Destiny still arrives (108)

1001 回覆
39 Like 3 Dislike
見到成班台仔屌dc狗

有無link 全球撚狗計劃

https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1512387289.A.54F.html

有個路人講得好中
之後仲有人補刀

tingyp: 難道沒有人覺得魔戒導演版超過四小時院線版剪了一小時劇情 12/04 20:40
→ tingyp: 節奏也完全沒問題,誇張點如果剪成兩小時一般觀眾應該也看 12/04 20:40
→ tingyp: 得懂,為什麼查克院線版被剪半小時就會讓人看得一頭霧水, 12/04 20:40
→ tingyp: 難道不是因為他拍了太多零碎無意義對劇情推展沒幫助的片段 12/04 20:40
→ tingyp: 的關係嗎?

yiao: 查克的零碎就好像 游50公尺一開始自由式 游到25公尺覺得應 12/04 20:41
→ yiao: 該用蛙式 於是回原點再用蛙式游到25公尺又發現要用仰式

iamserene: 就把腦補當成深度在炫耀...
HANAXALICE: DC腦補第一名,什麼都是有原因有藝術有梗
gwcatgwcat: 我花錢進電影院沒享受到還要被嘲諷沒帶腦看不懂是哪招

笑死
平時喺fb都見唔少cm抽dc fanboy水
全世界啲狗都係一致on9
一路唔記得講
崔那bruce同bw嗰兩個鏡頭竟然引左班brutasha shipper出黎
點解會有人ship得落佢地

諗起都打冷震
ca3冇人提起brutasha
仲要有hawkeye 同bw 對打
iw: in russo bro we trust

點會無
Tony有問過BW知唔知Hulk係邊
BW尷尬樣

都係韋提醒目
將brutasha shit變左笑位
即刻成件事唔同晒
一路唔記得講
崔那bruce同bw嗰兩個鏡頭竟然引左班brutasha shipper出黎
點解會有人ship得落佢地

諗起都打冷震
ca3冇人提起brutasha
仲要有hawkeye 同bw 對打
iw: in russo bro we trust

點會無
Tony有問過BW知唔知Hulk係邊
BW尷尬樣

都係韋提醒目
將brutasha shit變左笑位
即刻成件事唔同晒

你問起我bruce同bw
我都會尷尬樣
https://lihkg.com/thread/489312/page/1

有冇人大戰呢樣野?

呢個問題幾好 真係可以探討下
高質討論唔洗大戰
見到成班台仔屌dc狗

https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1512387289.A.54F.html

有個路人講得好中
之後仲有人補刀

tingyp: 難道沒有人覺得魔戒導演版超過四小時院線版剪了一小時劇情 12/04 20:40
→ tingyp: 節奏也完全沒問題,誇張點如果剪成兩小時一般觀眾應該也看 12/04 20:40
→ tingyp: 得懂,為什麼查克院線版被剪半小時就會讓人看得一頭霧水, 12/04 20:40
→ tingyp: 難道不是因為他拍了太多零碎無意義對劇情推展沒幫助的片段 12/04 20:40

yiao: 查克的零碎就好像 游50公尺一開始自由式 游到25公尺覺得應 12/04 20:41
→ yiao: 該用蛙式 於是回原點再用蛙式游到25公尺又發現要用仰式

HANAXALICE: DC腦補第一名,什麼都是有原因有藝術有梗
gwcatgwcat: 我花錢進電影院沒享受到還要被嘲諷沒帶腦看不懂是哪招

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
180mins真係悶到仆街
唔明Lex動機
但又唔想睇多次
覺唔覺得之後冇人夠膽俾Joss拍超級英雄片
見到成班台仔屌dc狗

有個路人講得好中
之後仲有人補刀

笑死

上面貼漏咗
貼翻好先

→ yiao: 查克的零碎就好像 游50公尺一開始自由式 游到25公尺覺得應 12/04 20:41
→ yiao: 該用蛙式 於是回原點再用蛙式游到25公尺又發現要用仰式 12/04 20:42
→ yiao: 又再游一遍 想想還是用蝶式好了 於是游了好幾次才游到 12/04 20:42
→ yiao: 正常人游是游到一半換了繼續游 查克是倒帶

之前睇youtube 啲訪問都話有darkseid 好似話係佢叫啲蚊殺steppenwolf

Steppenwolf比個portal吸返上去之後就應該見到darkseid

哦....出一出場咋 點都救唔到套野啦

Cut啦,九成觀眾都以為係Thanos,場面一定好尷尬

而家JL2都唔係schedule上面

究竟有邊幾套係firm左架

有確實日期係suckman flashpoint ww2 shazam green latern corps

唔係得suckman ww2 同 shazam 咩

SS2呢

套batgirl仲拍唔拍

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪
但又要整隻doomsday出黎俾機會佢地team up打大佬
zemo都識得隊冧晒班ws啦

150話dc係揾左導演先,再由導演拍咩
咁尊重人點解zack來拍mos2 無,flash又換人

150話dc係揾左導演先,再由導演決定拍咩
咁尊重人點解zack來拍mos2 無,flash又換人

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪
但又要整隻doomsday出黎俾機會佢地team up打大佬

我就係唔明Lex點解咁想佢地隻抽

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

童年陰影

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

童年陰影

咁一開波點解唔用dd打超人?
係要用離間計要佢同batman打?
買霍士單野聽講年底有消息

而家咪年底囉
淨返幾個禮拜咋

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

童年陰影

問150
呢啲咪就係扭喬扭到唔知一開始要做咩囉

而家咪年底囉
淨返幾個禮拜咋

全體homecoming

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

童年陰影

問150

「我花錢進電影院沒享受到還要被嘲諷沒帶腦看不懂是哪招」
呢句真係精闢到

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

童年陰影

問150

「我花錢進電影院沒享受到還要被嘲諷沒帶腦看不懂是哪招」
呢句真係精闢到

正宗貼錢買難受
多謝班狗周圍咬人啦

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

童年陰影

問150

掛羊頭賣狗肉
http://comicbook.com/marvel/2017/12/04/zachary-levi-fandral-last-word-thor-marvel/

“What is on the cutting room floor is me charging at Hela and getting impaled and going ‘For Asgard,’” Levi revealed. “No s#!t, I had my last line, my last words in the Marvel Universe were ‘For Asgard.’ Cutting room floor.”

原來fandral死前有一句對白但cut左

而家咪年底囉
淨返幾個禮拜咋

全體homecoming

今次DC真係無力回天

笑死

我上個禮拜先睇返BVS
瞓着左幾次
唔明Lex動機
但又唔想睇多次

花盡心思想佢地隻揪

仲放埋係trailer ...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞