【颱風追擊】1720號熱帶氣旋 卡努 KHANUN (24W)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
好撚凍
好撚凍

呢個真
好撚凍

呢個真

未夠凍 個人理想溫度係18度
21度大北風吹埋黎幾涼下唔係講笑
最好著返件薄褸

聽朝卡努卷左香港依家d乾涼空氣入去,真係仲上到cat1🤷‍♂️
咁依波西南季風一定好撚勁,香港又可以濕熱多一星期
(10月14日23:45 更新)

香港天文台發出最新熱帶氣旋警報

三號強風信號,現正生效。

預料本港平均風速每小時41至62公里。

強烈熱帶風暴卡努已增強為一颱風。

在午夜12時,卡努集結在香港之東南約480公里,即在北緯19.1度,東經117.3度附近,預料向西北移動,時速約20公里,橫過南海北部,大致移向雷州半島至海南島一帶。

TY
好撚凍

呢個真

真係熱得太耐太勁,耐寒度下降
話時話 今次3號好似涼過上年海馬3號果陣
T.了
卡努 Hko每小時定位&距離(24W)

1040 T1
1100 17.3N 118.3E 700km(SE)
1200 17.4N 118.2E N0.1 W0.1 690km(SE)
1300 17.5N 118.1E N0.1 W0.1 670km(SE)
1400 17.8N 118.0E N0.3 W0.1 640km(SE)
1500 17.8N 117.8E W0.2 630km(SE)
1600 17.9N 117.7E N0.1 W0.1 610km(SE)
1700 18.2N 117.7E N0.3 590km(SE)
1800 18.2N 117.7E STNR 590km(SE)
1900 18.3N 117.6E N0.1 W0.1 570km(SE)
1910 丄3
2000 18.5N 117.6E N0.2 550km(SE)
2100 18.5N 117.6E STNR 550km(SE)
2200 18.7N 117.5E N0.2 W0.1 530km(SE)
2300 18.9N 117.5E N0.2 510km(SE)

0000 19.1N 117.3E N0.2 W0.2 480km(SE)
最初好似預測過唔到北緯19度??
副高開始西伸?
感情台版:今次仆街了 約左女神/老婆 ……
體育台版:今次仆街了 約左人行山/打波/睇波 ……
旅遊台版:聽日_____點機,會唔會有事?
時事台版:天滅澳門
講故台版:女神話卡努掛到8號就俾我中出
娛樂台版:我uncle剛從飛機拍到卡努風眼
上班台版:屌你老母 星期日掛黎做咩?
校園台版:無知一問,個風會唔會留到星期一/二/三/四/五/六?
快d打8號
校園台版:無知一問,個風會唔會留到星期一/二/三/四/五/六?

學術台呢?

學術台呢?

颱風追擊 1720 卡努
聽日3點半有場戲
10月頭就買定
咁睇法應該去唔成?

學術台呢?

學術台要派籌

學術台呢?

【颱風追擊】XXXX號熱帶氣旋 馮馮 FUNGFUNG (XXW)

學術台呢?

颱風追擊 1720 卡努

#942係咩台
聽日3點半有場戲
10月頭就買定
咁睇法應該去唔成?

影視台
屌你老母今次真係唔准打喎
三套冷門戲好難先度到時間兩日睇晒佢,呢個唔係有得退錢既問題,時間是無價寶
聽日3點半有場戲
10月頭就買定
咁睇法應該去唔成?

影視台

聽日3點半有場戲
10月頭就買定
咁睇法應該去唔成?

go la diu
sunny day tmr ar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞