【屌】其實真係開始頂唔順旺角條西洋菜街

333 回覆
2091 Like 15 Dislike
旺角咁多天眼。。。點郁手
直接建議取消行人區

Agger
取消行人區係趕絕班廢老嘅唯一可行方法
支持開9佢地波,影響市容呀班仆街
取消啦,寧願玉石俱焚都唔撚想旺角比呢班廢老HUM家剷污染
以前旺角真係好好行,而家?屌你老母唔係特別有野做都唔想去果面
做香港人真係好撚慘,連其中一個曾經成為1個文化ICON既地方都沒落埋
出mk已經盡量唔行果條街
成班乞衣係到鳩唱
當樂西洋菜街係佢哋嘅k房
不撚知所謂
食環署又唔撚做嘢趕呢班仆街
淨係識得恰阿婆
旺角西洋菜街意義上人哋大阪嘅道頓崛咁上下
你話點會有旅客落嚟旅行覺得香港正
無眼睇
搵人偷偷地剪左佢地條電線 喇叭線 再即刻跑走
最弊係冇人去做檢控
亦都唔知用邊條條例先charge到
根本冇王管
其實有無諗過,啲大媽係有人默許佢哋唱歌,用嚟令到某一啲政見嘅人無辦法係個行人專用區搞「所謂(有人唔鍾意)嘅事」?

你啱
幾時落去玩鳩班死廢老同垃圾新移民
好撚老實,果班垃圾唱既歌直頭唔係香港人會唱既,就連廢老都唔唱啊
全部蝗語紅歌黎,係大媽新移民先會唱既垃圾
而家旺角已經變左支那殖民人,旅港支那人,同自以為去旺角好潮既賓賓先去既地方,而家去親旺角都有種柒既感覺,仲要迫撚到仆街,本地人真係愈見愈少,唔係必要都唔係好想去
之前響其中一間街鋪返過pt
星期六日夜晚係嘈到完全聽唔到客人同事講野
最弊係冇人去做檢控
亦都唔知用邊條條例先charge到
根本冇王管

噪音管制條例 搵環保處/報警
Source : https://www.police.gov.hk/ppp_tc/11_useful_info/filming/laws.html

(d) 香港法例第400章《噪音管制條例》

(i) 住用處所及公眾地方發出的噪音─ 第4(1)條

任何人於下午11時至翌日上午7時,或於公眾假日的任何時間,在住用處所或公眾地方發出或促使發出噪音,而該噪音對任何人而言是其煩擾的根源,即屬犯罪。

(ii) 住用處所及公眾地方發出的噪音─ 第4(2)條

任何住用處所的業主、租戶、佔用人或掌管人,於下午11時至翌日上午7時,或於公眾假日的任何時間,明知而准許或任由噪音由該住用處所發出,而該噪音對任何人而言是其煩擾的根源,即屬犯罪。

刑罰:罰款10,000元。
次次經過都覺影撚衰香港
屌佢地老母
當自己出show做明星戇鳩
阻撚哂條路 夏天啲死廢老又臭
塞到周圍都聞到陣臭味

有隊一定入 抆撚哂佢啲喇叭線
燒撚哂啲膽 冇得開到咁嘈
真心busking既人就俾人趕,認真做地下音樂既俾人打壓,this is Hong Kong
開波又唔一定要打鳩佢地既,成班一齊入去鳩fing屌柒佢地已經夠啦,最緊要令佢地無癮繼續
真係覺得兩旁既住戶好忍得
開波又唔一定要打鳩佢地既,成班一齊入去鳩fing屌柒佢地已經夠啦,最緊要令佢地無癮繼續

岩,希望有人會搞
行親個度見到有外國人睇緊班廢老都想搵窿捐,真係好羞家
已經好多年冇事都唔會去旺角.
街頭表演學外國咁要考牌已經好好多 連尖沙咀哥啲鳩唱亂黎組合都消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞