[A/I] Game of Dice (1) 慶祝LIHKG開台之Bigbang卡好柒呀

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
夜媽媽訓唔著諗到個好好玩既模式:比賽模式

逢星期一至五7點至10點開放進入,
兩個星期結算一次。

joy同正常既遊戲完全分開計。
一開始會有一兆Joy,
所有joy 輸哂會倒數48小時,
48小時後回復joy 到5000億。

所有公會效果、角色稱號無效。

按 joy 決定排名,地價同大師頻相若。
地價最高999倍,輸贏無上限。
只會同差唔多排名既敵人交手。

每場比賽前會隨機抽取地圖。

每場戰鬥開始前會進行ban卡,
每人可ban 兩張,
由A 先選一張,B 再選兩張,A再選一張。
ban 左既卡雙方都不能使用。
然後有90秒時間組卡、珍藏品、骰仔、角色。

總計最後邊個最多joy 咪第一名

結算後扣除系統送既joy 剩低既會送到正常遊戲中。

下次開始時又計返每人一兆

唔好以為ban 卡果part 場場都會差唔多
推 殺 ban 又得 唔ban 又得 ,因為雙方都無得用
對新手黎講可以拉近差距,對老手黎講係玩心理戰。
ban 復仇時間既話,可以等對方以為你玩搶地
想打得安全既,可以ban 詛咒同漸入,因為地價係用大師頻,無呢兩張好難一場輸哂。
熊貓、草雞周街走?ban 一張風行就鎖死左核心卡。
木偶加Dr.x 太屈?ban 埋木偶。
好憎遇到搶地又可以ban 俠盜加定時。
總之呢四張既ban卡可以令到一啲平時強既卡消失,又可以令一啲無機會上場既卡出黎。
木偶、推、殺手、風行 < ban 呢四張既話,對面會用大魚定搶地流?但係有啲場又唔岩用大魚 落唔落復仇時間好?強打、飛行呢d 實用卡有冇可能上返水?好多野可以玩
真係打rank咁玩
都唔錯
有冇公會收人

有,無group,純粹每星期拎石

本身都有穩定金一公會 不過好悶

公會 Hkg1
有line gp
有冇興趣 有就留 game id

我有興趣 會打公會戰 id4575104
話說連登有冇加密
話說連登有冇加密

放返高登啲人自己識搵
有連登ac 無高登ac 八成都係新會然
有無人同我一樣 掛唔到?
話說連登有冇加密

放返高登啲人自己識搵
有連登ac 無高登ac 八成都係新會然

agger 咪益班mk囝
出左beta版
出左beta版

係咪之前條link down ?
出左beta版

用最新版選頻卡左係到 係咩問題?
好想掛機攞野
出左beta版

用最新版選頻卡左係到 係咩問題?
好想掛機攞野

暫時唔清楚
出左beta版

多謝never巴
仲有冇人玩緊 新手想玩冇人陪
有無人入公會?無group,純粹每星期拎石,有意留低id

新手ok?
出左beta版

條LINK係咪死咗?

新手ok?

可以
有冇人可以陪我玩大師場
Id: 5478042
有冇人可以陪我玩大師場

Game 名係歌詞
我加你
有冇人可以陪我玩大師場

唔知你想玩邊個場
想輸少少就普通
想贏大錢就新
你想玩就搵我
有冇人可以陪我玩大師場

唔知你想玩邊個場
想輸少少就普通
想贏大錢就新
你想玩就搵我

連續三場遇到大款
行都未行就送晒d錢比人
連續三場遇到大款
行都未行就送晒d錢比人

嘩,你都有玩呀
Never 兄係咪唔會出新外掛啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞