【屌】其實真係開始頂唔順旺角條西洋菜街

333 回覆
2091 Like 15 Dislike
😭成日講本土文化既連登仔
廟街賣唱 大撻地呢d都係本土文化黎
結論:只要連登仔覺得柒老土就要反

呢咁撚低質支那歌曲叫本土文化咩?
食屎啦屌你老母!
最唔明點解啲鋪頭交咁貴租都忍到班趕客垃圾
最撚過份係搭個帳篷,入面唱歌,出面廣告黎
惟求奉上生命全歸主所有
要將一切盡獻於我主的手

間bodyshop職員日日聽好慘

好耐冇出條垃圾街
個旺角印度咖哩、魚身人仲係咪到

印度咖喱以前震撼性聲音個阿叔好似冇咗好耐

間鋪仲響唔響度?日日咁叫聲帶都收皮啦
X水狂徒 幾時復出
成班廢老都on9 ,係咪組團反鳩佢地?
一早頂唔撚順
一係就乜撚都唔比搞 淨係比人行
一係就取消行人專用區 比返車行

俾返車行算啦。
你估政府會執法咩
真心覺得好柒 好撚嘈 又9唔搭8 真心影衰香港
直接組團晨早霸9左佢個位好過啦
試一個星期日 mud都唔做
無咩事都唔會揀行果邊!
業主自己諗
行得 等咩?
依家直頭兜返出彌敦道好過 菜街又嘈又逼人 成條街都弱智嘅
行旺角,西洋菜街真係必經之地
幾年前開始變文化街,D人係度霸位影相,
又其他鋪下檔仔賣下野我都覺得OK
真係見到[多少少]元化係度
最起碼唔會太影響
就算D人圍觀都唔會太過分,至起碼唔會日日都係咁

依家,成條廟街咁
做乜鳩野?
D呀伯係度聚舊
亂鳩咁唱,跳下舞
好似自已落左DISCO咁
一兩檔我都由鳩你
但係依家街頭到街尾至少5-7檔
D喇叭開到大一大
仲要自已成班霸成個空地圍住中間
想行都行唔到
檔檔都係咁

真係會唔會組到人出去開戰

唔好講D大媽係度跳舞唱歌
果班掛住支持本地音樂 實質搵錢果班都唔係好
一座兩座 人咁高喇叭放係度
街頭都聽到佢地街尾唱歌
大佬呀 樓上有人住架
N年前已經有節目講過果條街居民有幾慘
但係又有無人去理過佢地

老實 外國街頭表演 係要攞牌
香港都應該實行呢個制度
整頓一下行人專用區

老老實實,寧願唔好實行,一拍兩散
果班廢中廢老廟街歌廳過黎
九成黑底照住
到時大家攞完牌你夠佢搶地擺檔咩
反而佢地仲表演合法化

黑底 唔好以為而家仲係8-90年代
今時今日 黑社會已經唔係好似以前咁鬥人多
黑底想玩
唔好當班警察係紙板人
好似而家咁 成架警車停係街尾
幾個軍裝係咁巡
一條街都保唔住 你唔係當香港警察真係咁無能呀
黑底玩野
即係要阿sir掃場 洗太平地

再者 而家黑底真係想搵錢
你估真係會靠呢班擺街檔 等人課金既所謂本地音樂人咩

結論係 行人專用區 想利用表演 就要攞牌
長遠係有助表演藝術推廣

而家比班本地音樂人 霸住搵真錢
我仲記得當年龍小茵同班襲啞人士去果度表演
就係比呢班叫人支持本地音樂既仆街阻撚住

警察係咪無能,我唔敢講
事實上人地就係靠人多
你單丁去,猛虎不及地頭蟲,人地圍你果時咪試下報警睇下有咩作用囉

洗太平地?瞓醒未呀你?
人地又唔係索k
係合法利用行人專用區,洗乜春呀

再者,人地而家唔係搵錢
係班陀地喺自己地盤開p
上面已經有巴打講左佢地會點對付阻住曬嘅人

結論就係
攞牌就係幫佢合法化
你又無得租地
到頭來咪又係俾人搶曬d表演地方囉
X水狂徒 幾時復出

而家直頭有帳篷,唔撚怕你
唔知倒瀉d老鼠曱甴屎會點呢?
依個POST千鳩幾個正評都上唔到熱門
連尼住你真係為錢乜撚野都做得出

7個熱門5個同「女」有關

7個熱門5個同「女」有關

好彩我唔係住個度
如果唔係我分分鐘掉屎猛
日本仔一枝結他比黑警話噪音
班廢老又冇人趕
最撚過引係
上次行過見到有至少7個食環狗企左係度
有D KIU晒手望住
我心諗 你班撚樣做乜鳩
又唔係執法
企係度做乜春, 條街唔撚夠多人?
屌柒班廢老
我ff過同班跳舞frd 用佢地個啲歌排返啲hiphop jazzfunk urban 去踩場搞事
反正個啲老女人成個夜總會老雞咁摟人去同佢一齊跳舞

Btw 有次見到個老女人係咁摟一個呀叔去同佢跳
個呀叔死撚都唔想出 然後係咁loop

你信個班友真係來自平民? 根本係霸地,好似佢買左咁。 講真我好喜歡音樂,也唔怕新舊。但呢班粉腸,唱左幾年,根本功力有限,五音不全,唱腔又old school又嘔心。 屌佢老母成班垃圾仲以為自己好撚得,每次行過都越聽越躁底。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞