【屌】其實真係開始頂唔順旺角條西洋菜街

333 回覆
2091 Like 15 Dislike
所以我星期六日係唔會出旺角

一至五少人啲 又靜啲 何樂而不為
十萬句粗口都唔夠屌 好撚柒煩d廢佬當條街K房
原本係條街行人路太窄,d人行晒出馬路危險
於是就某d時段唔俾車行變行人專用區
之後就開始有寬頻,電話上台檔
然後影相,擺賣,唱歌......
原本係行人專用區,而家係小販區
我平時係九龍塘返學以為已經訓練到自己成為一個跨gip障礙賽既高手啦
點知一去到旺角真係輸撚左
以前去旺角係冇咁逼 唔洗十秒先行到一步 最重要係我唔洗逼自己戴住headphone先行到旺角
依家去旺角又嘈又臭又逼我屌你老母
終於有人開post屌鳩班死廢老
講得岩,成班啊伯啊嬸根本係廟街果邊過黎,貪旺角多人睇,佢地不如摺埋啦,唱歌難聽,喺度9唱發洩,讓條路黎行吓仲好,d行人路成日塞到行唔倒,屌
班廢老當撚正條街係佢咁 想行又行唔到
痴線,真心成條廟街咁
同周圍啲鋪頭格格不入,我都唔明,佢地覺得真係好意思

之前影下相咪幾好,支持取消咗佢
旺角開始多人
班死廢老好撚有錢 每檔都幾隻大喇叭
唱個啲又係廢老 跳個啲又係廢老 睇個啲又係廢老
仲要煲住煙咁睇 真係想屌柒班廢老
又阻街又嘈又整到條街臭晒
旺角開始多人

好掛住個post名
[1245 菜街開始多人]
幾時組團落去
還我旺角
唔要廢老大陸喱影響市容
原本係條街行人路太窄,d人行晒出馬路危險
於是就某d時段唔俾車行變行人專用區
之後就開始有寬頻,電話上台檔
然後影相,擺賣,唱歌......
原本係行人專用區,而家係小販區

寬頻,電話上台檔個年代都還好
之後嗰堆真係不了 (無論有無質素都好)
班死廢老好撚有錢 每檔都幾隻大喇叭
唱個啲又係廢老 跳個啲又係廢老 睇個啲又係廢老
仲要煲住煙咁睇 真係想屌柒班廢老
又阻街又嘈又整到條街臭晒

因為真係有組織
唔同其他表演者單拖為主
終極ff:
用呢班支那大媽呀伯去令香港人憎厭西洋菜街 後而立法完全唔俾人喺西洋菜街賣藝或聚集 以後少個香港本土文化表演平台同集會地點
行過一定推開d跳舞自high廢老
最撚慘係啲遊客黎到,以為香港文化係咁樣
食環狗又唔撚捉呢啲垃圾
住附近嘅表示好難頂 難頂到老母話要落街淋屎
已經唔係住正西洋菜南街 但一到星期六日或者公眾假期 成班痴線佬係下面鬥大聲 隔幾條街都好應聲
落到街仲死 真心想問圍觀嘅人係咪真係聽到佢地唱乜

住附近既真係超慘
咁搞法真係人都癲

我嗰到係間房特別應聲 出廳還好 住正樓上嗰d真係唔知點算

住正樓上
係房唔開窗還好
但一入廁所(廁所對正條街)
有時便秘真係想死
好彩已經係高層
低層住户真係唔知點挨
係度講有條柒用
組隊去踩場好過喇
寧願行出去彌敦道吸廢氣 都唔想行入去西洋菜街
係時候光復
終於有人開post屌鳩班死廢老

其實已經好多個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞