八達通周四宣佈新用法!用 QR Code 打微信

322 回覆
10 Like 302 Dislike
我要Apple Pay呀屌你老味
加額好過啦
dllm 1000蚊叫雞都唔夠
呢間公司真係無撚腦
有先進既NFC唔引入走去引入埋D發展中國家先用既技術
Q乜撚R code姐屌你老母
拍卡重快撚過scan QR code啦屌
咁你洗咁撚多錢轉晒所有八達通做NFC 要嚟揼春?

屌你老母,香港就係死係呢班豬咁蠢嘅高層手上,劣幣逐良幣,反智到極!
拍卡重快撚過scan QR code啦屌

冇人話會廢除拍卡喎
係雙軌並行
真接join Apple Pay 同android pay 啦屌
反智
倒行逆施
唔記得帶銀包嘅情況下,其實多一個選擇都係好嘅~
首先用八達通名義去引啲現行商戶/公共交通用QR CODE,
繼而放慢手腳扮撈唔掂,令商戶/公共交通無縫對接轉去支那寶。

盲嘅都睇得出
android 雙卡雙待 NFC 八達通sim卡

功能,係apple電話冇既野
首先用八達通名義去引啲現行商戶/公共交通用QR CODE,
繼而放慢手腳扮撈唔掂,令商戶/公共交通無縫對接轉去支那寶。

盲嘅都睇得出

寧願拎返D神沙出黎都唔會用任何同支那有關既金融app
android 雙卡雙待 NFC 八達通sim卡

功能,係apple電話冇既野

你想表達啲咩
QR code 個技術仲古老過八達通
有Apple Pay、Android Pay 呢啲又快又新嘅嘢唔用,用埋啲史前嘢
劣幣驅逐良幣又一例子
Apple Pay 同android pay 要抽佣 對8仔公司又無好處
你係8仔ceo 會唔會送錢比人洗
八達通擺明收左支共錢
八達通擺明收左支共錢

唔講真係以為QRcode係D咩支那大發明
實情好似係日本野黎
Apple Pay 同android pay 要抽佣 對8仔公司又無好處
你係8仔ceo 會唔會送錢比人洗

直接apps連八達通number
用有nfc嘅電話拍已經搞掂啦
當然Apple機麻鳩煩另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞