八達通周四宣佈新用法!用 QR Code 打微信

322 回覆
10 Like 302 Dislike
直接用Androidpay或Apple Pay啦

屌你老母狗鐵
宣佈左未
我最近在廣州搭地鐵 都係直接用Apple Watch拍咭入閘

apm 呢段咋掛?
我最近在廣州搭地鐵 都係直接用Apple Watch拍咭入閘

apm 呢段咋掛?

全廣州都可以APPLE PAY加銀聯信用卡出同入閘
APM線就銀聯儲蓄卡都可以

apm 呢段咋掛?

全廣州都可以APPLE PAY加銀聯信用卡出同入閘
APM線就銀聯儲蓄卡都可以

屌那星大陸幾撚open 唔一定要限死乜寶物寶
驚死你唔搭 apple pay 大陸銀行卡有閃付都照殺
Samsung Pay 遲 D 會公佈同 八達通合作
其實print 張qr code 紙出嚟不如用nfc chip, 都係幾蚊雞
都係果句,暫時唔好諗住大陸黎比
唔計安全性,
大陸電子支付實在方便太多,香港係相對落後好多
直接用Androidpay或Apple Pay啦

廣州地鐵要Touch ID
我而家係要同Suica一樣咁直接嘟入閘
呢間公司真係無撚腦
有先進既NFC唔引入走去引入埋D發展中國家先用既技術

好似本來已經有NFC
要你部手機支援NFC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞