有冇做advertising/media agency嘅入來吹兩句

343 回覆
8 Like 2 Dislike
想搵media sales吹下水
做緊media sales

想問人工點?計埋佣好唔好搵
自己做緊agency media buy
然後有headhunter朋友,佢有幾個media client請緊sales
話介紹我去in

Tg: shittyboy

人工幾多度。係唔係覺得學唔到野?

萬五蚊都唔錯,不過你想學嘅係乜嘢?
有無巴打可以講下fimmick呢間嘢?聽講佢turnover rate好高 想apply但驚踩伏
係咪即係digital marketing
Social media ,PR 果類?
岩岩grad做緊一間細既ad agency
間公司得6個人 主要做某銀行同某電訊商
入到去先知原來入面個個都未過試用
無幾耐2個AD都走哂
依家creative得返我同另一個都係FG既AAD
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走
做緊sales admin
讀寫野科但係非商業野
想搵agency copywriter 點解咁難
有冇咩好路數/公司請人?
Star_ _ _ 算唔算伏?
自己讀廣告出身,都想試下做廣告/marketing
出到黎唔想為份工沒左青春
可以點做好:(
無幾耐2個AD都走哂
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走

一樣情況 諗緊轉唔轉做tvc pa好 但驚返唔到轉頭
無幾耐2個AD都走哂
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走

想知有冇由廣告/mkt轉左行既巴絲?而家做緊邊行
雖然而家搵緊mkt既工,但覺得呢種咁chur既工作模式唔會做成世,最後一定會轉行
無幾耐2個AD都走哂
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走

又相認
無幾耐2個AD都走哂
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走

唔係
無幾耐2個AD都走哂
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走

唔係

上星期另外個aad同我講佢去左另一間in
今日話請左 好快淨返我一個
我係咪都應該send in cv
之前見左間copywriter
佢話唔洗點OT,就算係都係多數8點就完
點做到,定佢昆鳩我
點做到,定佢昆鳩我

氹你入坑
或者返到屋企繼續做
點做到,定佢昆鳩我

氹你入坑
或者返到屋企繼續做

玩到咁大昆鳩我
屌,真係睇下點先,依家呢份都好難頂,睇下試唔試下。
做左Creative三個月,暫時同事好自由度高,係人工低左啲
PPC jj返緊間做外國生意多嘅細agency,九半返工準時六半放工
係4As media agency做左一年ME留名
無幾耐2個AD都走哂
無野學之餘啲客又on9
做唔夠3個月已經想走

唔係

屌同你一鳩樣
諗緊究竟岩唔岩自己 唉....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞