八達通周四宣佈新用法!用 QR Code 打微信

322 回覆
10 Like 302 Dislike
呢間公司真係無撚腦
有先進既NFC唔引入走去引入埋D發展中國家先用既技術

佢都 on9 ,人地 support wechat , alipay qr code 係因為佢地已有一大堆大陸人用慣左。香港人用慣八達通卡, o 的食市茶記一早有你部仆街機,你再整 qr code 做咩鳩,你做好 p2p , o 的錢好易咁轉出轉入 oepay 隻 app ,再 nfc 全面 support iphone 同埋 android phone 就贏嫁啦。唔好整 qrcode ,屌你,劣幣又黎驅良幣

如果佢support Apple pay / Google pay 同自殺真係分別唔大
佢而家部機support到nfc
如果佢兼容埋Apple /google咁好啦
去超市買野 啲人買野實用信用卡 又有積分又可遲啲找數 咁8 達通除左拎黎搭車仲有乜用

你明唔明點樣放八達通入apple pay ?

? 有幾難啫 都係nfc 加多少少野咪得
但8達通無可能同apple/ google合作啫

你真係唔知transit卡點放入apple pay架wor
八達通真係香港恥辱 班it狗係咪咁無能

橫睇掂睇都係管理層問題 關班IT狗撚事
2017年仲用qr code
Q你老母個r code咩
呢間公司真係無撚腦
有先進既NFC唔引入走去引入埋D發展中國家先用既技術

佢都 on9 ,人地 support wechat , alipay qr code 係因為佢地已有一大堆大陸人用慣左。香港人用慣八達通卡, o 的食市茶記一早有你部仆街機,你再整 qr code 做咩鳩,你做好 p2p , o 的錢好易咁轉出轉入 oepay 隻 app ,再 nfc 全面 support iphone 同埋 android phone 就贏嫁啦。唔好整 qrcode ,屌你,劣幣又黎驅良幣

如果佢support Apple pay / Google pay 同自殺真係分別唔大
佢而家部機support到nfc
如果佢兼容埋Apple /google咁好啦
去超市買野 啲人買野實用信用卡 又有積分又可遲啲找數 咁8 達通除左拎黎搭車仲有乜用

你明唔明點樣放八達通入apple pay ?

? 有幾難啫 都係nfc 加多少少野咪得
但8達通無可能同apple/ google合作啫

你真係唔知transit卡點放入apple pay架wor

笑死

八達通交易額多咗都叫無好處

班鳩層撚識咁諗咩

入左apple pay係會用少左呀
Apple pay好容易就會揀左用信用卡唔用八達通比錢

點撚會呀,個收款機都唔係同一部

咁其他呢 搭車你就話迫住用8仔
超市買野呢

乜香港依家超級市場冇晒八達通機咩
定係搭車果舊同超級市場果部完全唔一樣

唔袋張卡已經少左個誘因用啦
如果已經開左apple pay出黎準備比錢
十個有九個都會揀碌卡唔揀八達通啦
同時間仲會令到更多客習慣左用apple pay

俾你係八達通公司都唔撚制啦

去youtube 睇下apply pay suica點用先出黎柒啦
apple pay 啊屌你
Q乜R啊...
得中國先用QR
實裝後大爆射確定
實裝後大爆射確定

回錯post
實裝後大爆射確定

回錯post

但覆得OK
手機冇電gg
冇大手機gg
人地影個qr Code 整古你 gg
ggggggggggg

利申:sorry for 唔識字

唔帶八達通都唔會唔帶手機
你試過電話用到無電開唔着機咩? 我就真係未撚試過

班鳩層撚識咁諗咩

超市買野呢

你都on99
如果落樓下超級市場買野我拎鎖匙電話落街就得
我做乜鳩仲要拎多張八仔咁麻煩
除非你落街唔拎電話咁我吹你唔漲

班鳩層撚識咁諗咩

超市買野呢

你都on99
如果落樓下超級市場買野我拎鎖匙電話落街就得
我做乜鳩仲要拎多張八仔咁麻煩
除非你落街唔拎電話咁我吹你唔漲

用Apple Pay/Android Pay真係帶電話就得
apple pay 啊屌你
Q乜R啊...
得中國先用QR

原來PayMe Visa 都係中國
其實我想知就算用apple pay搭地鐵巴士
係咪一樣慢過八達通好多
拍完又要等佢連接網絡

唔會 會變左好似部機就等於一張八達通咁
可以揀連touch ID/face ID都唔用 直接拍部機落去就得

加個手機套攝張8達通咪得囉白膠痴 app咩le pay 用下腦都解決到啦

你部手機本身hardware已經支援support八達通,包括iphone,只要係software上面改就用到,日本仔同廣州已經用緊

呢d思維真係唔怪得香港科技落後
其實我想知就算用apple pay搭地鐵巴士
係咪一樣慢過八達通好多
拍完又要等佢連接網絡

唔會 會變左好似部機就等於一張八達通咁
可以揀連touch ID/face ID都唔用 直接拍部機落去就得

加個手機套攝張8達通咪得囉白膠痴 app咩le pay 用下腦都解決到啦

你部手機本身hardware已經支援support八達通,包括iphone,只要係software上面改就用到,日本仔同廣州已經用緊

呢d思維真係唔怪得香港科技落後

Blocked user嚟
其實iphone7以上都可以support到八達通apple pay啦 係八達通唔肯同apple合作姐 試過搭火車喺頭等前後部八達通機附近玩電話 自動入左apple pay個介面
其實iphone7以上都可以support到八達通apple pay啦 係八達通唔肯同apple合作姐 試過搭火車喺頭等前後部八達通機附近玩電話 自動入左apple pay個介面

遲D咪有 samsung pay 八達通,上海北京都用緊,廣州用緊apple pay.
遲D咪有 samsung pay 八達通,上海北京都用緊,廣州用緊apple pay.

最好所有pay都有

最好所有pay都有

wechat pay alipay既qr code用落買飛到嫁喇, 入閘根本唔可行。
除非向閘機加部sensor掃手機條碼。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞