有冇做advertising/media agency嘅入來吹兩句

343 回覆
8 Like 2 Dislike
17 fg 係4As做緊intern
返工第三日就OT到12點幾

畢業做煙腸?傻咗?

個個fg 都要由intern做起
做3個月當試用期
之後先有機會轉perm

其實intern呢個名係咪用來按低人工既藉口…

8k
真係唔止夠咩
好彩屋企唔等我養

8k
真係唔夠咩
好彩屋企唔等我養

唔L係啊嘛!!!!
你係做creative個邊定as?

PR
自我介紹先
做過兩年幾in house
停咗一排
宜家準備做agency
推推
Digital media agency
準備辭職
agency 呢行真係睇好唔好彩
Digital media agency
準備辭職

咩位?AE? Copywriter? Media buyer?
agency 呢行真係睇好唔好彩

何出此言?
因為睇個客buy唔buy!?
做左年幾media agency啦話咁快....係第一份工黎,有啲想轉工試下唔同工

雖然media agency真係好多野學,反而有啲太多 到依家都未有一飯好精
做左年幾media agency啦話咁快....係第一份工黎,有啲想轉工試下唔同工

雖然media agency真係好多野學,反而有啲太多 到依家都未有一飯好精

你係做咩位?
我做慣咗in house覺得好悶⋯⋯

你係做咩位?
我做慣咗in house覺得好悶⋯⋯

In house 應該悶啲,我係executive仔ja.... 窮到燶
留名
做過最大果間intern 學嘢ok 長做不了

係咪中環個間………

其實intern呢個名係咪用來按低人工既藉口…

8k
真係唔止夠咩
好彩屋企唔等我養

8k
真係唔夠咩
好彩屋企唔等我養

唔L係啊嘛!!!!
你係做creative個邊定as?

Intern 有$算好好

佢唔係真係intern 佢其實係fulltime…

咁狗嘅
頭三個月畀個咁嘅title
邊間咁撚寸

你話邊間寸得起
費事自爆
去做production好過做廣告啦
撞成好老細好同事真係唔會想走
番緊呢份唔使ot
又5日工作
出去拍野又有額外收入

邊間呀 有意入行 要咩bg/skills
劉明
Fg新入行
做緊細公司 希望遲下有機會入4As
宜家做緊production team
但其實對廣告入面好多工種都有興趣
有無人講多啲關於Media agency/buyer/ae嘅野?
如果想係呢行繼續發展有無咩建議?
番緊呢份唔使ot
又5日工作
出去拍野又有額外收入

係Jobsdb搵觀塘區video editor
入行最好本身有讀過相關野
我fg之後一做就做左6年..
老細主要睇熱誠睇態度睇經驗
多過睇學歷
你真係想試既就留telegram
我send個jlbsdb link俾你
之後既事就靠你自己
(btw 5天工作唔知新入職有冇...但最少都一定係5日半)

有無pt 仲讀緊書
番緊呢份唔使ot
又5日工作
出去拍野又有額外收入

係Jobsdb搵觀塘區video editor
入行最好本身有讀過相關野
我fg之後一做就做左6年..
老細主要睇熱誠睇態度睇經驗
多過睇學歷
你真係想試既就留telegram
我send個jlbsdb link俾你
之後既事就靠你自己
(btw 5天工作唔知新入職有冇...但最少都一定係5日半)

有無pt 仲讀緊書

做呢行一係freelance一係全職...好少pt

freelance緊 想再搵多d
fg做左幾個月日日都要瘋狂ot 前排d唔適應做到個人有少少情緒問題
睇住d senior都係咁捱 已經好清楚自己唔想行佢地條路
加上對工作內容無興趣 成日都覺得好痛苦
下下都諗住做一年就走 但又唔知可以去邊
fg做左幾個月日日都要瘋狂ot 前排d唔適應做到個人有少少情緒問題

有排捱,我之前都係因為做到有情緒問題所以停

有排捱,我之前都係因為做到有情緒問題所以停

但係絲打你上面又話準備轉番agency既
唔係仲辛苦咩

其實我都鍾意寫野既 但好怕做啲聯絡性質/對口既工作
如果考到諗住考份政府工算了
因為太悶
加上係上份工人事問題 都令我好無心機
做左年半Agency,已轉in house 人工都係低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞