backup佬事件係達哥嘅分水巔

450 回覆
261 Like 495 Dislike
可預見未來達哥唔會晚晚開台

我一直都有打機既習慣,會中意打其實主要原因是可以一邊打,一邊同朋友吹水,但如果玩單機遊戲,就會無得一邊打一邊吹水,無奈有D單機遊戲又好吸引。
所以我唸緊應唔應該試下開台同陌生人傾住打,有睇開達哥,覺得可以同觀眾一齊打感覺好正,自問講野唔算差,不過實在無相關經驗,所以想睇下有無人可以俾下意見小弟,例如應該點開始,點吸納觀眾等......
(如果真係開,應該都淨係會開聲唔會開樣,真心覺得達哥哩種不收費,又可以同觀眾傾住計打機既開台模式好正,所以想試下自己有無機會可以做到)

連登個直播台你估仲有幾多人會撳入去睇

就係無咩我先煩惱緊到底應該點開始,想集思廣益下~

係班達粉反支

「有這麼龐大的觀眾群,有沒有想過用來賺錢變做自己的事業」

句野點睇都係問緊達哥會唔會用「觀眾群」黎賺錢
唔係講緊佢會唔會好似依家咁乜鳩廣告都接

姐係咁
我唔係達粉 所以亦唔會話反唔反達
但我覺得要反達既 都可以高質少少

自己用下個腦諗下點解要搵佢拍廣告啦 拍比啲唔撚識佢既人睇?

觀眾群咪又係直播搵返黎,都係變相幫達叔搵緊錢

不過我覺得三年前講嘅野係冇得作準
三年前backup佬事件都未曝光
始終人係應該因時制宜,而唔係jur住一句半句說話做人

依樣野又係成日講
如果一個人開台既觀眾話搵就搵到
咁你同我開個台都發左達
你話"變相"搵緊錢 依樣野我同意

但佢係靠佢人氣 吸引廣告商 落廣告黎搵錢
而唔係上面反達班友quote完又要偷換概念果句野
「有這麼龐大的觀眾群,有沒有想過用來賺錢變做自己的事業」

我由頭到尾都講緊 點解反達唔可以高質少少

直接屌佢幫強國賣廣告咪得囉

觀眾係達叔搵返黎
因為多觀眾達叔先有廣告接
所以達叔係靠自己

唔係不嬲都係咁咩

咁點先算用觀眾賺錢

觀眾有參與個過程,所以不嬲都用緊觀眾賺錢架喇
不過達叔冇過橋抽板咁解

我一直都有打機既習慣,會中意打其實主要原因是可以一邊打,一邊同朋友吹水,但如果玩單機遊戲,就會無得一邊打一邊吹水,無奈有D單機遊戲又好吸引。
所以我唸緊應唔應該試下開台同陌生人傾住打,有睇開達哥,覺得可以同觀眾一齊打感覺好正,自問講野唔算差,不過實在無相關經驗,所以想睇下有無人可以俾下意見小弟,例如應該點開始,點吸納觀眾等......
(如果真係開,應該都淨係會開聲唔會開樣,真心覺得達哥哩種不收費,又可以同觀眾傾住計打機既開台模式好正,所以想試下自己有無機會可以做到)

香港開台風氣根本就唔盛行 一係你就好撚索 一係你就迎合小學雞口味
D毒撚真係好恐怖
人地提供免費娛樂比你
自己走出去第到搵錢,就話人對你唔住
唔講以為比綠帽你戴

人地唔搵錢唔拍廣告代言,又唔係你出錢養佢
況且而家又唔係搵你d錢,你一個崩都無出過
你以為無你呢個小粉絲=無達哥?
收皮啦,你以為自己邊個,大把人識達哥
你消失也罷,錢照搵,台照開,觀眾照有得睇
Wfc

達狗啲口唿真係好似啲中國人

香港開台風氣根本就唔盛行 一係你就好撚索 一係你就迎合小學雞口味

哩樣我都明白,所以我根本無唸過會有幾千幾萬個人睇,更加唔太想由小學雞,純粹想有一班中意打機既朋友一邊傾計一邊打,有幾百個都已經好夠,志在大家開心

哩樣我都明白,所以我根本無唸過會有幾千幾萬個人睇,更加唔太想由小學雞,純粹想有一班中意打機既朋友一邊傾計一邊打,有幾百個都已經好夠,志在大家開心

幾百個人係香港twitch黎講已經叫做頭十
其實賣廣告有咩問題 人哋又係用心拍嘅 娛樂性又高 而又唔係逼你睇 講到尾都係唔抵得人搵多過你
到今時今日仲講開訂閱 拍廣告依個問題
唔怪得香港twitch界除咗達哥之外就冇其他台彈起到
直接屌佢賣支那寶廣告咪好地地
其實賣廣告有咩問題 人哋又係用心拍嘅 娛樂性又高 而又唔係逼你睇 講到尾都係唔抵得人搵多過你

恥笑緊班達粉咋 成日捧到自己主子上神枱
你覺得人地用你賺錢咪唔好睇囉 佢少人睇人氣低咗自然冇人搵佢拍廣告架啦 不過呢度屌佢嘅人就唔知係咪睇開達哥

恥笑緊班達粉咋 成日捧到自己主子上神枱

以前ps1如果唔係翻版 我諗sony都冇而家既地位
冇左3千萬 賺左3億 比我係sony真係要多謝當年破解既人
隻達狗當初仲扮聖人話唔會商業化
點知原來咁好搵 幫埋支付寶賣廣告
共照奶錢照賺 直播咪踩大陸幾句當無數
正宗演繹咩叫佔了便宜又賣乖 食哂兩家茶禮

幾百個人係香港twitch黎講已經叫做頭十

雖然好sad,不過係真既,我知道一開始會晤順利,不過只係想知道有無D渠道可以吸引到D真心中意打機既人睇,因為我開台都唔係想出名,只係想有班朋友一齊玩

呢個我撐佢喎
佢真係無將打機直播商業化
直播個陣無賣廣告,無做宣傳,第三方d廣告都無

襯自己名氣另外出去搵錢 都無改變直播一分一毫
拍Expedia廣告會令到個打機直播變成賣廣告而唔係打機live? 點做?

佢最霉果陣係有試過直播期間賣廣告

呢個我撐佢喎
佢真係無將打機直播商業化
直播個陣無賣廣告,無做宣傳,第三方d廣告都無

襯自己名氣另外出去搵錢 都無改變直播一分一毫
拍Expedia廣告會令到個打機直播變成賣廣告而唔係打機live? 點做?

D垃圾手機game唔係宣傳唔係廣告 咁係咩? 收哂錢hard sell隻垃圾game 觀眾睇到屌哂鬼 佢自己又例行公事咁玩都唔係商業化?
拍個大陸廣告就話奶共
你地番工係咪有關大陸/大陸客就全部唔接
依家朵響晒,大把job接,經常工幹出show,開台都冇時間

邊忽冇時間
咪日日開台囉
你冇睇定坐咗兩個月???

最好日日坐定定開台
除左番工同開台咩生活都冇
錢又搵唔到,私人時間又冇
淨係服務觀眾
咁班人就最開心
我諗佢而家多謝返人地都嚟唔切
自從年初呢單嘢之後 知道自己個朵咁好搵
深明肥水不留別人田
索性有廣告接廣告
有訂閱開訂閱
就連公司都開埋
明顯『借XX搵錢』『收錢打機』呢啲以往嘅包袱都放低埋

而家呢個達哥,已經係經過覺悟的達哥了

hi backup
人地打機打到搵到食你唔抵得?
我幾年前開始已經唔再睇電視淨係睇twitch/youtube 大把pro gamer不停播廣告賺錢啦但人地起碼比到我想睇既野我先
個世界就係咁運作 你比到人地想要既野人自然d錢就會追住你 唔係唔抵得人唱衰人就可以發達既
況且以家又冇人迫你睇達哥要你比錢佢賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞