廣州地鐵全線而家可以用Apple Pay入閘

440 回覆
399 Like 29 Dislike

班撚樣成撚日都走去屌用家唔接受新科技
叫佢地直接去d舖頭屌d老闆好過啦

屌用家係冇咩意思
但你見到呢度d post講埋乜撚野危險,會無電呢d on9野你真係唔屌唔舒服

冇電呢樣野有時真係偶爾會有
所以最好都係雙線
同時支援實體同applepay
最好加埋ios增值八達通/月票
想像下都覺得方便到不得了

玩雙線咪增加商鋪成本

啲人唔係話拎住部電話出街就得,張八達通卡可以擺低喺屋企?
咁你所謂雙線對於解決電話冇電嘅問題有咩用?

依家有apple Pay 咁係咪又唔洗帶信用卡出街?
d 鋪係咪又cut 晒其他信用卡比錢方法?
點解唔可以雙線?

銀包你一張卡壞咗,你可以碌另一張卡或畀現金
手機開唔到,你即刻冇晒大部份付款方法

用邊種方法好由大眾決定
而唔係你一個人怕壞機就全部人冇得用

但睇呢幾日咁多討論, 老實講以香港人咁保守, 如果八達通(即係政府)唔搞, 要普及電子

如果香港人唔保守,
咁應該全香港人集資開間公司定攪次佔中?

屌用家係冇咩意思
但你見到呢度d post講埋乜撚野危險,會無電呢d on9野你真係唔屌唔舒服

所以最好都係雙線

玩雙線咪增加商鋪成本

依家有apple Pay 咁係咪又唔洗帶信用卡出街?
d 鋪係咪又cut 晒其他信用卡比錢方法?
點解唔可以雙線?

銀包你一張卡壞咗,你可以碌另一張卡或畀現金
手機開唔到,你即刻冇晒大部份付款方法

我個人係咁諗嘅...即使有一日我可以用Apple Pay 去搭地鐵,
我出街都一樣係必備幾樣野1)一張包括Visa + 提款 + EPS 嘅卡; 2)身份證, 3) 現金。

其實有冇Apple Pay, 都唔敢拎少以上一樣。只係可能拎少幾種信用卡姐,八達通合得埋落Apple Wallet 咪拎少張八達通。
八達通公司想繼續個市場地位好應該行先一步去引入開發
咁撚守舊遲早俾人取締,個政府真係好撚蠢
八達通公司想繼續個市場地位好應該行先一步去引入開發
咁撚守舊遲早俾人取締,個政府真係好撚蠢

成班老野

但睇呢幾日咁多討論, 老實講以香港人咁保守, 如果八達通(即係政府)唔搞, 要普及電子

如果香港人唔保守,

屌用家係冇咩意思

所以最好都係雙線

玩雙線咪增加商鋪成本

Apple pay唔係可以用返八達通舊野?同一舊野何來增加成本⋯我驚出街冇電/電話有事,放張卡起銀包做後備又唔得既,出左就要跟佢地擺張卡起屋企供奉?放銀包又唔阻到幾多,平時用applepay有問題先拎返張卡出黎好過靠晒部電話啦
有撚用咩

地鐵同八達通同一條船

唔慌會引入啦

如果香港人唔保守,

屌用家係冇咩意思

所以最好都係雙線

玩雙線咪增加商鋪成本

Apple pay唔係可以用返八達通舊野?同一舊野何來增加成本⋯我驚出街冇電/電話有事,放張卡起銀包做後備又唔得既,出左就要跟佢地擺張卡起屋企供奉?放銀包又唔阻到幾多,平時用applepay有問題先拎返張卡出黎好過靠晒部電話啦

隔離post有人話落街跑步可以只帶電話唔拎銀包嘛

屌用家係冇咩意思

所以最好都係雙線

玩雙線咪增加商鋪成本

咁你懶就承擔返個後果囉

屌用家係冇咩意思

所以最好都係雙線

玩雙線咪增加商鋪成本

為反而反
雙線左又有人渣住枝槍迫你要帶埋銀包啦

屌用家係冇咩意思

所以最好都係雙線

玩雙線咪增加商鋪成本

咁你懶就承擔返個後果囉

跑步同平時出街拎嘅野唔同喎。。。
平時出街咪拎個細銀包有卡有錢。

跑步的話跑到無電咪返屋企飲水囉...
如果知自己落街跑全馬咪拎返張實體八達通。。。。
唔同情況唔同選擇唔係好正常咩
講真

好心你地唔好咁廢老思維

EPAYMENT唔夠人比就猛話"香港係唔需要搞 一搞EPAY呀嚇死你呀"

衰咗未衰咗囉 搞到唔接受新視物 唔OPEN-MINDED 搞其他行業一樣死

搞到樣樣都不求創新 但求實際 不思進取 無哂果個土壤搞任何創新嘢

自掘墳墓
其實唔好話電子支付
好多公司都好on9

要人記埋d網上戶口同密碼
但d密碼又個撚個都唔同限制

d公司幾時先識張d戶口連去fb or gmail account
咁撞正手機無電呢?
IPhone X faceID會唔會出事
發佈會都失敗過
電話成日無電架又用whatsapp上連登?落維園同阿伯吹水啦
其實唔好話電子支付
好多公司都好on9

要人記埋d網上戶口同密碼
但d密碼又個撚個都唔同限制

d公司幾時先識張d戶口連去fb or gmail account

password.txt
全球都搞緊epay 就係得連登仔唔搞

乜小市民有得搞咩?
只係用家
無話事權搞乜
咁撞正手機無電呢?

你手機有暗病? 100%會突然無電?
你知自己無電就用卡啦屌你老味
明知手機無電都用
你渣車會唔會架車渣到一半無油咁點呀
無油味入油囉 手機無電咪充電囉on9
咁撞正手機無電呢?

你手機有暗病? 100%會突然無電?
你知自己無電就用卡啦屌你老味
明知手機無電都用
你渣車會唔會架車渣到一半無油咁點呀
無油入油囉 手機無電咪充電囉on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞