[VAPE] 電子煙友埋黎傾啦- 11

1001 回覆
33 Like 229 Dislike
新手想試下vape 未食過煙
有冇手足推介下香港邊度入機同油好
Btw唔想淘寶
建議你去啲舖頭試/聞吓先
仲要睇埋你部機幾多W 推唔推到隻味出黎
reds 蘋果味幾好食
想搵間實體店買機試油(新手)
官塘有冇推介?
新手岩岩係UK買左支EGO AIO ECO
想問拎返香港有咩要注意 支煙油有nicotine有冇問題?
4. 香 港 有 否 管 制 電 子 煙 的 銷 售 及 管 有 ?

根 據 《 藥 劑 業 及 毒 藥 條 例 》 ( 香 港 法 例 第 138章 ) , 尼 古 丁 屬 第 I 部 毒 藥 。 含 尼 古 丁 的 電 子 煙 , 被 視 為 藥 劑 製 品 , 必 須 獲 藥 劑 業 及 毒 藥 管 理 局 批 准 註 冊 , 方 可 銷 售 或 分 銷 。 管 有 或 銷 售 未 經 註 冊 藥 劑 製 品 , 以 及 在 未 經 授 權 的 情 況 下 管 有 或 銷 售 第 I 部 毒 藥 , 均 屬 違 法 。 一 經 定 罪 , 每 項 罪 行 最 高 可 判 罰 款 100,000 元 及 監 禁 兩 年 。

https://www.tco.gov.hk/textonly/tc_chi/infostation/infostation_ec.html
尼古丁係煙油裡面姐 但點解我支vape有個label寫住this product contains nicotine. 帶返香港有冇危險
淨機係無問題 油就搏唔過
個telegram谷係咪有咩規矩?

中午入左無出過聲。岩岩入去想問下野就俾人踢左
再入過 睇group規
新手咩都唔識,追完post後都唔知邊部好
想買部好少少長玩,有咩好推介?
我都係早幾日先入手,買左部revenger x,幾好

食咁耐都係鐘情innevape
請問邊度維修電子煙比較好同平?
大家有冇咩機推介比新手
利申:飲酒時先食,一個月飲1,2次左右
新手想問下應該去邊買機好
心思思想試下
我想買SMOK ALIEN
想問巴打呢部機好唔好?

http://vapebeast.co/
有冇聽過呢間野?
見到佢價錢都ok
油尖旺有冇vape鋪頭介紹?
新手入左voopoo mojo88w
早排行街衝動購物買左支PICO
試過舖頭D 油好多都好甜
唯一覺得OK 係D 茶味油
用緊smok 呢兩個月買左3部機
邊到有Vape cafe 可以Vape
去Vape shop 唔買野好似好怪咁
唔想係bar/street 食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞