有冇做advertising/media agency嘅入來吹兩句

343 回覆
8 Like 2 Dislike

好等人駛,易入

In左幾間都無 見好多人報 都幾難爭

理解唔到點解人工咁低又忙到仆街都咁多人爭住做

忙唔忙係睇你做野有冇效率姐
返工唔好hea唔好拖
利申: 冇OT過

只可以講你啲客係好客
當你手上幾個account都係濕鳩客
你就唔敢咁講
五點半打來話六點前要份competitive report
六點四先send email來話有幾隻Facebook ad要今日出
你咁樣想唔ot?

agger
係ad agency做緊creative表示某藍色銀行19到爆炸
7點幾打黎改野 想聽朝10點佢地開會前睇到
通頂做比佢之後第二朝重會打黎投訴話做得好hea
diu 你都唔比時間人做

呢d係好睇公司慣常做法
你咁樣都肯做 當然越黎越惡啦

岩阿
我老細就係口裡說不 身體卻很誠實
試過有客星期五晚update 話星期一朝早要
搞到我星期六日要做野 唔止一次了

In左幾間都無 見好多人報 都幾難爭

理解唔到點解人工咁低又忙到仆街都咁多人爭住做

忙唔忙係睇你做野有冇效率姐
返工唔好hea唔好拖
利申: 冇OT過

只可以講你啲客係好客
當你手上幾個account都係濕鳩客
你就唔敢咁講
五點半打來話六點前要份competitive report
六點四先send email來話有幾隻Facebook ad要今日出
你咁樣想唔ot?

agger
係ad agency做緊creative表示某藍色銀行19到爆炸
7點幾打黎改野 想聽朝10點佢地開會前睇到
通頂做比佢之後第二朝重會打黎投訴話做得好hea
diu 你都唔比時間人做

呢d係好睇公司慣常做法
你咁樣都肯做 當然越黎越惡啦

岩阿
我老細就係口裡說不 身體卻很誠實
試過有客星期五晚update 話星期一朝早要
搞到我星期六日要做野 唔止一次了

如果做到一年就搵定工喇
https://t.me/joinchat/CWMaI0_JjPwy0Hjb2xH1_A

開左個telegram group
一齊傾下
我想問北角GXXY 4a 度做Creative會唔會OT到PK?
會 行內人叫地獄
讀緊media and communication
之後想入呢行,留個名先
其實agency同in house有咩分別、點樣分?唔該各位ching解答
agency係廣告公司 接客做ad e.g. 4As
in house係一間公司入面既designer 淨係會做自己公司既野 e.g. 港鐵in house designer
我想知media sale, media buy係乜...
sor, 因為我讀緊media comm 但太news- based...我想做creative d/ production...
然而我報intern好驚伏,唔知頭唔知路
求指教
想入,唔work ge
city jj
好似intern唔多廣告果方面揀
你講果兩樣嘢主要都係決定d廣告係邊到落
有好多野要consider e.g. budget, reach 唔 reach到target market
返工日日瘋狂ot
做咗一星期已經想走
但係又唔知其實到底係咪自己問題
Cls返一星期就咁 走啦 除非腦細好睇好你
我見大家都話ot 又唔知係咪我老細問題
勁頹
啱啱grad 過兩日去in一間喺北角嘅4As media executive
想問下各位行內人個job juties大概係咩
洗唔洗湊客,定admin work多?
同埋佢話有個兩個鐘嘅written test但又無講內容,請問我可以點準備

佢話打嚟已經話我出13k,但佢地公司fg得12k,問我得唔得

讀嘅科完全唔相關,想入少林寺試下
啱啱grad 過兩日去in一間喺北角嘅4As media executive
想問下各位行內人個job duties大概係咩
洗唔洗湊客,定admin work多?
同埋佢話有個兩個鐘嘅written test但又無講內容,請問我可以點準備

佢話打嚟已經話我出13k,但佢地公司fg得12k,問我得唔得

讀嘅科完全唔相關,想入少林寺試下
想知Sales Executive主力做咩
本來想in下copywriter 但無心插柳去左間呢半年先成立既media公司in sales executive
有冇ching知係agency做marketing好冇搵?
小弟fg今日有幸收到去見4As media executive, 巴打們有冇tips? 好想佢請

想知interview大概會問d咩? 聽人講話可以(什至最好係)著便服見工?

thanks 巴打
做左廣告公司agency6年, 人工20,000
忙到爆
係唔係好低
黎緊續約, 諗緊叫價幾多, 定唔做
你咩職位先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞