廣州地鐵全線而家可以用Apple Pay入閘

440 回覆
399 Like 29 Dislike
其實話Apple Pay慢個啲人有冇用過?

我用左不下幾十次都係隊部機埋去最多2秒就收左錢

吓, 同VISA paywave/八達通比速度,輸成條街,

收錢果個就算收一 聽到要用Apple Pay面色就

同paywave有咩分別? 就算慢係間鋪連線慢 唔關Apple Pay事架

不過我認同八達通快d 所以八達通可以入Apple Pay就一流

VISA paywave:攞張卡出嚟就咁拍埋部機度,永無失手

Apple Pay就攞個電話出嚟,㩒兩下出apple pay介面>電話要對準部機下半部咁上下拍,位置差少少都sense唔到,幾大公司個sensor都係咁,我試過好多好多次,

拍到啦又要等authorise,Apple pay零舍耐,試過直情唔得.............
收錢叫我攞返張Visa出嚟拍

你應該用唔熟
applepay 一向好快

APPLE PAY拎機>touchid>拍卡>搞掂
成個過程都唔使2秒,話慢果D係咪on9
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
搞左咪同化?支化? 政治入侵? 一步步食左你呀仆街仔!
唔使講, 八達通只可以用張卡形式用
整落手機只會搞太多野
自己用手機一年幾就換一次, 又要入過
八達通十幾年都唔使換一張
唔明搞咁多做咩

同埋愈多資料係手機愈危險

除左大陸有?日本有我地依家用係咪同日本同化?
八達通呢張垃圾卡我用左六年 抆撚埋出黎都可以sense 唔到 唔洗換?
用得iphone 本身都有你既資料 咁撚驚返去用大哥大
部iphone已經比左一個touch ID 女朋友
而家咁多野可以apple pay,仆街了
支那真係好撚勁

我剛剛已經移民左去支那,全部身家轉哂做人民幣,

以後唔會再去香港呢d第三世界垃圾城市
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

又係呢D懶屄廢老思想,阻撚住地球轉

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

呢D大陸先定香港先呀? ON9仔?
果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻
但你班垃圾想支化? 跟人後路? 小心炒車呀!

屌你老母唔抄中國抄英國好未呀
人地用 Visa / Master / Apple Pay 都入撚到閘呀
人地照收 Oyster Card 㗎
冇人叫你掉撚咗張八達通卡去呀

你中意用實卡咪實卡囉
其他人想八達通入落 Apple Pay 到畀錢係咪唔撚畀呀屌你老母

幫緊你地唔赤化, 為你地好咋ON9
其他國家點我唔理
總之支那有
香港搞一定係向呢個方向
你地咁天真以為搞會係好似外國咁?
大陸化就有你份呀

apple Pay 港鐵都拎唔到資料 全部up 上apple 再用fake info 遮住比錢先彈d fake info 去港鐵
用八達通就射d 資料比港鐵政府同港共啦 傻閪
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

人地用 Visa / Master / Apple Pay 都入撚到閘呀

你中意用實卡咪實卡囉
其他人想八達通入落 Apple Pay 到畀錢係咪唔撚畀呀屌你老母

其他國家點我唔理
總之支那有
香港搞一定係向呢個方向
大陸化就有你份呀

apple Pay 港鐵都拎唔到資料 全部up 上apple 再用fake info 遮住比錢先彈d fake info 去港鐵
用八達通就射d 資料比港鐵政府同港共啦 傻閪

跟住賣出去搵錢
嗰條八婆既咀臉呢
早一個月去左廣州
事前已經知可用Apple pay.
可惜我試哂visa master 同銀聯都入唔到閘
應該要中國發卡銀行先得

雖然佢技術係好好
但都係好多人排隊買飛
目測好多本地/外省人買
唔只旅客
早一個月去左廣州
應該要中國發卡銀行先得

雖然佢技術係好好
但都係好多人排隊買飛
目測好多本地/外省人買
唔只旅客

好似今日開始先用得
連登仔,斷網咁點
唔好唔記得中學雞冇信用卡

香港銀行存款卡冇普遍冇visa功能,得eps、銀聯,仲要入pw
只要存款卡新增visa直接link saving 功能,唔洗入pw,直接係存款度扣數(英文名叫咩
咁樣電子消費先會係香港追到8達通 起碼班學生用到先

睇曬先啦
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

你中意用實卡咪實卡囉

其他國家點我唔理
總之支那有
香港搞一定係向呢個方向
大陸化就有你份呀

用飛鴿傳書最撚安全
電話都咪柒用啦
早一個月去左廣州
應該要中國發卡銀行先得

雖然佢技術係好好
但都係好多人排隊買飛
目測好多本地/外省人買
唔只旅客

好似今日開始先用得

今日開始全線支援
上年起已經由部分線開始

同paywave有咩分別? 就算慢係間鋪連線慢 唔關Apple Pay事架

不過我認同八達通快d 所以八達通可以入Apple Pay就一流

VISA paywave:攞張卡出嚟就咁拍埋部機度,永無失手

Apple Pay就攞個電話出嚟,㩒兩下出apple pay介面>電話要對準部機下半部咁上下拍,位置差少少都sense唔到,幾大公司個sensor都係咁,我試過好多好多次,

拍到啦又要等authorise,Apple pay零舍耐,試過直情唔得.............

你應該用唔熟

對準部機下半部咁上下拍

下半部?
我求其拍落去未試過唔得
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

你中意用實卡咪實卡囉

其他國家點我唔理
總之支那有
香港搞一定係向呢個方向
大陸化就有你份呀

大陸最普遍唔係apple pay,而係直接係an機入面直接用NFC拍(深圳,北京,廣東全省既嶺南通都係)呢個世界唔係淨係得大陸有e payment,出下其他地方,睇下其他國家既事先啦
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

你中意用實卡咪實卡囉

其他國家點我唔理
總之支那有
香港搞一定係向呢個方向
大陸化就有你份呀

用飛鴿傳書最撚安全
電話都咪柒用啦

要阻止「赤化」就叫人咪撚用 WeChat 先啦
關 Apple Pay 撚事咩

你應該用唔熟

對準部機下半部咁上下拍

下半部?
我求其拍落去未試過唔得

根本唔洗對位,佢個感應就算隔空都感應到
你未拍到埋去佢已經show 完成交易
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

你中意用實卡咪實卡囉

其他國家點我唔理
總之支那有
香港搞一定係向呢個方向
大陸化就有你份呀

用飛鴿傳書最撚安全
電話都咪柒用啦

要阻止「赤化」就叫人咪撚用 WeChat 先啦
關 Apple Pay 撚事咩

56k已足夠
咁撚鍾意大陸返大陸住啦

Mobile Suica係咁樣入閘喎

呢個係你通關個介面 唔使指模 唔使解鎖的
我住日本
跟本Apple Pay/Android Pay/Samsung Pay/本質上就只係多左一重安全認證方式, 放曬入電話方唔方便就唔再噪呢樣野, 唔鐘意嘅你想拎銀包出黎慢慢DO 無人阻你。

但係完全唔撚明點解有種更安全嘅方法會比人講成好危險,
危險得過香港人食完飯埋單比張卡個待應拎走左去碌?
你成張卡比人拎走五分鐘我去碌到你爆Limit 3次都仲得呀...

姐係話反以上呢堆E-Payment 嘅人跟本唔知咩先係安全,
都唔清楚手機payment 係點運作。

咩大陸做你又做呢赤化呢啲更ON 9, 除非你張八達通係唔連自己增值,同埋你每次增值都係戴曬黑超口罩加帽去做,如果唔係蝗共有心想知邊個DO 果張卡跟本易如反掌,唔係點解黑警會幾年前拉到咁多飛磚人?

Mobile Suica係咁樣入閘喎

呢個係你通關個介面 唔使指模 唔使解鎖的
我住日本

但有次真係無電 差d出唔到閘 好彩格硬開機 維持到2秒 出到閘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞