backup佬事件係達哥嘅分水巔

450 回覆
261 Like 495 Dislike
痴線 拍廣告有咩問題?唔搵錢你養佢呀? 咁你返工係咪唔出糧架?

仲有backup佬算係偷人地啲片黎發財,達哥依家放youtube既片都無set廣告架!見佢咁紅搵搵埋埋咁多都仲keep住開台,著黎著去都嗰幾件衫,仲係過緊貼地生活,我覺得達哥無對大家唔住。

個undergrounddv有set廣告,睇睇下backup片無端端有廣告
Backup佬係偷人片揾錢,俾你講到理所當然咁
支那小農dna出晒黎學咩話人奶共😹
大家都是中國人🙈
Yes
講到達哥咁識賺錢 仲唔跟住達哥咁樣賺錢 發達大計賺到你咪變第二個達哥囉 唔洗咁得閒係到出撚埋啲葡萄post啦嘛
利申:新ac 好撚驚又比人話
唔賺錢食西北風呀
係呀比你又食又拎唔準收$做大聖人就arm la 況且又唔係你俾
最好達哥好似以前咁 得幾百個人睇
日日返工做文員仔 收工逼完地鐵返屋企
飯都唔好食啦! 即刻開台俾我地睇!
講下西餅妹太子女 嘻嘻哈哈過兩個鐘
23:30要收台? 緊係要OT啦! 我地睇得咁開心唔係咁掃興呀?
收左台留係CHATROOM同我地觀眾吹水吹到12點啦起碼
唔準開SUB 咪諗住昆觀眾錢呀!
唔準出名 唔準接JOB 做死一世文員啦
咁佢就冇得公幹 就可以準時開台
達哥話玩咩GAME就咩GAME呀? 唔得! 要玩就要玩觀眾揀個D!
唔好諗住懶係民主扮俾我地投票玩咩GAME呀 贏個隻一定係收錢玩!
冇得亂請假唔開台! 扮咩OT 扮咩唔舒服呀 以前一直都冇放大假啦
新年要開台打年獸 過左初四要開台俾我地睇啦
唔係我地放緊新年假咁得閒冇野睇冇娛樂點得呀?
你要去旅行? 得 記住去到當地都要直播
返到香港好幾日內出返條旅遊片俾我地睇

達哥起碼要做到咁先基本啦
做唔到? 含啦
呢個po 見到好多人格分裂者
最好達哥好似以前咁 得幾百個人睇
日日返工做文員仔 收工逼完地鐵返屋企
飯都唔好食啦! 即刻開台俾我地睇!
講下西餅妹太子女 嘻嘻哈哈過兩個鐘
23:30要收台? 緊係要OT啦! 我地睇得咁開心唔係咁掃興呀?
收左台留係CHATROOM同我地觀眾吹水吹到12點啦起碼
唔準開SUB 咪諗住昆觀眾錢呀!
唔準出名 唔準接JOB 做死一世文員啦
咁佢就冇得公幹 就可以準時開台
達哥話玩咩GAME就咩GAME呀? 唔得! 要玩就要玩觀眾揀個D!
唔好諗住懶係民主扮俾我地投票玩咩GAME呀 贏個隻一定係收錢玩!
冇得亂請假唔開台! 扮咩OT 扮咩唔舒服呀 以前一直都冇放大假啦
新年要開台打年獸 過左初四要開台俾我地睇啦
唔係我地放緊新年假咁得閒冇野睇冇娛樂點得呀?
你要去旅行? 得 記住去到當地都要直播
返到香港好幾日內出返條旅遊片俾我地睇

達哥起碼要做到咁先基本啦
做唔到? 含啦

到真係做到晒既時候小農DNA又開始作祟,即刻開翻個post
’覺唔覺達哥咁勤力好偽善?一定有陰謀’
總之點都要踩到同自己差唔多level
永遠都係不思進取,唔會諗下自己點向上爬
連登仔至憎人賺錢 講親錢就發癲

根本就中種乞兒黎 又要人娛樂自己 又唔想比錢人地賺
直播/youtuber係香港搞唔起就因為好多呢d大種乞兒
達哥發左達咪可以keep住打機囉
咁唔滿意咪唔撚睇囉
睇吓達哥無咗你會唔會仆街囉
平時就屌香港人番工奴性重,轉個頭就屌達仔唔日日準時直播,仲要唔準達仔用知名度黎賺錢。你OT冇補水都嬲啦,但係就要求人地晚晚免費娛樂你班撚樣
睇唔到用自己個名搵錢有咩問題
咁既話你地應該反曬所有明星
你話踏爆達哥強姦就話姐
呢啲正常既商業行動都比你地屌
低能
人地搵到真係人地本事
晚晚開台又無過你要俾錢先睇得
講真達哥除左紅假或者做野,晚晚都打兩個鐘機
堅持做左咁多年都算係咁啦
你有本事都可以搵到
真係香港先咁on9
無問你拎過一毫子都仲要屌鳩人賺錢
「哎呀,佢出去拍廣告,咪即係借我地搵錢」
錢係你地比?廣告公司比
你會因為達哥而走去買個product?唔會
成件事你一個崩都無出過,零付出零損失
你以為你比名氣達哥所以佢拍到廣告?
佢本事佢儲到人氣,關你閪事,你只係免費無零出達哥提供既直播服務

話你知咩叫借fans 搵錢,大陸班KOL就真係借fans搵錢
直接開個服飾brand自己著做model影相上網sell
Fans出錢買,養起個kol
呢d先叫搵fans/借fans搵錢
但起碼人地fans有比錢,你地一蚊都無出過
嘈咩姐?衰過窮鬼乞衣

即係比咗錢先嘈得
我sub咗達哥 而家仲嘈唔嘈得?

Sub呢啲野你就咪撚拎出嚟講啦
你有交電費,代唔代表你可以去中電開股東大會呀
連登仔永遠憎人富貴厭人貧

窮撚又歧視,搵錢又屌
正宗垃圾港燦
仆街仔拍埋D天貓同支那寶廣告

講真,人哋賺唔賺錢都唔關你事啦
幫中資天貓賣廣告係肉酸咗啲
不過cuphead嗰排高汁都係事實嚟
其實仲有 tat fifa 都有開廣告
仲好多都有開
雖然方便左我睇佢講鳩野
但好似一視同人 會好啲
對佢自己黎講都會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞