backup佬事件係達哥嘅分水巔

450 回覆
261 Like 495 Dislike
講真達哥依家禁多人睇twitch無可能唔搵達哥,而達哥亦無可能唔同twitch合作。
所以達哥直播只要夠一個數既直播時間同埋觀眾群就已經有錢袋。

再黎,如果達哥超額完成,我想問達哥如果突然話取消每星期5日直播改為2-3日,你地覺得會無人反咩?唔會跌粉?真係唔會影響到佢個觀眾群數量?所以話達哥係唔想因為咁而照樣超額當keep住d觀眾都唔係無得講,要知道,響香港有個咁既數量真係好難,唔好話keep住。

廣告既話,唔洗多講,一定係達哥搵錢最多既一個環節,但係即使達哥係靠咁樣搵到錢,都唔代表達哥開台係靜係為搵錢,依個根本兩樣嘢黎。

btw台灣既館長都係直播講左twitch會搵d多人睇既直播主簽約有錢袋,館長都話佢開台係當係工作一部分。雖然達哥無講到依樣嘢但係唔代表佢想隱瞞d咩,可能係以佢形象如果講出黎d人又會鬼殺禁嘈。

清 你太認真了
根本香港人傳統思維
見低時就懶係欣賞 話佢幾好幾好
見高時就要踩翻佢落黎
係真係咁清泉
一條打爆返屋企d電視機 la
Tvb由我出世賣廣告賣到依家
總知我窮佢都要窮
日日抽兩粒鐘打下機咁廢
打得個6定7年
憑咩搵咁多錢

都係想d人搞清楚d邏輯,搵錢歸搵錢,咁佢開台就預左唔止搵錢目的啦,可以為佢解壓,放工傾下計,同時又娛樂到觀眾,仲有錢收。根本依d嘢每個人都想要,有d人就係唔抵得 就係都要拉埋所有嘢黎講。根本大家個利益就唔係疊住,根本無關係又要拎黎講,唉...人類本性就係妒忌

其實睇得多TWITCH就知 所謂TWITCH 觀看人數分佣其實得好少

真正搵得多係靠DONATE同訂閱,或者工商(即係開台賣廣告)

DONATE可以自己收晒 訂閱要同TWITCH 55分 有D出名既實況主可以要求73分

達哥一次都無要求過人DONATE同訂閱, YOUTUBE亦都無加廣告

所以佢唔係唔識賺錢 係佢為左一開始開台既承諾 堅持到今日

講真以佢知名度 佢根本唔需要正職 求其開DONATE 訂閱 賣廣告 拍片 夠佢一年搵幾百萬

仲唔洗咁辛苦 成日見佢要OT請假
憎人富貴嫌人貧

大部份人都係咁

總之達哥同任何中國野有關就屌

開台有錢賺就屌7佢
從來醜陋嘅都唔係達哥,達哥就算幫中資賣廣告其實wfc, 只係你班所謂fans平時去得太盡,平時又逢中必屌,好喇到你偶像幫人賣廣告喇,又喺度死兜爛兜,肉酸到呢 如果宜家係伍公子幫支付寶賣廣告?呢度風向已經180度轉晒啦

首先一樣野
中意tat仔一件事
唔中意其他人係另一件事
世界好大既 唔係得連登既人
你中意呢個就一定要討厭呢個
呢個奇怪既概念 係兩登先多人係咁
我中意湖人 就要覺得塞爾特人係垃圾
中意籃球就要話足球係跑狗運動
中意足球又要話籃球係藍波 玩玩具
冇咗30萬 但賺咗300萬 我係達哥都多謝backup佬

咁就賺左層樓錢

講到尾連登仔都係憎人賺錢

好酸
真係鐘意達哥既人 一早就知達哥變左
但係呢個社會 有幾多人可以做到永恆不變?

利申 : 好鐘意達哥 日日都要聽番佢2011-2014既片

除咗打機勁咗,仲有咩變咗

淨係講野已經唔同哂啦
如果講佢要賺錢我唔介意呀 畢竟佢咁大個人都要為自己人生打算下
利用完我地就算啦

利用? 咁睇得起自己

流量變現聽過未。(利申:無睇過達哥啲淺薄嘢)

淨係講野已經唔同哂啦
如果講佢要賺錢我唔介意呀 畢竟佢咁大個人都要為自己人生打算下

其實達哥都30啦,打都可能打多兩三年就收台做其他嘢或主力遊戲開發
佢而家好聽啲就係好自由咁做嘢,無辦公時間限制,唔好聽嘅就炒散,有人搵拍廣告或贊助先有錢收,但若果人氣下滑佢就手停口停,若果而家佢唔搵個長遠啲嘅嘅工作目標佢都幾難搞,唔通打機直播打到退休咩

勁????

格鬥game有明顯進步,卡關時數都比以前短

勁????

FIFA應該真係幾勁
同埋Cuphead打得都算快
係條友成日扮晒野拉布

勁????

FIFA應該真係幾勁
同埋Cuphead打得都算快
係條友成日扮晒野拉布

FIFA我覺得其實係X64補哂冇人打o個幾個位先覺得達哥好似好勁咁,所以勁o個個應該係x64
利用完我地就算啦

利用? 咁睇得起自己

流量變現聽過未。(利申:無睇過達哥啲淺薄嘢)

其實要講到咁 達哥其實一直利用緊大家
但大家同時都係達哥身上得到過好多快樂

成班人一個崩都冇比過
享受完免費娛樂就當自已大爺

呢個真 成班咁唔滿意達哥賺錢咪又係唔抵得

點解人地打機有錢搵 自己打就無

同埋幾時講過做直播就唔可以賺錢?
就算達哥發達過以前都好
我都為佢高興
唔係以前個達哥? 我夠唔係琴日既我啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞