廣州地鐵全線而家可以用Apple Pay入閘

440 回覆
399 Like 29 Dislike
不如呢度既人一人夾一百萬自己開間lipay啦

唔夾錢就代表你食古不化,固步自封

你個腦係咪用豆腐做
咁既比喻都好意思講出口

咁香港人唔想比人話食古不化應該點做?
比d實際意見
iPhone 做埋大門開鎖有冇得唸?
不如呢度既人一人夾一百萬自己開間lipay啦

唔夾錢就代表你食古不化,固步自封

你個腦係咪用豆腐做
咁既比喻都好意思講出口

咁香港人唔想比人話食古不化應該點做?
比d實際意見

多d善用新科技=要夾一百萬
呢個logic真係神奇到裂

八達通唔同e pay合作,
無宣傳無優惠無活動引人用,

所以唔想比人屌就得翻勇武爭取同自己開公司兩個方法。

nfc大門鎖有啦

冇好處
iphone 做八達通就話可以帶少張卡
想帶少抽鎖匙直接用指紋/密碼鎖就得
iphone反而唔方便

咁不如身份證加入八達通功能

方便一次過起底
八達通係香港本土企業,要死攬
做咩咁多人話apple pay 好慢 輸曬 無人用 用apple pay入閘會有排磨

我自己淨係用過android pay

去百佳 惠康 7仔 OK 同M記都係一拍電話即刻出剔號比左錢

成個過程可能1秒都無

有無iphone巴打分享下平時買野用apple pay比得快唔快嫁

銀包太多卡 android pay 對我黎講幾重要

就黎轉iphone 8 想知apple pay實際表現點

冇好處
iphone 做八達通就話可以帶少張卡
想帶少抽鎖匙直接用指紋/密碼鎖就得
iphone反而唔方便

咁不如身份證加入八達通功能

方便一次過起底

身分證加入八達通/提款卡/信用卡/EPS 功能
八達通係香港本土企業,要死攬

咁點先唔叫死攬?

你帶頭去遊行?
北歐就話信得過政府同商家佬ja
中國 香港喎 我就唔敢信呢d 野啦
iPhone x 咪食屎
掃apple pay 就算要掃手指都快過啲支那寶多多聲

靠右

大M。g
我想問係咪一定要開apple pay app先嘟得?
打緊機都要開番app?
android pay, payme, o e pay都有用緊

最近連公司個上司都覺得次次食飯要夾錢數散紙好麻煩而裝左o e pay, 但係佢未說服到其他飯腳一齊裝, 所以都係冇得用
android pay, payme, o e pay都有用緊

最近連公司個上司都覺得次次食飯要夾錢數散紙好麻煩而裝左o e pay, 但係佢未說服到其他飯腳一齊裝, 所以都係冇得用

Pay me都好用啦
FB Whatsapp都過到數
我想問係咪一定要開apple pay app先嘟得?
打緊機都要開番app?

唔使 放埋 terminal 自動開
北歐就話信得過政府同商家佬ja
中國 香港喎 我就唔敢信呢d 野啦

唔信啲咩 願聞其詳
電話冇電連屋企都返唔到
仲乜唔鐘意支付寶會解讀成守舊
又唔見人反android pay同apple pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞