八達通周四宣佈新用法!用 QR Code 打微信

322 回覆
10 Like 302 Dislike
真接join Apple Pay 同android pay 啦屌

佢連八達通sim 都Cut 左
八達通擺明收左支共錢

唔講真係以為QRcode係D咩支那大發明
實情好似係日本野黎

二十年前仲係摺機用緊
android 雙卡雙待 NFC 八達通sim卡

功能,係apple電話冇既野

得csl有八達通sim

Sun moblie 八達通sim用戶表示:?

sun mobile係咪用CSL infra?
呢間公司真係無撚腦
有先進既NFC唔引入走去引入埋D發展中國家先用既技術

日本放棄左十鳩幾年

係被apple迫佢放棄
android 雙卡雙待 NFC 八達通sim卡

功能,係apple電話冇既野

得csl有八達通sim

Sun moblie 八達通sim用戶表示:?

sun mobile係咪用CSL infra?

Sun mobile係同csl合營
其實為左咪又係幫微信普及
佢個app本來就可以綁定張卡
就算用qr code入閘都唔需要微信
只要加個功能更新個app就得
Apple Pay 同android pay 要抽佣 對8仔公司又無好處
你係8仔ceo 會唔會送錢比人洗

八達通交易額多咗都叫無好處

班鳩層撚識咁諗咩

入左apple pay係會用少左呀
Apple pay好容易就會揀左用信用卡唔用八達通比錢

點撚會呀,個收款機都唔係同一部

咁其他呢 搭車你就話迫住用8仔
超市買野呢
Apple Pay 同android pay 要抽佣 對8仔公司又無好處

班鳩層撚識咁諗咩

超市買野呢

同而家無分別架

班鳩層撚識咁諗咩

超市買野呢

乜香港依家超級市場冇晒八達通機咩
定係搭車果舊同超級市場果部完全唔一樣
拎番個八達通出黎仲撚快啦
QR Code 支那chat
手機冇電gg
冇大手機gg
人地影個qr Code 整古你 gg
ggggggggggg

利申:sorry for 唔識字
諷刺係國產機狂推nfc 支付

班鳩層撚識咁諗咩

超市買野呢

乜香港依家超級市場冇晒八達通機咩
定係搭車果舊同超級市場果部完全唔一樣

唔袋張卡已經少左個誘因用啦
如果已經開左apple pay出黎準備比錢
十個有九個都會揀碌卡唔揀八達通啦
同時間仲會令到更多客習慣左用apple pay

俾你係八達通公司都唔撚制啦
呢間公司真係無撚腦

佢都 on9 ,人地 support wechat , alipay qr code 係因為佢地已有一大堆大陸人用慣左。香港人用慣八達通卡, o 的食市茶記一早有你部仆街機,你再整 qr code 做咩鳩,你做好 p2p , o 的錢好易咁轉出轉入 oepay 隻 app ,再 nfc 全面 support iphone 同埋 android phone 就贏嫁啦。唔好整 qrcode ,屌你,劣幣又黎驅良幣

如果佢support Apple pay / Google pay 同自殺真係分別唔大
佢而家部機support到nfc
如果佢兼容埋Apple /google咁好啦
去超市買野 啲人買野實用信用卡 又有積分又可遲啲找數 咁8 達通除左拎黎搭車仲有乜用
呢間公司真係無撚腦

佢都 on9 ,人地 support wechat , alipay qr code 係因為佢地已有一大堆大陸人用慣左。香港人用慣八達通卡, o 的食市茶記一早有你部仆街機,你再整 qr code 做咩鳩,你做好 p2p , o 的錢好易咁轉出轉入 oepay 隻 app ,再 nfc 全面 support iphone 同埋 android phone 就贏嫁啦。唔好整 qrcode ,屌你,劣幣又黎驅良幣

如果佢support Apple pay / Google pay 同自殺真係分別唔大
去超市買野 啲人買野實用信用卡 又有積分又可遲啲找數 咁8 達通除左拎黎搭車仲有乜用

你明唔明點樣放八達通入apple pay ?
八達通我 wfc
我要 debit 過數比我 d fd
我要恆生過中銀呀屌你老母
榮耀8 2千蛟唔洗食哂 Android pay 八達通sim 大陸公交卡 銀聯雲閃
呢間公司真係無撚腦

你明唔明點樣放八達通入apple pay ?

? 有幾難啫 都係nfc 加多少少野咪得
但8達通無可能同apple/ google合作啫
令所有地方都收八達通就贏啦
洗鬼搞咁多野咩
用apple pay an pay la 撚樣
台灣都好流行 nfc sim
八達通真係香港恥辱 班it狗係咪咁無能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞