[IA] 入境事務助理員 2017 11

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
其實gi真係冇得準備
又唔知你同啲隊友會討論出咩題目
更加唔知你會唔會同啲豬隊友一組
所以只能夠講係臨場反應
而且樣貌都應該係重點

唔係話靚唔靚仔係合唔合佢地眼緣
兩次我每次只係講左一句
都有fib
自己諗

其實gi真係冇得準備
所以只能夠講係臨場反應
而且樣貌都應該係重點

兩次我每次只係講左一句
都有fib
自己諗

梳番整齊囉跑完800亂哂
其實gi真係冇得準備
所以只能夠講係臨場反應
而且樣貌都應該係重點

兩次我每次只係講左一句
都有fib
自己諗

有人成套衫換tim gi仲搶住黎講出到去等巴士仲話講左咁多野唔會咁都冇呀嘛

屌我淨係換左件上身等自己舒服d之外乜都冇搞過頭髮又長又亂
咪又係照過到
相反果個我fib都見唔到佢了
Vetting係咪call到八月廿幾號就停左?
btw 明明fib完左之後覺得自己表現幾好..但時間過得越耐就越覺得自己又唔係表現得咁好,有好多改善空間 有冇人有同感

愈等愈驚 你fib幾號

九月十三

正常
我都等左兩個月先有vetting call
考得遲過我個啲仲要係咁收到電話

2個月係vetting call定er call

Vetting call等左兩個
Er call都係等左兩個月
btw 明明fib完左之後覺得自己表現幾好..但時間過得越耐就越覺得自己又唔係表現得咁好,有好多改善空間 有冇人有同感

愈等愈驚 你fib幾號

九月十三

正常
考得黎過我個啲仲要係咁收到電話

巴打你好似乜都好遲咁

成日以為自己係收皮既邊緣

愈等愈驚 你fib幾號

九月十三

正常

巴打你好似乜都好遲咁

2個月正常都以為收左皮
其實gi真係冇得準備
所以只能夠講係臨場反應
而且樣貌都應該係重點

兩次我每次只係講左一句
都有fib
自己諗

有人成套衫換tim gi仲搶住黎講出到去等巴士仲話講左咁多野唔會咁都冇呀嘛

咪又係照過到

我都係講兩次
Fib個時冇一個識,gi個時好多人搶野同多野講,點知我入左
Io ia gi 都無換過老西,飲淡水休息下就去in,兩次都過到gi,所以唔洗再討論洗唔洗換杉依個問題
不如自己準備好d心態仲好
其實gi真係冇得準備
所以只能夠講係臨場反應
而且樣貌都應該係重點

兩次我每次只係講左一句
都有fib
自己諗

咪又係照過到

我都係講兩次
Fib個時冇一個識,gi個時好多人搶野同多野講,點知我入左

所以好多野都係冇得估
岩就岩唔岩就唔岩
如果我考柳記應該gi都過唔到
講野柒gi 一定肥,唔係睇樣

愈等愈驚 你fib幾號

九月十三

正常

巴打你好似乜都好遲咁

2個月正常都以為收左皮

我朋友vetting後等左半年

愈等愈驚 你fib幾號

九月十三

正常

巴打你好似乜都好遲咁

2個月正常都以為收左皮

我朋友vetting後等左半年

係咪以前有waiting list果時?
依家全年請人應該唔會再等咁耐

咩叫柒先

咩叫柒先

我個組有個呀嬸講到離晒題

樓上有一個話收到

利申:8號pt

之前26頁個過回覆?

好似係

來來去去得一個,係咪鳩up?

係我黎冇鳩up 10月12日去fib

你GI係咪講得好好?

算係啦 成組入面算係最好個個

好串wor你

邊到串 我話算係啫 我個組啲人個個唔出聲因為
Io ia gi 都無換過老西,飲淡水休息下就去in,兩次都過到gi,所以唔洗再討論洗唔洗換杉依個問題

換件乾淨既衫褲就ok
13/9 有冇人收到fib

明明好多人考,點解每日都得1-2個有fib

星期一都無打去終止招聘算

通常呢d人都係想突出
突出到fib都冇

星期一都無打去終止招聘算

而家入到fib既人數應該會減少
27/9 遞form 唔知幾時有ft

太矮會唔會唔收

通常1個月後

我8月1交
9月1有通知911ft

我8月21交
到依家都未有通知

通常呢d人都係想突出
突出到fib都冇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞