淘寶耳機集中討論區(15)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

188銅線都唔試?真係好野黎架
雖然而家冇咩人提咋
巴打想問下
lg g6 既quad dac同fiio x1 比
邊個好?
本身有fiio x1 想換g6 當埋player

手機聽歌用電量太大,正正常常買部player玩喇
巴打想問下
邊個好?

x1第二代冇聽過,第一代就好垃圾,g6好太多
新手問下,zs6 同ex5 分別係邊
見上邊啲巴打都推介哩兩隻
同埋想問下邊到有得試
巴打想問下
邊個好?

我自己覺得G6就算就咁聽 唔開佢叫做咩HiFi Quad DAC依個feature
手機嚟講都唔差
信和係咪得rs 港人巴同好暗果間3間有野試
上面有冇
今日又出去周圍試了

你去到信和就唔爭在去埋星際啦
信和係咪得rs 港人巴同好暗果間3間有野試
上面有冇
今日又出去周圍試了

你去到信和就唔爭在去埋星際啦

反而係去左星際冇去信和 試完回程走人了
巴打想問下
邊個好?

我自己覺得G6就算就咁聽 唔開佢叫做咩HiFi Quad DAC依個feature
手機嚟講都唔差

不如等下V30
巴打想問下
邊個好?

手機嚟講都唔差

不如等下V30

用緊G6了
不過純手機用途, 冇打算入歌
巴打想問下
邊個好?

我就係第一代 可換也?
巴打想問下
邊個好?

我就係第一代 可換也?

梗係,去馬!!!

雖然而家冇咩人提咋

我想問下耳掛點整先fit 到自己個耳形
次次用熱風筒吹完果下係fit
但第二日再戴就又唔啱耳形貼唔實耳仔彈返走

雖然而家冇咩人提咋

最好有鐵線果隻耳掛

雖然而家冇咩人提咋

最好有鐵線果隻耳掛

我兩條都係天華黎

雖然而家冇咩人提咋

最好有鐵線果隻耳掛

我兩條都係天華黎

係咁上下,幾十蚊既線
A巴有野想請教你。
你咪有條武藤線嘅
你果條係 pt+α 定pt 還是α
我記得你講過好正 比起金鍊有咩提升
見淘寶便利碼頭好似最正路 都要成$18xx一條

A巴有野想請教你。
你咪有條武藤線嘅

詳細可以TG 問我既
Id: aristohk

我果條武藤係藍橙混編
另外你講果條金鍊之前呢度好多人買架都
A巴有野想請教你。
你咪有條武藤線嘅
你果條係 pt+α定pt 還是α

pt+α個人覺得就d聲暖好多但又唔會矇
人聲後左少少但樂器聲又正好多
bass都算多而家仲收埋齒音
相對金鏈金鏈就平均d同把聲冇咁暖
想問下知唔知邊度買en700 pro平?
想問下知唔知邊度買en700 pro平?

可以fb我
ZS6 用咗兩日 開始唔同
人聲唔知點解清咗 樂器聲e.g 鼓 bass都清返
聽開EDM 所以聽出同第一次用個種分別
唔知點形容好 但總括嚟講有返層次 同野雞耳機好大分別
好想買埋線 試下升級之後脫坑
不過我耳仔細 成日戴唔到
A巴有野想請教你。
你咪有條武藤線嘅

詳細可以TG 問我既

我果條武藤係藍橙混編

好似話混編雜食啲。
我未咁快會入手住。暫時得個睇字
抄低巴打個tg得閒先問
估唔到咁多巴打都有一條壓倉
A巴有野想請教你。
你咪有條武藤線嘅

詳細可以TG 問我既

我果條武藤係藍橙混編

好似話混編雜食啲。
我未咁快會入手住。暫時得個睇字
抄低巴打個tg得閒先問
估唔到咁多巴打都有一條壓倉

in買線織,we 7s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞