淘寶耳機集中討論區(15)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

隻野幾錢 4k就幾好聽都冇用 真係買唔起

玻璃紙?

平時個盒出面果層透明包裝呢

我有包裝紙.
可能你果件係有人退貨.......可能是.......

好古怪

個盒又點左有mic,又點左無mic.

定係其實老細無無mic既貨要是旦搵對有mic既發俾我

其實我都有催過佢發貨既...

不過我係咪有職業式失聰定係帶得唔好

d聲硬係覺得左面耳多d
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

SD2/2s響 dcf 二手時不時見到千幾有

慾望無窮無盡, 點會咁會退燒.......

所謂嘛

退燒在心態 不在器材

慾望無窮無盡, 點會咁會退燒.......

所謂嘛

退燒在心態 不在器材

我決定用zs6退燒
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

SD2/2s響 dcf 二手時不時見到千幾有

正價都係3千鬆,印象中

玻璃紙?

我有包裝紙.

好古怪

d聲硬係覺得左面耳多d

都有可能係耳機偏音嘅
可以用人工耳check check
btw見巴打們部player成日花
今日係星際見到d咁既袋幾岩你地一次過放曬耳機同player
應該冇咁易花 摸過都ok厚
不過冇睇價錢

玻璃紙?

我有包裝紙.

好古怪

d聲硬係覺得左面耳多d

師兄我都係左邊個unit大聲啲
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

聽左成兩年SD2S悶悶地換隻圈黎玩
HS1501
仲有e2000 zs5 仲借左朋友隻兔仔334黎玩
zs6
煲咗6日,煲一陣就抖下
正常情況我都會邊聽邊煲
但隻嘢一開始真係唔太接受到
目前都覺得未煲好,但分享下
用緊dps1+7n單晶銅+aet07
用2.5平衡聽緊
音場大,分析力好,樂器聲都好好
人聲帶點通透感,希望人聲實聲d會比較好
但人聲都前,無5仔所講後同人聲濛
齒聲其實都盡減,係某些歌先特別覺
高音已經無太尖太拆
金屬樂器都有小小尖,希望有所改善
唔計線,200幾蚊咁又真係幾抵玩
有人聲、鐵味+圈味、音場大、分析力唔錯
希望繼續越煲越有驚喜,目前總有種好似差緊d嘢嘅感覺
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

HS1501

隻兔仔如何
zs6
煲咗6日,煲一陣就抖下
正常情況我都會邊聽邊煲
用2.5平衡聽緊
高音已經無太尖太拆

SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

HS1501

隻334如何 ??
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

HS1501

隻兔仔如何

點解係sds2換zs5 跟本係次元級別既差距
試埋兔子335同我地分享下
zs6
煲咗6日,煲一陣就抖下
正常情況我都會邊聽邊煲
用2.5平衡聽緊
高音已經無太尖太拆

個人覺得佢高音真係幾勁,唔好掂銀比較好
利申:無銅銀混
zs6
煲咗6日,煲一陣就抖下
正常情況我都會邊聽邊煲
用2.5平衡聽緊
高音已經無太尖太拆

個人覺得佢高音真係幾勁,唔好掂銀比較好
利申:無銅銀混

睇黎真係要搵日拎你隻6黎試下
依加應該只係會考慮sd2s同灰雀
係咪2隻都係0.78頭 叫天華唔洗改頭
同埋呢2隻岩用咩線 反正整果條都運開入多條線玩
SD2S正野黎
我之前就係呢隻
好撚正
可以去金聲度試

巴打目前玩緊咩?
我都唔記得仲有金聲
亦軒應該都有sd2s掛

HS1501

隻兔仔如何

點解係sds2換zs5 跟本係次元級別既差距
試埋兔子335同我地分享下

唔係換ZS5
HS1501呢隻 ZS5貪得意買黎玩
兔仔334 造功好好
但一開聲個時音場窄 每粒動鐵好似獨立運作 冇銜接咁
唔識點形容 可能係我感覺問題啦 但煲左一排之後就冇呢個問題
性價比唔差 但如果係我嘅話 我會比多幾百買SD2S好過
335就未試過
打搞下
有隻七月買嘅行貨黑色 fxa7, 想放 $2500
唔知有無巴打有興趣 有嘅就留個 tg 或者 tg 我啦 yyyyyy127

我諗起玩屎巴

黑人問號

呢隻抵玩? 我味有咁快有咁多錢

唔係攪事,不過2500難放左D

唔介意平d 賣呀 都係標個價~
ZS6 入咗倉今次咁快

另外 咁多位巴打
有冇其他入耳式耳機推介 驚戴唔慣隻掛耳嘅ZS6

唔想掛耳想直插嘅話
final出嘅e2000/e3000
大件夾抵食

今次真係要無知一問 e2000/3000咩嚟
e3000見到咁多位巴打都有講起
唔通遲下要出深水埗試 大西北出好遠

淘寶search咗e3000咩嚟 冇野了
另外想問ZS6 天華應該買邊條線好? 6n單晶銅 168個條?

唔好要鍍銀
6n銅/7n銅

ZS5/6黎講 銅混銀個條係唔係都唔及6n/7n好

因為zs6高音好飄,好尖
你再用銀加強佢通透同人聲,就只會越嚟越尖同飄

想請問如果買 天華7n 用落KZ ZS6 個頭需要揀邊種?
ZS6 入咗倉今次咁快

另外 咁多位巴打

唔想掛耳想直插嘅話
大件夾抵食

另外想問ZS6 天華應該買邊條線好? 6n單晶銅 168個條?

唔好要鍍銀
6n銅/7n銅

.78

唔好要鍍銀
6n銅/7n銅

.78

唔該巴打
ZS6 入咗倉今次咁快

另外 咁多位巴打

唔想掛耳想直插嘅話
大件夾抵食

唔好要鍍銀
6n銅/7n銅

.78

但kz自己出啲線係0.75喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞