【颱風追擊】1720號熱帶氣旋 卡努 KHANUN (24W)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
好撚凍

呢個真

真係熱得太耐太勁,耐寒度下降

每次入秋第一次明顯轉涼都係咁
身體要重新適應
聽日3點半有場戲
10月頭就買定
咁睇法應該去唔成?

你唔知八號波戲院照營業嗎
屌你老母今次真係唔准打喎
三套冷門戲好難先度到時間兩日睇晒佢,呢個唔係有得退錢既問題,時間是無價寶

轉左台去財經台
三套冷門戲好難先度到時間兩日睇晒佢,呢個唔係有得退錢既問題,時間是無價寶

你唔睇到
關我地撚事
大帽山14度
好撚凍

呢個真

真係熱得太耐太勁,耐寒度下降

每次入秋第一次明顯轉涼都係咁
身體要重新適應

一熱完跌到17度左右 想死咁 街都唔想落

你唔睇到
關我地撚事

星期日打風對你有咩好處

你唔睇到
關我地撚事

講得好 關我咩事?

你知道開呢個post果位聽日都照去睇戲嗎

航空相關問題請移玉步至以下帖文發問,將有專人為你解答

[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區

https://lihkg.com/thread/395625/page/16

五點幾果場喺葵芳架空點去呀
推爆佢

你叫完雞拿?

到你唔准?

五點幾果場喺葵芳架空點去呀

開個行路POST
好多低質post
颱風追擊:熱帶氣旋 卡努
1720號熱帶氣旋 卡努 KHANUN(24W)
來源:泰國
意義:一種泰國水果(波蘿蜜果)/ 大樹波蘿

【註】 發出颱風追擊帖,表示有熱帶氣旋在南海或西北太平洋一帶形成。 為使大家有一個良好舒適的瀏覽環境,請不要張貼未經證實的風暴消息、使用簡體中文貼文、提及力場或洗版,謝謝合作。 請勿直接張貼會自動更新的氣象圖片,請把圖片上傳至儲存空間後再轉貼在帖文上。謝謝。 以下圖片會自動更新,直至熱帶氣旋消散。

氣象台專頁現已登場
http://fb.com/HKGweather
http://twitter.com/HKGweather
http://youtube.com/HKGweather

﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏

若自動更新圖顯示的並非最新時間圖像,請按實圖片並選擇使用瀏覽器模式查看最新圖片

◤熱帶氣旋路徑圖

▲香港天文台(HKO)

▲ 日本氣象廳 (JMA)

▲ 聯合颱風警報中心 (JTWC)

▲各機構綜合預測

其實天文台話考慮即係機會有幾高
ZCZC
WTPQ20 BABJ 141400 CCA
SUBJECTIVE FORECAST
TY KHANUN 1720 (1720) INITIAL TIME 141400 UTC
00HR 18.8N 117.4E 975HPA 33M/S
30KTS WINDS 350KM NORTHEAST
180KM SOUTHEAST
150KM SOUTHWEST
350KM NORTHWEST
50KTS WINDS 80KM NORTHEAST
80KM SOUTHEAST
80KM SOUTHWEST
80KM NORTHWEST
MOVE WNW 23KM/H=
NNNN

上到TY?
一陣早上7點前大唔大機會打到8號波

一半
ZCZC
WTPQ20 BABJ 141400 CCA
SUBJECTIVE FORECAST
TY KHANUN 1720 (1720) INITIAL TIME 141400 UTC
00HR 18.8N 117.4E 975HPA 33M/S
30KTS WINDS 350KM NORTHEAST
180KM SOUTHEAST
150KM SOUTHWEST
350KM NORTHWEST
50KTS WINDS 80KM NORTHEAST
80KM SOUTHEAST
80KM SOUTHWEST
80KM NORTHWEST
MOVE WNW 23KM/H=
NNNN

上到TY?

CMA 10點升左TY
HKO 12點都升左TY

呢個風d行蹤咁撲朔迷離 你直接問佢好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞