【屌】其實真係開始頂唔順旺角條西洋菜街

333 回覆
2091 Like 15 Dislike
以前得班文青, MK, 影相佬係到表演都好地地
係班支那大媽入侵就搞爛個場
根本應該一早cut撚哂佢
做得稍為好少少果D真藝術工作者就比入境掃場當II
成班大媽賣唱當正disco收埋錢抽水就長做長有
真係你行埋我果份 搞到旺角垃撚圾

反正港豬一早唔配有咩文化
次次經過都覺得好似戶外夜總會咁
唱歌嗰班阿伯阿嬋真係不知所謂
完完全全係噪音污染
次次經過都覺得好似戶外夜總會咁

見到班老坑加埋過百歲仲係到摸手攬腰真係好想嘔
果班撚樣應該一早收佢皮啦
行旺角,西洋菜街真係必經之地
幾年前開始變文化街,D人係度霸位影相,
又其他鋪下檔仔賣下野我都覺得OK
真係見到[多少少]元化係度
最起碼唔會太影響
就算D人圍觀都唔會太過分,至起碼唔會日日都係咁

依家,成條廟街咁
做乜鳩野?
D呀伯係度聚舊
亂鳩咁唱,跳下舞
好似自已落左DISCO咁
一兩檔我都由鳩你
但係依家街頭到街尾至少5-7檔
D喇叭開到大一大
仲要自已成班霸成個空地圍住中間
想行都行唔到
檔檔都係咁

真係會唔會組到人出去開戰

唔好講D大媽係度跳舞唱歌
果班掛住支持本地音樂 實質搵錢果班都唔係好
一座兩座 人咁高喇叭放係度
街頭都聽到佢地街尾唱歌
大佬呀 樓上有人住架
N年前已經有節目講過果條街居民有幾慘
但係又有無人去理過佢地

老實 外國街頭表演 係要攞牌
香港都應該實行呢個制度
整頓一下行人專用區
今日行過 真係成條街都廢中廢老圍爐唱歌
取消行人專用區 條街塞到唔使行

根本依家都係行唔到,仲要迫住聽燥音,真係寧願取消佢都無咁嬲

冇錯,兩害取其輕
以前都冇架啦,咪一樣咁行
仲有人會出旺角
得返老野,學生妹都無個
早幾年仲有高質後生仔唱流行曲/英文歌
而家無必要都唔會行入去

之前見過其他post問掟水樽條友會唔會返黎
如果而家有人掟嘅中招果d多數死有餘辜
減時間有撚用咩,治標唔治本
縮撚到得返一檔都好呀,宜家我寧願特登行彌敦道再入條街想去既舖都好過係條街行過去
行旺角,西洋菜街真係必經之地
幾年前開始變文化街,D人係度霸位影相,
又其他鋪下檔仔賣下野我都覺得OK
真係見到[多少少]元化係度
最起碼唔會太影響
就算D人圍觀都唔會太過分,至起碼唔會日日都係咁

依家,成條廟街咁
做乜鳩野?
D呀伯係度聚舊
亂鳩咁唱,跳下舞
好似自已落左DISCO咁
一兩檔我都由鳩你
但係依家街頭到街尾至少5-7檔
D喇叭開到大一大
仲要自已成班霸成個空地圍住中間
想行都行唔到
檔檔都係咁

真係會唔會組到人出去開戰

唔好講D大媽係度跳舞唱歌
果班掛住支持本地音樂 實質搵錢果班都唔係好
一座兩座 人咁高喇叭放係度
街頭都聽到佢地街尾唱歌
大佬呀 樓上有人住架
N年前已經有節目講過果條街居民有幾慘
但係又有無人去理過佢地

老實 外國街頭表演 係要攞牌
香港都應該實行呢個制度
整頓一下行人專用區

老老實實,寧願唔好實行,一拍兩散
果班廢中廢老廟街歌廳過黎
九成黑底照住
到時大家攞完牌你夠佢搶地擺檔咩
反而佢地仲表演合法化
最麻煩係班支那大媽/呀伯 播到音樂勁大聲又跳又唱
仲要有班人專唱D大陸歌 超嘈 勁多支那蝗圍住聽
一D美感,藝術都睇唔到 只係見到一班劣質,無修養,無文化既人係度污染環境 !!
黑警又唔會做野 偏幫呢班人 政府唔出手搞
根本個個位唔適合搞音樂唱歌, 應該見到即驅趕,
搞唱歌應該要每次申請許可證 見到D支那大媽申請可以唔批
呢D先係做野 放D好既野係度 踢走D劣質野 唔係點吸引多D高質素旅客黎呢?

正苦而家見你支那人鬼咁搞你咩,淨係敢搞香港人同香港人支持嘅人
取消行人專用區把啦

同意直接取消好過,依家有專用區仲行得辛苦過無
組隊啦 支持
強烈要求取消
最麻煩係班支那大媽/呀伯 播到音樂勁大聲又跳又唱
仲要有班人專唱D大陸歌 超嘈 勁多支那蝗圍住聽
一D美感,藝術都睇唔到 只係見到一班劣質,無修養,無文化既人係度污染環境 !!
黑警又唔會做野 偏幫呢班人 政府唔出手搞
根本個個位唔適合搞音樂唱歌, 應該見到即驅趕,
搞唱歌應該要每次申請許可證 見到D支那大媽申請可以唔批
呢D先係做野 放D好既野係度 踢走D劣質野 唔係點吸引多D高質素旅客黎呢?

正苦而家見你支那人鬼咁搞你咩,淨係敢搞香港人同香港人支持嘅人

返工被迫聽大媽唱歌跳舞好冇陰公
屌 啲大媽係到唱歌跳舞真係好撚柒
香港本身都無乜形象 吹下大泡泡 踢下花識足球 快閃跳下舞 呢班大嬸大叔算啲咩
好撚想趕走佢地
出街無必要唔會去旺角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞