[IA] 入境事務助理員 2017 11

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Er call呀er call快d call我啦

今日星期日都會call咩

其實肯定冇咁快
但諗緊幾時辭職好
唔想dum錢
但一陣柒左過品唔到vetting就仆街

工就有一直都番緊
只係唔想有半個月白做

其實推測vetting果日起計個半月就可以入職一係入班一係做住文職
係至怕估錯

我有個朋友個朋友
上年16年報
vet後等左3個月先有er call

咁就唔知啦
但幾個月前仲淨係處理ia果陣大概個半月就搞掂
好記得係月中call你月尾入班

應該係請得先叫你vetting?
我試過幫過兩個fd貼中last round面試問題, 聽我講果個就成功左

咁都有生意做

我試過幫過兩個fd貼中last round面試問題, 聽我講果個就成功左

咁都有生意做

我無搵生意喎, 你起我底都知我成日時事post留言, 我留意時事咪容易貼中。 不過想做政府既都好撚戇鳩, 樣樣第一下就拉到去錢

首先你自己有冇考過先
我自己in就冇問過時事啦
如果你覺得佢收唔收你係取決於答問題答得準唔準有冇搵你貼題
咁你就真係戇鳩啦

最好既貼題就係溫熟d書先去
而唔係重停留係公開試果d貼題過關囉

想問下涷天入班曬得勁唔勁

打去天文台問

今日FIB,自問其他問題都答得OK,但死左係時事,真係答唔到佢,所以話冇留意到,死一題係咪=玩完
今日FIB,自問其他問題都答得OK,但死左係時事,真係答唔到佢,所以話冇留意到,死一題係咪=玩完

其實21號FIB,打錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞