廣州地鐵全線而家可以用Apple Pay入閘

440 回覆
399 Like 29 Dislike
行行下手機無電咪仆街
全球都搞緊epay 就係得連登仔唔搞

乜小市民有得搞咩?
只係用家
無話事權搞乜

你估市民覺得呢舊野方便商家佬唔搞咩
依家m記7仔好多都有epayment 但係香港一大堆人覺得呢樣野垃圾 又唔安全又剩 好似老一代話信用卡是魔鬼咁
咁撞正手機無電呢?

你手機有暗病? 100%會突然無電?
你知自己無電就用卡啦屌你老味
明知手機無電都用
你渣車會唔會架車渣到一半無油咁點呀
無油味入油囉 手機無電咪充電囉on9

話口未完又有人沖出黎柒
咁撞正手機無電呢?

明知手機無電都用

話口未完又有人沖出黎柒

行行下個部閘機壞左咁點?
行行下個閘機入面條友未訓醒Sense唔到咁點?
行行下蘋果電腦股價大跌咁點 apple pay會唔會用唔到?
行行下八達通無錢呢?
行行下手機比人偷左呢?
行行下玉皇大帝打到黎呢?
要唔要食腸仔蛋?
啲an狗成日話弱智先用iphone
完全睇到咩人先係真正弱智
傳統是美德,支持香港廢除八達通(示威會比警察查到),全面改用現金貨幣,咁樣先可以保障私隱

支持你支持傳統
電話用返大哥大 手寫書信等等
講黎都side gas
港鐵肯創新先係大新聞啦
仲要八達通係港鐵旗下
班高層思維仲停留緊上一個世紀
傳統是美德,支持香港廢除八達通(示威會比警察查到),全面改用現金貨幣,咁樣先可以保障私隱

支持你支持傳統

Join?

騎馬代步啦 耕田放牧啦 以前啲人都係咁
咁撞正手機無電呢?

明知手機無電都用

話口未完又有人沖出黎柒

驚爆data仲驚過冇電

支持你支持傳統

Join?

騎馬代步啦 耕田放牧啦 以前啲人都係咁

騎馬同耕田都太Advance啦...
我支持香港用多種新嘅付款方式,我自己都常成一大堆非傳統付款方式

但係仲乜個post突然間咁多人俾鳩理由去維護八達通
然後突然又有班人乘勢話連登盲反井底之蛙?
咁戲劇性一步接一步?

應該用返白銀
政府落力推八達通你估唔係官商勾結咩
啲an狗成日話弱智先用iphone
完全睇到咩人先係真正弱智

雙修才是王道
政府落力推八達通你估唔係官商勾結咩

咁推d香港無人同無咩地方用既支付方式
算唔算係打擊利益輸送
如果佢keep住部電話用幾年offline 最後打爛部機佢 算唔算賺左?
我支持香港用多種新嘅付款方式,我自己都常成一大堆非傳統付款方式

但係仲乜個post突然間咁多人俾鳩理由去維護八達通
然後突然又有班人乘勢話連登盲反井底之蛙?
咁戲劇性一步接一步?

係啊成個post都係演員黎架屌你老母
過主咪撚阻住人做戲啦

啱啱睇到長實同螞蟻金服搞支付寶香港
清楚哂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞