backup佬事件係達哥嘅分水巔

450 回覆
261 Like 495 Dislike

變咗係公義問題,tbb有特別待遇

any comment?

咁又可以用連登仔講「你可以唔睇」
事實上好多人都無睇tvb
我唔係擺龍門,我用番你地講過d野

我可以唔睇,但冇咗我應有既選擇權
但唔睇達哥,重有大把選擇

選擇係少左,但係如果係網上睇番其他地區既電視台
又會多左選擇,當然就未必合法

點解我要咁樣去遷就?
呢樣本來就係大眾「應有」既權利

「應有」呢樣又係有排講
如果tvb要執,無電視台頂上既話
咁仲係咪叫「應有」?
其實個原理同達哥唔再開台差唔多
冇咗30萬 但賺咗300萬 我係達哥都多謝backup佬

咁就賺左層樓錢

講到尾連登仔都係憎人賺錢

連登仔最叻就係憎人富貴厭人貧
冇咗30萬 但賺咗300萬 我係達哥都多謝backup佬

咁就賺左層樓錢

講到尾連登仔都係憎人賺錢

連登仔最叻就係憎人富貴厭人貧

三登都係咁

點解我要咁樣去遷就?

「應有」呢樣又係有排講
咁仲係咪叫「應有」?

歷史話俾我知係可以有其他選擇,所以你個如果唔成立,就算冇其他電視台,都唔代表同政府夾埋壟斷呢件事係可以接受,同埋條頻道咁珍貴,邊會冇商家頂上,你呢個真係有啲攞黎講

點解我要咁樣去遷就?

「應有」呢樣又係有排講
咁仲係咪叫「應有」?

歷史話俾我知係可以有其他選擇,所以你個如果唔成立,就算冇其他電視台,都唔代表同政府夾埋壟斷呢件事係可以接受,同埋條頻道咁珍貴,邊會冇商家頂上,你呢個真係有啲攞黎講

不過你上面個論點係根據tvb先成立到,因為tvb個條選頻譜係比奇妙電視同99台大得多,如果件事係後者兩間,我個point其實有機會成立,政府可以唔批個條頻譜出黎
btw今次講tvb, 我輸
痴線 拍廣告有咩問題?唔搵錢你養佢呀? 咁你返工係咪唔出糧架?

仲有backup佬算係偷人地啲片黎發財,達哥依家放youtube既片都無set廣告架!見佢咁紅搵搵埋埋咁多都仲keep住開台,著黎著去都嗰幾件衫,仲係過緊貼地生活,我覺得達哥無對大家唔住。

我都係敢話
賺到錢仲唔屌你老母咩
試下窮撚過連登仔 即刻吹奏到2046呀
唔係點代表連登仔獨特既眼光

不過達哥kongu grad. 應該踩撚埋港大點解出個咁既賣港垃圾
由睇下打機搵唔搵到2啖飯食,到賺夠做上流人又得,走佬又得 妳話呢?
比1千萬幾百萬出黎,大把連登仔奶共啦

包括我
由睇下打機搵唔搵到2啖飯食,到賺夠做上流人又得,走佬又得 妳話呢?

包括我

$1200就可以了

包括我

10萬都奶啦
痴線 拍廣告有咩問題?唔搵錢你養佢呀? 咁你返工係咪唔出糧架?

仲有backup佬算係偷人地啲片黎發財,達哥依家放youtube既片都無set廣告架!見佢咁紅搵搵埋埋咁多都仲keep住開台,著黎著去都嗰幾件衫,仲係過緊貼地生活,我覺得達哥無對大家唔住。

達仔,吾之最愛
冇追post
但係大家要明白
要簽左約, 開俾人sub先可以save 1080直播
如果唔係好似得60日
打機搵錢有咩問題 你都可以 問題係做唔做得起
連登仔好多人口口聲聲話要抵制中資企業,跟著條垃圾達幫支那寶賣廣告,仲咁撐佢
連登仔應該罷睇達哥條撚屌先啱
到佢冇人睇就知道自己錯乜唔會要幫支那寶賣廣告

利申 再條垃圾撚屌收皮好耐
之前鳩硬無親戚啄住達哥以前講明唔收錢在先,我係支持達哥,但唯獨呢一點唔知點駁,明明達哥收錢天經地道,仲咩之前又要話自己唔收錢,唔講呢句唔會比人有位入到,雖然可能冇講明唔收錢在先而之後收錢一樣都會有人插,不過易反駁好多
無以前咁好睇
無以前咁好睇

我覺得佢身心都有啲overload
成日都話要入醫院照x光覆診,真係怕佢頂唔順
出句聲既時間都冇
巴打行得太前
我都角
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞