【屌】其實真係開始頂唔順旺角條西洋菜街

333 回覆
2091 Like 15 Dislike
其實真正問題唔係表演果班友,係D自由行大陸客太多
利申:廿幾年旺角居民

就係個班友, 所以D 新移民, 大陸人, 其他旅客圍L 住晒睇囉.
講真我真係晌中間直行直過, 話9之佢地
一字記之曰雜
成班馬騮亂舞鳩叫
3年前,
鳩嗚團成形初日日都落去屌大媽就俾人話唔好搞亂香港好暴力。
什麼廢青搞屎棍。

3年後既今日樓主先出黎問有無人組團落去踩場
乜頂唔順嗱
依d自食其果咪一齊受下囉
都唔係今日嘅事
屌那星根本經過都覺得係折磨
最慘係真係有班人圍住睇(乜年齡都有)塞撚死晒
但個啲所謂表演根本係bad taste
冇得同廟街嗰啲人比
廟街嘅好多都唱咗好多年
唱嘅都係有故事有歷練嘅人先唱得出嘅歌
有咩方法先可以整頓下呢股歪風
D老坑真係搞到污煙瘴氣,次次禮拜都搞到條路塞哂
又要睇d阿伯半裸跳舞
我係果邊舖頭返工,多得佢地唔少
唱還唱
佢地係要成群結隊係到跳老舞
之前有啲攤檔擺,啲人表示真係幾好
有時就算逼啲都唔緊要
依家,只係想快啲得完條路
逼撚到....又冇野睇全部都係啲廢老係到自high
唱歌唔係問題,屌你唔撚洗咁大聲阿
賣唱賣得好聽都話算 當懷舊下
屌你又走音又難聽就咪撚出沖出黎柒
一把年紀留翻少少面子比自己好冇
咁樣係到亂鳩咁跳咁嗌
啲人當你班廢老笑話咁睇咋
要自high請滾翻去朝街
仲當自己十幾廿二阿,收皮啦
如果再唔趕走班劣質廢老
寧願冇左個行人專用區
反正人都行唔到
其實條街好撚臭
區議會有無諗住搞搞佢?
好耐之前行過見到有人玩花式足球
有人係到玩個水晶球
當時都有人唱歌 不過係唱廣東話歌
自彈自唱 而且又唔係鳩叫 唱三首就收檔
點到即止
真係有種文化匯聚感覺
其實有無得做規管 基本申請
比如話你想表演 可以申請 填你會表演乜
之後先可以係到玩
好耐之前行過見到有人玩花式足球
有人係到玩個水晶球
當時都有人唱歌 不過係唱廣東話歌
自彈自唱 而且又唔係鳩叫 唱三首就收檔
點到即止
真係有種文化匯聚感覺
其實有無得做規管 基本申請
比如話你想表演 可以申請 填你會表演乜
之後先可以係到玩

表演屬於表達自由
規管係敏感議題
假如有人申請表演話劇,內容係港獨
你係政府你批唔批?
有無巴打見過有堆總係笠住七彩假髮嘅騎呢怪(宜加通常係報紙檔對出個十字路口到擺) 以前都話好啲 播啲唔知咩假係到fing 屌你老母宜加搵啲弱智仔播歌播到大大聲 咪嘴唱歌 大佬呀 咪嘴都算 你搵個男人唱 但個background music係女聲 專業啲啦 有次仲見到有隻大陸雞著到好性感 咪嘴唱歌 啲廢中廢佬幾百幾百咁比佢 好過做雞
一個本來係德政,但比o的白痴膠人去管理,都可以變成嘔心o既爛政。
有冇人試過喺佢地地盤擺擋?
擺先過佢哋咪得囉。
組到人我切
而家變左廢中廢老既露天club ,見過有個癈老好chok 咁去比封利士個著到雞咁既大媽,之後頭也不會咁轉身行埋一邊繼續睇佢唱,真係同d 後生落club 埋去請佢飲杯酒無咩分別 好鬼難頂
都唔係今日嘅事
屌那星根本經過都覺得係折磨
最慘係真係有班人圍住睇(乜年齡都有)塞撚死晒
但個啲所謂表演根本係bad taste
冇得同廟街嗰啲人比
廟街嘅好多都唱咗好多年
唱嘅都係有故事有歷練嘅人先唱得出嘅歌
有咩方法先可以整頓下呢股歪風

廟街啲阿姑就算唱都唔會搞到大街啲人
而家閪菜係阻撚住嘈撚住
根本政府默許咁做
要搞佢地要規管一早就可以搞
警察都唔多受理
搞大學生/後生/mr.wally都唔趕佢地

有唔少外國朋友黎過一次都話
有啲之前黎過都問做乜事變到咁
其實d呀叔呀伯呀嬸係咪差人錢比人迫出黎跳d咁既舞
係咪組隊呀
成條街d表演都係垃圾
一獲熟 取消左佢啦
所以我星期六日係唔會出旺角

一至五少人啲 又靜啲 何樂而不為

一係就一至五,一係就會落雨先落MK
光復未姐 我第一個參加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞