舊同事 (103)

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
https://www.toy-people.com/?p=40592

幾正~

a friend from work嗰句唔係個細路探班嗰時提議架咩
http://www.slashfilm.com/thor-ragnarok-friend-from-work-make-a-wish/

個細路好聰明

https://youtu.be/sAv6tzxA5fo
2:05開始
best line in the movie係個細路諗
韋提仲話最中意偷人地啲idea當係自己

兩隻小學雞
mark好打耳

ALL HAIL 韋提
時間線上
智3應該喺係17年發生
咁即係佢地係太空漂流咗幾年
各位點睇?
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

智係avg2之後係宇宙流浪左兩年
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

我意思係指智3件事完咗之後到AVG3
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

又黎研究timeline
如果係正常timeline
智3同iw應該差唔遠
冇漂流幾年咁耐掛?
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

智3同iw應該差唔遠
冇漂流幾年咁耐掛?

我係咁講最衰都係因為胸襟明搞亂條timeline
AVG 發生係2012 胸襟明係8年後
即係AVG 3至早都2020年發生
其實幾鍾意今集loki個安排
先唔講個演員,一直都好鍾意呢個角色
今集loki雖然好似行行企企
但由阿智把口講end咗兩兄弟麻鷹捉雞仔嘅loop
阿智竟然講到咁有智慧嘅說話真係大個仔啦
亦唔駛再次次睇loki做幕後黑手
loki都叫好頭好尾
柒又柒盡30分鐘,心理陰影夠晒深度,又有得威吓救國民,算係咁啦

Waititi另一樣好波就係幫brutasha出返一口氣
證明brutasha係幾咁膠
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

智3同iw應該差唔遠
冇漂流幾年咁耐掛?

唯一可以改時間嘅就係time gem...

之前唔係有分析話avg應該係2010咩
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

智3同iw應該差唔遠
冇漂流幾年咁耐掛?

好似AOS定DD講過係2012年
https://www.toy-people.com/?p=40592

幾正~

a friend from work嗰句唔係個細路探班嗰時提議架咩
http://www.slashfilm.com/thor-ragnarok-friend-from-work-make-a-wish/

個細路好聰明

https://youtu.be/sAv6tzxA5fo
2:05開始
best line in the movie係個細路諗
韋提仲話最中意偷人地啲idea當係自己

Geek base既Popo寫d嘢一向水準低,同埋睇得好唔順暢
時間線上
智3應該喺係17年發生
各位點睇?

智3同iw應該差唔遠
冇漂流幾年咁耐掛?

討論timeline唔係智3劇透黎 唔細藍字喇
上個post討論左成頁
等我整理返現有info先

im1半年後>big week (im2+智1+hulk)
big week後一年>a1
a1 8年後>愛回家
aou兩年後>智3
dd話battle of NY係2012
如果當netflixcu鳩up
a1係有可能2010既
但愛回家就變左2018
iw係愛回家後但接住智3既話
會唔會係2019?

大家點睇
本來已經預會好睇,但係都比想像中更正
其實幾鍾意今集loki個安排
先唔講個演員,一直都好鍾意呢個角色
今集loki雖然好似行行企企
但由阿智把口講end咗兩兄弟麻鷹捉雞仔嘅loop
阿智竟然講到咁有智慧嘅說話真係大個仔啦
亦唔駛再次次睇loki做幕後黑手
loki都叫好頭好尾
柒又柒盡30分鐘,心理陰影夠晒深度,又有得威吓救國民,算係咁啦

Waititi另一樣好波就係幫brutasha出返一口氣
證明brutasha係幾咁膠

今集寫佢兩兄弟真係寫得幾好
loki變得predictable 連阿智都睇得穿佢
仲識得放手唔再執著所謂兄弟情
又點醒loki, he can be so much more
阿智今次叻仔過loki
loki聽到佢講兩兄弟一早就應該各行各路嗰下個樣

智3黑馬成功跑出

智3黑馬成功跑出

檔期同JL咁近 有d擔心個票房

智3黑馬成功跑出

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

智3黑馬成功跑出

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

唔係引戰
但係JL未上已經比人屌緊
一係就有消息話zack ver. 差
一係就屌肥登搞臭JL
到真係上時就大把花生食

智3黑馬成功跑出

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

唔係引戰
一係就屌肥登搞臭JL
到真係上時就大把花生食

尋日先見到有post屌緊肥登
佢已經淪為班狗口中既死肥仔
萬一jl有咩事 佢準備揹鑊負全責啦

智3黑馬成功跑出

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

唔係引戰
一係就屌肥登搞臭JL
到真係上時就大把花生食

換走junkie xl轉danny elfman 已經屌緊

智3黑馬成功跑出

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

唔係引戰
一係就屌肥登搞臭JL
到真係上時就大把花生食

aou班底

智3黑馬成功跑出

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

唔係引戰
一係就屌肥登搞臭JL
到真係上時就大把花生食

aou班底

好彩有zack打底 不過都好驚肥佬會搞衰部戲

今次票房應該架喇
贏口碑當贏左

唔係引戰
一係就屌肥登搞臭JL
到真係上時就大把花生食

aou班底

好彩有zack打底 不過都好驚肥佬會搞衰部戲

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞