廣州地鐵全線而家可以用Apple Pay入閘

440 回覆
399 Like 29 Dislike
Apple志在大數據庫

其實apple pay係有好處,但係個好處有冇大到換曬成個system係另一問題
其實話Apple Pay慢個啲人有冇用過?

我用左不下幾十次都係隊部機埋去最多2秒就收左錢

吓, 同VISA paywave/八達通比速度,輸成條街,

收錢果個就算收一 聽到要用Apple Pay面色就

同paywave有咩分別? 就算慢係間鋪連線慢 唔關Apple Pay事架

不過我認同八達通快d 所以八達通可以入Apple Pay就一流

VISA paywave:攞張卡出嚟就咁拍埋部機度,永無失手

Apple Pay就攞個電話出嚟,㩒兩下出apple pay介面>電話要對準部機下半部咁上下拍,位置差少少都sense唔到,幾大公司個sensor都係咁,我試過好多好多次,

拍到啦又要等authorise,Apple pay零舍耐,試過直情唔得.............
收錢叫我攞返張Visa出嚟拍
連登仔:我地搞港獨,邊方便俾晒d資料港共check
我上廣州地鐵個官網 , 寫話要經銀聯一個叫「手機閃付」嘅應用綁定信用卡先可以經Apple Pay俾錢。咁仲點叫完全用Apple Pay俾錢 , 根本銀聯都知道曬你資料

呢位巴打,其實你知唔知申請信用卡要畀資料銀行?

果位巴打估計連信用卡都無嘅中學雞
銀聯咪信用卡其中一個發卡機構囖
銀聯外幣交易免手續費,正常人都有一張咖啦

我咪認咗第一個回覆表達錯囉 , 唔睇曬成個post就覆串人串唔切咁 有幾多張信用卡都要同你講
痴線由琴日個post講到今日仲係個d垃圾point
咩會用多左錢 跌爆mon 電話無電
問心你拎住個電話多定拎住銀包八達通多
搭狗鐵巴士十個九個都機不離手
洗多左錢同跌爆mon都係個人問題 你理財唔好又賴落人地新科技到
八達通game over
其實話Apple Pay慢個啲人有冇用過?

我用左不下幾十次都係隊部機埋去最多2秒就收左錢

吓, 同VISA paywave/八達通比速度,輸成條街,

收錢果個就算收一 聽到要用Apple Pay面色就

同paywave有咩分別? 就算慢係間鋪連線慢 唔關Apple Pay事架

不過我認同八達通快d 所以八達通可以入Apple Pay就一流

VISA paywave:攞張卡出嚟就咁拍埋部機度,永無失手

Apple Pay就攞個電話出嚟,㩒兩下出apple pay介面>電話要對準部機下半部咁上下拍,位置差少少都sense唔到,幾大公司個sensor都係咁,我試過好多好多次,

拍到啦又要等authorise,Apple pay零舍耐,試過直情唔得.............
收錢叫我攞返張Visa出嚟拍

試過咁多次都唔撚識用就過主啦

等 terminal 著咗之後
手指放上 Touch ID 對機頂埋去就得
恆生中銀 Shity Global Payment 卡機全撚部都得
係你咁柒唔撚得

payWave 反而會壞 NFC 晶片拍極都紅燈
建行卡都係最著名壞卡例子
連登仔,斷網咁點
唔好唔記得中學雞冇信用卡

香港銀行存款卡冇普遍冇visa功能,得eps、銀聯,仲要入pw
只要存款卡新增visa直接link saving 功能,唔洗入pw,直接係存款度扣數(英文名叫咩
咁樣電子消費先會係香港追到8達通 起碼班學生用到先

柒少陣啦
Apple pay 唔洗連網架
一陣手機冇電點算

智力有幾低先問到呢d問題?
冇apple,不了
利申文盲
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
搞左咪同化?支化? 政治入侵? 一步步食左你呀仆街仔!
唔使講, 八達通只可以用張卡形式用
整落手機只會搞太多野
自己用手機一年幾就換一次, 又要入過
八達通十幾年都唔使換一張
唔明搞咁多做咩

同埋愈多資料係手機愈危險

又係呢D懶屄廢老思想,阻撚住地球轉
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?
遲早俾人偷哂資料番大陸
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

呢D大陸先定香港先呀? ON9仔?
果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻
但你班垃圾想支化? 跟人後路? 小心炒車呀!

跟就唔會入侵
GOODEST LOGIC
而家幾多野變左中資企業
係咪上緊堂偷偷出黎用電話呀?
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

跟就唔會入侵
GOODEST LOGIC
而家幾多野變左中資企業
係咪上緊堂偷偷出黎用電話呀?

你唔係同班憤青認真啊
樓主ON撚9
而家大陸搞左
香港更加唔應該搞
整落手機只會搞太多野
唔明搞咁多做咩

大陸搞左香港唔應該搞
大陸都有金融
大陸都有上網
咁香港咪乜都唔駛搞?

果D係大陸跟香港既
人地要抄, 我地唔阻

屌你老母唔抄中國抄英國好未呀
人地用 Visa / Master / Apple Pay 都入撚到閘呀
人地照收 Oyster Card 㗎
冇人叫你掉撚咗張八達通卡去呀

你中意用實卡咪實卡囉
其他人想八達通入落 Apple Pay 到畀錢係咪唔撚畀呀屌你老母
好撚多盲閪連apple pay係乜都唔知就亂鳩咁屌
返去攬撚住你老母個閪當八達通嘟啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞