淘寶耳機集中討論區(15)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
建議想買1+2既巴打試試先 唔好盲入
個模其實有d偏大 用細碼耳膠還好既 中碼就略嫌有d漲耳
個聲就 人聲既位置前到有d奇怪 就算係人聲偏前既錄音都唔會前到咁離譜 初初聽落可能會幾吸引 但聽得耐應該唔太耐聽
btw講開又講 建議巴打如果想入任何耳機 有得試聽就試左先 真係唔好盲入
有d耳機個模比較大/重 戴得耐會唔舒服
最好就睇定d先 等巴打既報告/聽感先再決定 有d耳機既問題係用左一排先發現 例如係甩左耳/齒音重

呢句真 果時zs5係抵呀 但係唔岩我口味同埋手機跟本推唔到

之後你就入咗無底深坑
個聲就 人聲既位置前到有d奇怪 就算係人聲偏前既錄音都唔會前到咁離譜 初初聽落可能會幾吸引 但聽得耐應該唔太耐聽
btw講開又講 建議巴打如果想入任何耳機 有得試聽就試左先 真係唔好盲入
最好就睇定d先 等巴打既報告/聽感先再決定 有d耳機既問題係用左一排先發現 例如係甩左耳/齒音重

之後你就入咗無底深坑

都仲味換 講經咩
黎緊呢2個星期應該有錢

官集運d唔等駛野就岩,唔大件又急用既就順豐喇
自己入過bd005, mgs k3, tfz ex5, zs5, zs6
宜家淨番mgs k3, zs6兩隻 (zs6既齒音令我好想放左佢 但都係煲多陣先 雖然明知煲完應該都冇乜用)
bd005個聲好焗 ex5個模唔岩我 zs5既樂器聲好假 好在呢堆野既牌子都算有d人認識 所以唔難放出去 但係d較為少人認識既牌子就真係難講d eg Senhear
利申先 無意踩低上述任何牌子 純粹想分享下自己經歷 同勸下巴打們盡量唔好盲入
巴打們對於聽感既分享係幾值得參考 但佢地心入面果把聲 又係咪等於你想要既風格呢? 而且人人耳仔大細唔同 個模未必個個都岩

入左隻zs6 先見到你地話齒音勁 ,用oc200 /jvc耳膠唔換線會唔會有幫助

官集運d唔等駛野就岩,唔大件又急用既就順豐喇

中通慢到嘔 早知問下個賣家有冇得加少少錢轉sf
自己入過bd005, mgs k3, tfz ex5, zs5, zs6
宜家淨番mgs k3, zs6兩隻 (zs6既齒音令我好想放左佢 但都係煲多陣先 雖然明知煲完應該都冇乜用)
bd005個聲好焗 ex5個模唔岩我 zs5既樂器聲好假 好在呢堆野既牌子都算有d人認識 所以唔難放出去 但係d較為少人認識既牌子就真係難講d eg Senhear
利申先 無意踩低上述任何牌子 純粹想分享下自己經歷 同勸下巴打們盡量唔好盲入
巴打們對於聽感既分享係幾值得參考 但佢地心入面果把聲 又係咪等於你想要既風格呢? 而且人人耳仔大細唔同 個模未必個個都岩

入左隻zs6 先見到你地話齒音勁 ,用oc200 /jvc耳膠唔換線會唔會有幫助

仲要煲返一排
講多少少 見大家一見d新仔入po 就叫人又買日本妹又換線又盛咁 其實音源都好重要 同埋慢慢upgrade都係種樂趣黎既 未必洗一黎就買player換線 連原裝線下耳機既表現都未熟悉 盲目咁換線真係好咩?
純粹分享小小意見 不喜勿插

唔係叫D新手一位到胃 SPK 連自己鍾意聽D勿都未攪清楚, 就咁比D磚家洗左腦, 認為某D聲音取向先係王道, 咁就一世人, 跟住人地個菊花走, 無晒自己慢慢摸索既性趣

之後你就入咗無底深坑

都仲味換 講經咩
黎緊呢2個星期應該有錢

自己去試>巴打包膠>自己做勇士
高/連登不嬲羊群心理
人買佢又買,用一,兩次就放埋一邊
木耳聽player
最慘淘仔野真係好難放
有得試緊係試左先買
至於你話1+2耳模大,是咪你耳仔細
我之前果公模仲大過1+2都戴到
飛機聽一流,比車撞機率增加
有冇人聽過老忠北斗星
見台灣果邊評價好好
話同大牌旗艦有得揮
諗緊買pp8定買佢
買佢既話省好多錢
有冇人聽過老忠北斗星
見台灣果邊評價好好
話同大牌旗艦有得揮
諗緊買pp8定買佢
買佢既話省好多錢

我諗lee度好多人都係港人巴果度試過
約佢試下囉 比近期講嘅ex5 zs5 6 1+2 銅雀都明顯超哂班 老忠啲野調音真係唔錯嘅
有冇人聽過老忠北斗星
見台灣果邊評價好好
話同大牌旗艦有得揮
諗緊買pp8定買佢
買佢既話省好多錢

約佢試下囉 比近期講嘅ex5 zs5 6 1+2 銅雀都明顯超哂班 老忠啲野調音真係唔錯嘅

有pp8嘅budget就買大廠啦
有冇人聽過老忠北斗星
見台灣果邊評價好好
話同大牌旗艦有得揮
諗緊買pp8定買佢
買佢既話省好多錢

點解唔係同差唔多價位既好野比而係咁樣比
有冇人聽過老忠北斗星
見台灣果邊評價好好
話同大牌旗艦有得揮
諗緊買pp8定買佢
買佢既話省好多錢

點解唔係同差唔多價位既好野比而係咁樣比

我揀PP8
順豐左隻KZS6 好想快D有得J
我想問zs6用iPhone夠唔夠力推

買咗返嚟,聽咗一兩個鐘,唔知係歌問題定係未煲夠,有啲位會有底噪

有冇解決方法?
請問大家用咩app 聽歌(iphone)
我發覺近期apple musi 啲歌好低質。。。
求推介
記得之前見過話kkbox 有個功能幾好
仲有無其他
求推介
仲有無其他

手機聽歌?仲要串流點會好聲
求推介
仲有無其他

唔想入坑買dap...我自己知自己既自制能力。。一入坑就....唯有用iphone
求推介
仲有無其他

唔想入坑買dap...我自己知自己既自制能力。。一入坑就....唯有用iphone

moov d音質幾好,再唔係自己搵歌入iphone聽
有冇人聽過老忠北斗星
見台灣果邊評價好好
話同大牌旗艦有得揮
諗緊買pp8定買佢
買佢既話省好多錢

老忠lz a4 已經唔係窮撚耳機啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞