[PC]上古卷軸集中討論區 真.19 ESO其實係TES5一千年前

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Hi eso 黑五半價
想問其實morrowind抵唔抵買

你打算長玩咪抵 長玩係咪都黃金+晨風

我黄金版 ,諗緊晨風買唔買

半價好吸引
但自己又唔係話好鍾意dunmer個族人

講起eso醒起洗左機未down返

唔記得問,邊個server低ping d?

基本一律NA ,另一個EU歐服不了
Hi eso 黑五半價

我黄金版 ,諗緊晨風買唔買

半價好吸引
但自己又唔係話好鍾意dunmer個族人

講起eso醒起洗左機未down返

唔記得問,邊個server低ping d?

基本一律NA ,另一個EU歐服不了

eu 應該會快少少,因為少人 物價會平過北美但賣嘅野少,玩歐服最好一班人一齊咁玩會輕鬆d
Hi eso 黑五半價

爲左thieves guild同darkbrotherhood買左黃金,但唔知道對於無玩過Morrowind既人黎講好唔好玩
你覺得值唔值155港紙?

冇玩過3代就未必有個種震撼
2002年畫質一下跳升到2017年,見返好多過去熟識嘅人同生物,重遊故地呢兩樣係有少少感動,畢竟morrowind個地圖成個地圖有濕地有草原有沼澤有群島有火山灰區,兼且淨係房屋同城市風格、居民打扮文化係balmora,vivec,sadrith mora同Ald ruhn已經有極大分別
而且劇情同後續clockwork city dlc有少少聯繫,我個人覺得未玩過前作可以玩落覺得正再入
Hi eso 黑五半價

咦?終於整返好部電腦?
咁咪幾好囉,返嚟大家一齊講下驚
Hi eso 黑五半價

爲左thieves guild同darkbrotherhood買左黃金,但唔知道對於無玩過Morrowind既人黎講好唔好玩
你覺得值唔值155港紙?

冇玩過3代就未必有個種震撼
2002年畫質一下跳升到2017年,見返好多過去熟識嘅人同生物,重遊故地呢兩樣係有少少感動,畢竟morrowind個地圖成個地圖有濕地有草原有沼澤有群島有火山灰區,兼且淨係房屋同城市風格、居民打扮文化係balmora,vivec,sadrith mora同Ald ruhn已經有極大分別
而且劇情同後續clockwork city dlc有少少聯繫,我個人覺得未玩過前作可以玩落覺得正再入

聽你咁講勁想玩skywind添
Hi eso 黑五半價

咦?終於整返好部電腦?
咁咪幾好囉,返嚟大家一齊講下驚

係幾好,宜家uninstall左LOL啦
明明對隻game都無愛但又浪費咁多時間係佢度,係時候收皮

啱呀,一齊打eso 大腿在此
想問下 新果隻se 版有冇sex mod 玩

好似整緊?

好似整緊?

冇句號

好似整緊?

冇句號

搵到lu , loverlab 果邊好似有

不過暫時都係舊版多mod d

好似整緊?

冇句號

咩網嚟?
成世人都未聽過

好似整緊?

冇句號

咩網嚟?
成世人都未聽過

該男網民日前在論壇《Reddit》上發文,指女友在2015年、分手前留下一封用「龍語」寫的分手信,但因他沒玩過該遊戲,所以不懂其中的含意,也沒有花心思去解讀。2年過去了,他突然想起這未解之謎,希望論壇上在「大神」能幫忙翻譯,了一了他的心願。

菲律賓有位男網友在論壇求救,指前女友在兩年前留下一封用知名角色扮演遊戲《The Elder Scrolls V: Skyrim》的「龍語」寫成的分手信,希望網民能夠譯出內容,最終謎底被揭開,卻令男網友感到後悔。

該男網民上載完分手信後,引來不少熱心網好協助,但在翻譯過程中,他們發現無法理解直接譯出來的英文,懷疑該男網民的前女友是先透過Google翻譯將菲律賓語譯成英文,再對照「龍語」而寫成。

在多人合作下,網民最終將分手信的大意翻譯出來,內容只是女孩的傾訴和抱怨:「現在我正在做研究,看了看手機,收件匣中沒有什麼消息,應該是你無視了我大部分的短訊。我在晚上7點25分寫下這段話,我知道你已經下課,但我不知道你在做什麼,你也不再告訴我你在忙什麼,或許你該跟我聊聊。」

該男網民坦言在兩年前,他家中出現不少的問題,令他壓力很大,同時影響了和女友的關係。他想這封信應該是分手前的警告,但他卻無心研究。他指自己明白女方的意思,知道他們的關係可能可以妥善處理,但他卻沒有這麼做,令到他們最終都是分手了。網民都為他感到後悔,指如果他能早點解讀到信中的抱怨,和女友好好溝通,結局就會不同。

龍語咁難聽
用精靈話分手嘅話我諗冇得嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞