(求助)今日睇清唒人係可以賤到咩地步 year 2中大生陳詠儀與其母親 2

459 回覆
672 Like 25 Dislike
花酒爆水無fire alarm?管理處唔係24小時有人?保安都無?其實管理處有責任報警,通知消防系統公司同升𨋢,點解會判佢比70000咁少
無法證實食煙引起火警,又無法證實是該女員工食煙下引起.咁點可能叫人賠.
花酒爆水無fire alarm?管理處唔係24小時有人?保安都無?其實管理處有責任報警,通知消防系統公司同升𨋢,點解會判佢比70000咁少

請中國人做野
原po老母唔系一早預左會出事咩
睇到眼都突
好心排下版先出post
無法證實食煙引起火警,又無法證實是該女員工食煙下引起.咁點可能叫人賠.

張梳化自焚?其實叫消防黎睇下個起火原因唔會好難掛
我支持支那人告返老闆
證據都無 消防又點講?起火原因?
會唔會係第2個人食煙? 支煙同食開個隻一樣?
我支持支那人告返老闆

咩都無 我都唔會賠啦
可能你漏電呢
兩邊都有問題
一邊是情
一邊是理

情-之前幫過你咁多(但其實我好懷疑你呀媽有幾萬蚊借比佢個女但十萬都無 ),但佢對賠錢一概不理

理-法律上要僱員陪五至六位數字係唔合理

另外就係各執一詞
你呀媽話無講過搵黑社會
對面呀媽話你講過
所以先block左你

呢位巴打分折得好好

一黎人地有借有還, 欠既只係人情
二黎大陸學生讀大學生要比十萬一年, 樓主老母未必真係無錢
三黎人地打工要人賠5位數字基本上唔會彩你, 就算香港人打工仔都唔會肯賠

樓主依家只係用一個借過錢比你既人情要人賠差唔多佢借過既金額, 好難比錢出黎姐

其實佢返工期間食煙引致火災,但食煙呢個行為同工作完全無關,僱員只賠幾舊水條例適唔適用 有無法律巴打講吓

樓主一日未有證據,都係當個故仔case study討論咪算

證明人地令到起火既證據都無
擺上庭都輸九成啦
我支持支那人告返老闆

咩都無 我都唔會賠啦
可能你漏電呢

但係明知自己有好大嫌疑連自己都洗脫唔到,就走去block哂所有聯絡?
一味話有機會唔係因為自己支煙頭就可以為自己解脫?
我支持支那人告返老闆

咩都無 我都唔會賠啦
可能你漏電呢

但係明知自己有好大嫌疑連自己都洗脫唔到,就走去block哂所有聯絡?
一味話有機會唔係因為自己支煙頭就可以為自己解脫?

好似話單野已經成年?(睇個女學生朋友post話上年既事)
如果你煩我成年我都會block
根本傾唔埋冷 而家係要你證明我有罪 唔係我證明 我清白

張梳化自焚?其實叫消防黎睇下個起火原因唔會好難掛

附近有電器漏電都會,開門做生意,
客人吸煙留低煙頭又都有機會.
一口咬定係該女員工引起就應該要證據.
原樓主都無提供消防報告起火原因.
成年前
唔係掛
其實成件事好唔合理
我打出黎唔係話偏幫邊個
只係合理分析

1. 法團屋苑責任
消防系統灑水最後升降機壞,原因係保安有真空期無人返工導致壞升降機最後要樓主屋企人賠錢

2. 香港法律假定無罪
成件事無法證無物證去肯定到火警由該位內地人造成。有機會火警誤嗚導致。

3. 樓主家境
開公司,公司有好幾間房比職員休息,但十萬都很難拎出黎

4. 各執一詞

兩母女示意圖

屌你老母仲話讀三大
人哋打電話畀你你唔撚聽都算,聽完仲要搵個mk仔玩鳩人係咩心態?

疑似賣品質欠佳嘅筆記畀人
事後仲串柒柒
兩母女一撚樣咁閪

睇個衰樣就知佢哋係臭閪中的臭閪
我一定幫你宣傳
其實成件事好唔合理
我打出黎唔係話偏幫邊個
只係合理分析

1. 法團屋苑責任
消防系統灑水最後升降機壞,原因係保安有真空期無人返工導致壞升降機最後要樓主屋企人賠錢

2. 香港法律假定無罪
成件事無法證無物證去肯定到火警由該位內地人造成。有機會火警誤嗚導致。

3. 樓主家境
開公司,公司有好幾間房比職員休息,但十萬都很難拎出黎

4. 各執一詞

仲要法團/管理處/樓主
都無人報警
無啦啦 叫人比錢私了 當左香港係大陸?
做乜生意都唔講 相當有可疑
唔理樓主單野真定假
賣基爾獸筆記同返基爾獸講佢話唔定會報海關
佢聲稱有版權
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞