【777首置盤】低調置業討論區(66)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
貨櫃屋政府意向呎租60蚊
目的係幫助等緊上公屋合資格人士 要審查先比租

有無巴打知海晉回幾多%佣?
AA 話發展商未通知,但開我64,係唔係市價黎?

我係82 不過另一個盤
果時個AA講左好耐73
我諗最盡係73
除非佢真係好想做你生意

其實佢唔回足 我地都吹佢唔漲?

我係82 不過另一個盤
果時個AA講左好耐73
我諗最盡係73
除非佢真係好想做你生意

簽左 好似都可以走數
有無巴打知海晉回幾多%佣?
AA 話發展商未通知,但開我64,係唔係市價黎?

我係82 不過另一個盤
果時個AA講左好耐73
我諗最盡係73
除非佢真係好想做你生意

唔該巴打
新手一問,請問係唔係去到APM 逐個問到岩就ok?

簽左 好似都可以走數

名鑄個海景真係無撚得輸喎

唯一唔好就係樓下個位好雜好多蝻

對我黎講唯一唔好既就係買唔起

好有米

新盤UPDATES:購買力源源不絕 睇樓排長龍 (20:56)

on.cc東網專訊】新盤銷情不俗。會德豐地產旗下啟德OASIS KAI TAK於10日內累沽228伙,佔推售單位近8成,總套現逾21億港元。新鴻基地產(00016)旗下將軍澳日出康城晉海周日繼續開放示範單位。

●OASIS KAI TAK累售228伙 套現逾21億
會德豐地產旗下啟德OASIS KAI TAK周日展開第三輪銷售,共發售90伙。連同首輪及次輪銷售,該盤於10日內累沽228伙,佔推售單位近8成,總套現逾21億元。

●晉海示範單位有近百人輪候參觀
新鴻基地產旗下將軍澳日出康城晉海周日繼續開放示範單位予市民參觀。現場所見,高峰期有近百人到場排隊等候。

該盤已公布兩張價單,首張價單涉208伙,折實平均呎價12,788港元,而2號價單涉105伙,折實平均呎價14,063元。

●THE PARKVILLE速收逾百票 料最快周五開售
新世界發展(00017)旗下屯門新盤THE PARKVILLE,位於荃灣的展銷廳於周末兩日吸引大批有興趣準買家參觀,現場氣氛熱鬧。

發展商限制每名買家只可入票1張認購單位,據悉,項目暫已速錄逾100張入票登記,較首張價單推出65伙超額認購,主要為三、四房大單位客源,個別準買家有意大手認購兩伙。市場估計,發展商最快明日發出銷售安排及落實星期五開售。

該盤首張價單推出65伙,全屬標準兩房至四房單位,價單平均呎價17,649港元,買家最多可享售價21%折扣及18.8萬元優惠,折實平均呎價13,812元,貼近鄰近指標二手屋苑瓏門市價。

首批單位價單售價介乎744.1萬至1,512.9萬元,呎價由15,856至19,943元,折實售價由587.8萬至1,176.3萬元,呎價介乎12,274至15,754元。項目共提供100伙,主打三、四房大單位,標準兩房至四房戶實用面積約422至843方呎。

●海之戀.愛炫美新增一宗交易未有進展個案
長實集團(01113)旗下荃灣海之戀.愛炫美新増一宗交易未有進展個案,單位為5A座31樓D室,原於本月16日以1,559.2萬元售出,惟最新交易未有進展。

新盤UPDATES:購買力源源不絕 睇樓排長龍 (20:56)

http://on.cc東網專訊】新盤銷情不俗。會德豐地產旗下啟德OASIS KAI TAK於10日內累沽228伙,佔推售單位近8成,總套現逾21億港元。新鴻基地產(00016)旗下將軍澳日出康城晉海周日繼續開放示範單位。

●OASIS KAI TAK累售228伙 套現逾21億
會德豐地產旗下啟德OASIS KAI TAK周日展開第三輪銷售,共發售90伙。連同首輪及次輪銷售,該盤於10日內累沽228伙,佔推售單位近8成,總套現逾21億元。

●晉海示範單位有近百人輪候參觀
新鴻基地產旗下將軍澳日出康城晉海周日繼續開放示範單位予市民參觀。現場所見,高峰期有近百人到場排隊等候。

該盤已公布兩張價單,首張價單涉208伙,折實平均呎價12,788港元,而2號價單涉105伙,折實平均呎價14,063元。

●THE PARKVILLE速收逾百票 料最快周五開售
新世界發展(00017)旗下屯門新盤THE PARKVILLE,位於荃灣的展銷廳於周末兩日吸引大批有興趣準買家參觀,現場氣氛熱鬧。

發展商限制每名買家只可入票1張認購單位,據悉,項目暫已速錄逾100張入票登記,較首張價單推出65伙超額認購,主要為三、四房大單位客源,個別準買家有意大手認購兩伙。市場估計,發展商最快明日發出銷售安排及落實星期五開售。

該盤首張價單推出65伙,全屬標準兩房至四房單位,價單平均呎價17,649港元,買家最多可享售價21%折扣及18.8萬元優惠,折實平均呎價13,812元,貼近鄰近指標二手屋苑瓏門市價。

首批單位價單售價介乎744.1萬至1,512.9萬元,呎價由15,856至19,943元,折實售價由587.8萬至1,176.3萬元,呎價介乎12,274至15,754元。項目共提供100伙,主打三、四房大單位,標準兩房至四房戶實用面積約422至843方呎。

●海之戀.愛炫美新增一宗交易未有進展個案
長實集團(01113)旗下荃灣海之戀.愛炫美新増一宗交易未有進展個案,單位為5A座31樓D室,原於本月16日以1,559.2萬元售出,惟最新交易未有進展。

d 購買力真係好似無限。。。
無時間搞本票,想問下開支票比地產商,由佢哋開本票會唔會有問題架?

無時間搞本票,想問下開支票比地產商,由佢哋開本票會唔會有問題架?

抽新樓用?你問返aa,我當時係開支票比佢地

抽新樓用?你問返aa,我當時係開支票比佢地

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞