[IA] 入境事務助理員 2017 11

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

佢問我之前報過海關咁宜家情況點同問我之前返政府啲Part time係咪辭左職

應該似係啦
可能佢要俾果邊舍要resign

佢一開頭講我以為係我gf200填漏野要問返,但聽聽下又似er call

師兄幾時vetting既? 有無問下一步等幾耐

9月8vetting
佢淨係答我程序進行緊

開始CALL 8號
離20不遠了(希望)

巴打下次call你時問下大sir幾時開班

十月中有新班

really?
今日fib 完
大sir: 一黎就用英文問我自身(兼職同返學)冇準備過英文所以答到亂哂
再黎入境處事務助理既職責
再追問你現時既工作同經驗同入境冇乜關係 你點樣可以符合到呢個職位 同埋為左呢個面試你準備左啲咩
右邊女Madam 就問左個人興趣同兩題資料
最後個呀Sir其實成程都好不耐煩咁 淨係問左我一題處境就收左皮
全部20分鐘 小小dead air
想問其實正常處境係米會不斷追問?
問完我一個就算係米死得唔洗諗🤦🏻‍♂️

都係個句啦
冇路捉 話唔定最尾有驚喜
巴打樣貌試正嗎?

但得20分鐘會唔會冇乜機?
今日fib 完
大sir: 一黎就用英文問我自身(兼職同返學)冇準備過英文所以答到亂哂
再追問你現時既工作同經驗同入境冇乜關係 你點樣可以符合到呢個職位 同埋為左呢個面試你準備左啲咩
最後個呀Sir其實成程都好不耐煩咁 淨係問左我一題處境就收左皮

都係個句啦
巴打樣貌試正嗎?

今日fib 完

都係個句啦
巴打樣貌試正嗎?

9/5 ft 叫到未

有人收到fib喇

巴打,知唔知依家派到幾多號

我11/9 ft gi
叫春
今日fib 完

都係個句啦
巴打樣貌試正嗎?

講到尾

都係睇樣
今日fib 完

都係個句啦
巴打樣貌試正嗎?

講到尾

都係睇樣

係唔係真係咁呀
vetting會唔會call返轉頭
8月17 fib係咪已經冇希望
其實ugrad加正常唔係柒樣 已經請左9成

承你貴言!!等緊vetting call
其實ugrad加正常唔係柒樣 已經請左9成

乜依加r&f 都咁重視係咪u grad咩
有無人10月16入班?
有無人10月16入班?

你收到CALL 16入班?
想問下fc代表咩?
er係employer reference? bc係body check?
有無人10月16入班?

巴打堅料?
9/5 ft 叫到未

有人收到fib喇

我11/9 ft gi
叫春

我都係11/9gi 已收到fib

你幾點

你幾點

冇野了記錯日子
9/5 ft 叫到未

有人收到fib喇

我11/9 ft gi
叫春

請問你個日幾點gi假?
9/5 ft 叫到未

有人收到fib喇

我11/9 ft gi
叫春

請問你個日幾點gi假?

個日一點左右考完 唔太記得幾點考
Fg 其實係咪冇返過全職工 係咪就唔會收到er call
Fg 其實係咪冇返過全職工 係咪就唔會收到er call

就是這樣了
等緊vet call
得HD 正常樣 應該9成收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞