【777首置盤】低調置業討論區(66)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
新手想問下新樓回佣通常幾多%架

究竟
H+1.28 cap 2.25
定係
H+1.38 cap 2.15
好呢? 其他條件一樣的話

究竟
定係

Loan 幾大先會有h+1.28?
究竟
定係

H+1.28

低既抵D,除非之後個H都抽到上1以上爆CAP,先會1.38抵
但應該唔會扯到咁高,之前都係到0.7X咁上下
你地份臨約有冇寫埋漏水條款

lm

虛火

無,如果業主有心裝你,應該都唔會同意寫呢項

無,如果業主有心裝你,應該都唔會同意寫呢項

睇加泰隆尼亞獨立
真係

睇加泰隆尼亞獨立
真係

中國近代史改朝換代全部用武力,香港冇得咁搞,成本高到離譜,亦唔知往後帶領去邊,最簡單係保住現有等變,而唔係玩革命,係適當時候用武力,香港一班政棍不論左中右保皇講獨只想撈政治油水,嘥撚氣,上咗25歲做咗幾年嘢仲信呢啲人我只會覺得蠢到冇葯醫

作為個人唔需要睇得自己咁大,改變乜乜物物,只要對自己屋企負責就得,對將來唔睇好,移民最低成本,亦最可行

去過移民公司睇過!
除了台灣
其他地方都唔易
有錢人另計
究竟
定係

我打錯, 其實係H+1.3
5M以上先係1.28
究竟
定係

5M以上先係1.28

Thanks
計劃借 7M 上下,仲有平錢借
究竟
定係

5M以上先係1.28

各位巴絲點睇晉海

小弟大約有首期90萬
同女友月入6萬到
諗緊用 建築期付款買一房 好唔好

lm

其實係無,會寫照現狀賣

可以分享下經驗,咁去睇樓就有影相同 video
簽晒約,攪按揭時上去驗樓,竟然天花有個角落有霉,咁咪影低,再比較返之前係無霉既
跟住我同左律師樓講,叫佢同業主備案,如果証實到係漏水單位,會保留返追討維修費用既權利

不過抹乾之後無再霉,成交後都大爆,好彩係師父都無話漏
究竟
定係

5M以上先係1.28

Google "按揭轉介" 應該有好多AA比你揀幫你refer, 包括大型地產代理旗下果D.
各位巴絲點睇晉海

小弟大約有首期90萬
同女友月入6萬到
諗緊用 建築期付款買一房 好唔好

90萬太少俾完頭15%都接近清袋無得守,建期2年後怕唔怕到時樓價低搞到上唔到會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞