backup佬事件係達哥嘅分水巔

450 回覆
261 Like 495 Dislike

喺本質一樣先可以比

本質就係大家提供節目俾觀眾睇
達哥係近乎0成本
tvb成本咁重,仲要俾成班連登仔屌

社會責任既本質係成本?
我會覺得係影響力多啲

見到佢話成本已經知唔使討論

見你地成班話咁又唔比得咁又唔得就知唔洗討論

重有你講係成本既同時又有冇考慮盈利呢個問題

講盈利,tvb有機會蝕,達哥係無得蝕喎

咁你總覺tbb總體係賺定蝕呢

要一模一樣先至可以比
咁以後日本南韓台灣呢d比乜春
全部成長經歷唔撚同
講咁耐,tvb有冇收過你一蚊先俾你睇免費電視

喺本質一樣先可以比

達哥係近乎0成本

社會責任既本質係成本?
我會覺得係影響力多啲

如果人數=錢,買隻game返嚟冇人睇=蝕
ATV播魚樂無窮夠冇得蝕,最後咪執咗囉

社會責任既本質係成本?
我會覺得係影響力多啲

達哥係無得蝕?
屌你老母啦佢未出名果幾年,個台得幾百人睇果陣又叫唔叫蝕?

本身就唔係賺同蝕既問題,不過既然你講到

人地未出名果陣開台又要時間,又要電費,買game都要錢
果o的你當冇事?為左屈到達哥同TVB一樣真係乜都講得出

講咩蝕,你又話達哥開台唔係賺錢既咩?

達哥係無得蝕?
屌你老母啦佢未出名果幾年,個台得幾百人睇果陣又叫唔叫蝕?

本身就唔係賺同蝕既問題,不過既然你講到

人地未出名果陣開台又要時間,又要電費,買game都要錢
果o的你當冇事?為左屈到達哥同TVB一樣真係乜都講得出

講咩蝕,你又話達哥開台唔係賺錢既咩?

蝕唔一定係錢,時間,身體健康

達哥係近乎0成本

社會責任既本質係成本?
我會覺得係影響力多啲

咁就違反左達哥唔係為賺錢既講法
達哥係想玩隻game先買,而唔係為左開台先玩隻game
由讀緊書睇達哥睇到而家翻工
其實搵錢有咩咁出奇,每個人都總要生活
一個二個話佢彈起,又自己開公司又盛
乜而家有名氣既人開間公司接下job犯法咩?
永遠見到人地發達就唔抵得,不斷嘗試打擊對方,務求令到對方變到同自己一樣咁廢
不如將呢份力量去推動一下自己,諗下點先可以做到人地咁成功啦
由最初幾百個兄弟,直到而家晚晚四五千人得來不易,完全係靠佢堅持開台慢慢儲翻黎
出黎做野之後自己試下日日收工翻屋企不停講野打兩個鐘機
keep到一年既我喺西洋菜街直播紅毛泥封屎眼比你睇

最初得幾十人添

達哥係近乎0成本

社會責任既本質係成本?
我會覺得係影響力多啲

如果想平返個買game錢,算唔算開台為咗賺錢
(聽過其他唔出名嘅實況咁講)

呢d我答你唔到,但係呢單圍繞緊達哥

睇你點定義賺錢

唔知你係講我,但係如果講我既話
你錯得好緊要,因為我唔係反達
係反連登仔

都係呢句

你幾時解釋下點解你搬龍門?
點解艾倫收捐款叫真台主,達哥唔收就唔係真台主
點解TVB奶共奶到出臉,達哥明明會講中共壞話都叫同TVB一樣?

你屌人雙重標準既同時可唔可以解釋下自已個標準?

tvb班新聞組不嬲間唔中有曲線抽共啦,你又扮睇唔到?
7警單野又係tvb最早播

仲有艾倫單野又同tvb關咩事
開台打機唔可以收捐款
同埋依家艾倫用ps4開台又可以收捐款

我講緊你雙重標準,冇資格屌人呀

真係好撚陰公,見住你o的立場一路一路龜縮
幾頁之前串達哥賺錢唔講良心,宜加就當冇一回事

上面串連登仔雙重標準,所以不應反TVB
宜加直頭企圖話TVB有反共,抬高TVB形象

越講越撚龜縮,立場越飄移,真係見者心酸聞者流淚

到宜加你都解釋唔到自已雙重標準啦
我冇話開台唔收得捐款呀
但如果你之前留言串達哥賺錢既話,同樣標準艾倫又算乜野真正開台?

咁撚簡單叫你解釋自已立場都講唔到,陰公豬

你真係on9
我立場咪講左反連登仔
你一咪話我踩達哥,我除左搵tvb同達哥比之外
幾時踩達哥,你copy番句 「但如果你之前留言串達哥賺錢既話」出野
2黎亦都講達哥賺廣告費無話岩定唔岩
你係要針住呢點我都唔知你做乜春

唔知你係講我,但係如果講我既話
你錯得好緊要,因為我唔係反達
係反連登仔

都係呢句

你幾時解釋下點解你搬龍門?
點解艾倫收捐款叫真台主,達哥唔收就唔係真台主
點解TVB奶共奶到出臉,達哥明明會講中共壞話都叫同TVB一樣?

你屌人雙重標準既同時可唔可以解釋下自已個標準?

tvb班新聞組不嬲間唔中有曲線抽共啦,你又扮睇唔到?
7警單野又係tvb最早播

仲有艾倫單野又同tvb關咩事
開台打機唔可以收捐款
同埋依家艾倫用ps4開台又可以收捐款

我講緊你雙重標準,冇資格屌人呀

真係好撚陰公,見住你o的立場一路一路龜縮
幾頁之前串達哥賺錢唔講良心,宜加就當冇一回事

上面串連登仔雙重標準,所以不應反TVB
宜加直頭企圖話TVB有反共,抬高TVB形象

越講越撚龜縮,立場越飄移,真係見者心酸聞者流淚

到宜加你都解釋唔到自已雙重標準啦
我冇話開台唔收得捐款呀
但如果你之前留言串達哥賺錢既話,同樣標準艾倫又算乜野真正開台?

咁撚簡單叫你解釋自已立場都講唔到,陰公豬

你真係on9
我立場咪講左反連登仔
你一咪話我踩達哥,我除左搵tvb同達哥比之外
幾時踩達哥,你copy番句 「但如果你之前留言串達哥賺錢既話」出野
2黎亦都講達哥賺廣告費無話岩定唔岩
你係要針住呢點我都唔知你做乜春

仲有呢句「串達哥賺錢唔講良心,宜加就當冇一回事」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞