[PC]上古卷軸集中討論區 真.19 ESO其實係TES5一千年前

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
講返轉頭
有冇用mo嘅手足?
聽講nmm捉左個作者過檔
依家新nmm個功能同mo好似 但我裝曬mod唔敢亂轉會
新手特價入手,想學玩mod。但一睇教學文已經覺得好複雜。

有冇教學文可以分享下,我睇果啲有啲又話唔支援重制版,依加有啲mod軟件又收費,新手覺得無從入手

https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/?
mod多數去nexus mods搵,咁就唔洗煩惱邊個mod唔支援重制版。記得先下載一個mod manager幫你安裝mods,同埋安裝前記得睇清楚詳情, 作者通常會講有咩requirements
話說你想玩咩mod多? 可以推介下,不過重制版無得玩18禁mod
btw唔建議比錢去creation club買mod

裝左nexus 個mod mgr
但search 唔到隻game
連人手指岩條path 都話搵唔到個exe
求救

好彩冇買中伏驚

事緣我本身打算買隻叫ELEX嘅game
睇片佢有巫師咁嘅feel,fallout嘅世界同horizon zero dawn 嘅風格
咁上個月本身諗住入手 最後比個fd水我去食雞 搞到冇錢買game
依家冇曬筆直買game,要儲錢換卡 但又見就黎黑五又身痕 想買elex
決定去dl 下開心版試下好唔好玩再決定入唔入

不了,伏到仆街
我曾經以為Oblivion d 第三人稱弓箭射擊已經夠爛
我曾經以為Morrowind 冇任務提示冇快速旅行已經夠濕鳩
我曾經以為Skyrim 打擊感已經夠差

ELEX令我覺得skyrim 打擊感簡直係黑魂級別
我亦第一次體驗到如何做爛快速旅行系統同任務指示系統

小弟玩過咁多隻rpg 見過最爛嘅小地圖就係ELEX 淨係雷達咁show 敵人位置,冇地形睇,有時敵人位置係你上/下方都bug左show唔到
怪冇show lv 搞到我打錯高lv怪比人走住黎屌
最濕鳩係打完怪執野要收刀收弓再執

畫面都還好嘅,但系統同操作太反人類搞到我打左一個主線就del左驚

最on9 係佢d quest初期就要你行到老連咁遠,姐係初期支線就叫你由白漫徒步行去風盔咁 都算,最慘係冇馬又行到隻龜咁慢,個噴射背包又廢又快冇氣,除左防跌死外都冇乜用 不過冇所謂啦當探險,但沿途冇乜npc,冇乜地標 得幾隻怪咁

最慘烈係對話,你永遠唔知邊個選擇會無啦啦又接一個side quest 又唔知邊個選擇會得罪氣撚樣跟住比佢秒你

呢隻我睇過下
但係本能叫我唔好買
成個ui,動作,texture比人感覺都好唔pro
姐係我嘅爛驚雷達又岩咗

要咩嘅打擊感先造到"ELEX令我覺得skyrim 打擊感簡直係黑魂級別"
仲有呢d抄埋一碟嘅世界觀好易會1999

唔係呀
以上所講都可以話係特色丫
新手玩SKYRIM, 想問下 隻GAME 有冇話 偷野, 會有道德值下降果D, 定冇所謂任偷D 野??

成日都過重, 主角有冇得話有咩道具用左可以放多D items ?? 定一定要買屋放??

過重就加stam /perk /附魔
偷野冇所謂架,比人發現咪加罰金比警衛追/比人打

有冇mod可以比我殺曬啲衛兵嗰啲
有冇啲mod搞到好似dark souls 咁可以鳩斬曬啲npc
好彩冇買中伏驚

睇片佢有巫師咁嘅feel,fallout嘅世界同horizon zero dawn 嘅風格
咁上個月本身諗住入手 最後比個fd水我去食雞 搞到冇錢買game
依家冇曬筆直買game,要儲錢換卡 但又見就黎黑五又身痕 想買elex

不了,伏到仆街
我曾經以為Morrowind 冇任務提示冇快速旅行已經夠濕鳩

小弟玩過咁多隻rpg 見過最爛嘅小地圖就係ELEX 淨係雷達咁show 敵人位置,冇地形睇,有時敵人位置係你上/下方都bug左show唔到

畫面都還好嘅,但系統同操作太反人類搞到我打左一個主線就del左驚

最on9 係佢d quest初期就要你行到老連咁遠,姐係初期支線就叫你由白漫徒步行去風盔咁 都算,最慘係冇馬又行到隻龜咁慢,個噴射背包又廢又快冇氣,除左防跌死外都冇乜用 不過冇所謂啦當探險,但沿途冇乜npc,冇乜地標 得幾隻怪咁

最慘烈係對話,你永遠唔知邊個選擇會無啦啦又接一個side quest 又唔知邊個選擇會得罪氣撚樣跟住比佢秒你

呢隻我睇過下
但係本能叫我唔好買
姐係我嘅爛驚雷達又岩咗

要咩嘅打擊感先造到"ELEX令我覺得skyrim 打擊感簡直係黑魂級別"

唔係呀
好彩冇買中伏驚

不了,伏到仆街

呢隻我睇過下
但係本能叫我唔好買
姐係我嘅爛驚雷達又岩咗

唔係呀

唔撚係呀
講返轉頭
有冇用mo嘅手足?
聽講nmm捉左個作者過檔
依家新nmm個功能同mo好似 但我裝曬mod唔敢亂轉會

照用mo冇問題
打緊eso既你地,做狼人定吸血鬼

狼人 不過我無玩ESO

我玩Skyrim都係做狼人

緊係砌下吸血鬼女女啦
講起條女
因為佢地死左要load save 都不下十次, 好撚廢

其實有

食負皮當食甜品

腐皮做到咩甜品

腐竹雞蛋糖水
鮮蝦腐皮卷

想食

屌 比你講一講 想食
但對雞蛋敏感唔食得

蛋都有敏感?
利申:人在野

人在野
套野個名而家變左笑話, 好慘
好彩冇買中伏驚

不了,伏到仆街

呢隻我睇過下
但係本能叫我唔好買
姐係我嘅爛驚雷達又岩咗

唔係呀

唔撚係呀

試用欣賞角度睇, 對人對事都會好啲嘅, 有時
我睇書睇到連食譜寫作手法都睇
欣賞下嘛
我都岩岩係steam買左但係唔知點解裝唔到mod
Nmm有反應但係入到game乜都無
係咪因為我戇鳩鳩買左se版

裝mod 方法好似唔同
利申冇玩過SE

裝mod 方法好似唔同
利申冇玩過SE

你係咪裝原版mod

試緊影D打鬥位

裝mod 方法好似唔同
利申冇玩過SE

你係咪裝原版mod

應該唔係
我已經係nmm個網搵se版黎dl
有d係無左皮膚 有d係裝左入到驚無反應
大學漢化直頭show唔到係plug-in 到

好sad
玩完fallout4諗住返轉頭玩Skyrim
衣家隻game就係眼前
但係原本d skin真係玩唔落

裝mod 方法好似唔同
利申冇玩過SE

你係咪裝原版mod

應該唔係
我已經係nmm個網搵se版黎dl
有d係無左皮膚 有d係裝左入到驚無反應
大學漢化直頭show唔到係plug-in 到

SE版有無MO?

試緊影D打鬥位

拎下高同低抄
超近鏡果D啦

好sad
玩完fallout4諗住返轉頭玩Skyrim
衣家隻game就係眼前
但係原本d skin真係玩唔落

咩都有得mod唔會話唔岩玩
eso手足聽日呢個時間開始一整個星期排普隨有獎勵 歐皇會拎到20間屋+20隻坐騎嘅歐皇之證
eso手足聽日呢個時間開始一整個星期排普隨有獎勵 歐皇會拎到20間屋+20隻坐騎嘅歐皇之證

我非

試緊影D打鬥位

拎下高同低抄
超近鏡果D啦

龍友模式全開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞