【屌】其實真係開始頂唔順旺角條西洋菜街

333 回覆
2091 Like 15 Dislike
屌 啲大媽係到唱歌跳舞真係好撚柒
香港本身都無乜形象 吹下大泡泡 踢下花識足球 快閃跳下舞 女以前都算有啲表演睇下呢班大嬸大叔算啲咩
好撚想趕走佢地
出街無必要唔會去旺角
住附近嘅表示好難頂 難頂到老母話要落街淋屎
已經唔係住正西洋菜南街 但一到星期六日或者公眾假期 成班痴線佬係下面鬥大聲 隔幾條街都好應聲
落到街仲死 真心想問圍觀嘅人係咪真係聽到佢地唱乜
樓豬組隊第一個報名去屌撚柒佢哋老母冚家鏟
宜家先開始頂唔順?你冇嘢下話
已經唔係住正西洋菜南街 但一到星期六日或者公眾假期 成班痴線佬係下面鬥大聲 隔幾條街都好應聲

住附近既真係超慘
咁搞法真係人都癲
啲鬼佬嚟到 見到香港有班老嘢係條街跳舞 又嘈 應該會嚇到唔敢再嚟
平時經過真係勁辛苦 耳膜都畀佢哋震碎 難為路兩邊啲sales
行過已經想痴線
成班山蕃
食環班撚樣欺善怕惡
趕走香港人就勁
趕走大媽 啲大媽唔撚怕你
[FF]西洋菜街音樂節發生槍擊

住附近既真係超慘
咁搞法真係人都癲

我嗰到係間房特別應聲 出廳還好 住正樓上嗰d真係唔知點算
都唔明點解啲阿嬸咁撚鐘意起果啲位唱歌..
唔係取消行人專用區,係要監管入面既活動
食環班撚樣欺善怕惡
趕走香港人就勁
趕走大媽 啲大媽唔撚怕你

食環狗冇一個係無辜既
直接取消啦
班廣場大媽,廢中廢老根本影響市容,趕走遊客,製造嘈音
應該表演斬首文化,捉撚哂d廢老大媽,逐個進行isis式處決
起碼要分翻清楚係咩活動先
而家呢d唔係叫文化藝術 唔係叫本土特色
嘈音污染
以前都仲多d野睇下

宜家得返d廢老係到唱K阻鳩住晒
限制音量其實就ok
唔想抹殺某啲藝術表演 例如花式足球 一蚊畫畫
班廢老根本有組織性
我揾日落去彈重金屬同佢地對抗
組隊
限制音量其實就ok

應該話無咗嗰班核撚突阿嬸阿伯就ok
花式足球同Mr. Wally嗰啲好好睇
限制音量其實就ok

應該話無咗嗰班核撚突阿嬸阿伯就ok
花式足球同Mr. Wally嗰啲好好睇

花式足球好想比佢地瘋狂踢
所以我星期六日係唔會出旺角
行旺角,西洋菜街真係必經之地
幾年前開始變文化街,D人係度霸位影相,
又其他鋪下檔仔賣下野我都覺得OK
真係見到[多少少]元化係度
最起碼唔會太影響
就算D人圍觀都唔會太過分,至起碼唔會日日都係咁

依家,成條廟街咁
做乜鳩野?
D呀伯係度聚舊
亂鳩咁唱,跳下舞
好似自已落左DISCO咁
一兩檔我都由鳩你
但係依家街頭到街尾至少5-7檔
D喇叭開到大一大
仲要自已成班霸成個空地圍住中間
想行都行唔到
檔檔都係咁

真係會唔會組到人出去開戰

唔好講D大媽係度跳舞唱歌
果班掛住支持本地音樂 實質搵錢果班都唔係好
一座兩座 人咁高喇叭放係度
街頭都聽到佢地街尾唱歌
大佬呀 樓上有人住架
N年前已經有節目講過果條街居民有幾慘
但係又有無人去理過佢地

老實 外國街頭表演 係要攞牌
香港都應該實行呢個制度
整頓一下行人專用區

老老實實,寧願唔好實行,一拍兩散
果班廢中廢老廟街歌廳過黎
九成黑底照住
到時大家攞完牌你夠佢搶地擺檔咩
反而佢地仲表演合法化

黑底 唔好以為而家仲係8-90年代
今時今日 黑社會已經唔係好似以前咁鬥人多
黑底想玩
唔好當班警察係紙板人
好似而家咁 成架警車停係街尾
幾個軍裝係咁巡
一條街都保唔住 你唔係當香港警察真係咁無能呀
黑底玩野
即係要阿sir掃場 洗太平地

再者 而家黑底真係想搵錢
你估真係會靠呢班擺街檔 等人課金既所謂本地音樂人咩

結論係 行人專用區 想利用表演 就要攞牌
長遠係有助表演藝術推廣

而家比班本地音樂人 霸住搵真錢
我仲記得當年龍小茵同班襲啞人士去果度表演
就係比呢班叫人支持本地音樂既仆街阻撚住
以前起正西洋菜街返工 個陣覺得係好有特色 每日睇都唔會話厭 而家係覺得好老尷 起附近返工既一定好撚痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞