【777首置盤】低調置業討論區(66)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

咁多人買?
仲諗朱今年咁多盤消化阻唔少購買力,要慢慢去貨𠻹

事實證明香港有錢人大把

屯門貴過康城

我真係好想睇下嘉湖2房升超過6球正府仲做唔做野

唔會再搞,想開另一個區隔私樓嘅「首置」市場,類似新加坡模式咁,亦減低公屋龐大開支,可以喺車位,管理費,維修費推返比呢班人

發展商亦會係用料、配套、設計上做差異,就類似超市百佳牌用嚟托其他牌子,冇貨想平啲咪用「差啲」嘅,有貨就用好啲牌子咁,發展商混合發展平價版同正式版,入門級同進階級咁

【即時新盤消息】晉海睇樓場面墟冚 數百人龍擠滿apm

新盤市場再掀入票搶購熱潮。新鴻基地產(00016)旗下將軍澳日出康城晉海,周二(19日)公布開價後,周三(20日)起正式收票接受登記,設於觀塘apm商場的售樓處,下午2時半起開放,數以百計準買家及地產代理,現正逼爆商場連接裕民坊的天橋排隊,場面相當墟冚。至於商場連接港鐵站的出口,集結大批代理蜂擁搶客,不少警員於現場協助維持秩序。

晉海首張價單提供208伙,折實平均呎價12,788港元,當中包括15伙三房戶、一房佔18伙、主打兩房佔175伙。一房戶最平為2B座3樓F室,價單售價折實折實入場費429.59萬元,首張價單中,折實最低呎價11,448元起。

咁多人買?

事實證明香港有錢人大把

屯門貴過康城

咁多人買?

事實證明香港有錢人大把

屯門貴過康城

事實證明香港有錢人大把

屯門貴過康城

屯門貴過康城

屯門貴過康城

有,唔知有冇 quota

屯門貴過康城

屯門貴過康城

睇加泰隆尼亞獨立
真係

中國近代史改朝換代全部用武力,香港冇得咁搞,成本高到離譜,亦唔知往後帶領去邊,最簡單係保住現有等變,而唔係玩革命,係適當時候用武力,香港一班政棍不論左中右保皇講獨只想撈政治油水,嘥撚氣,上咗25歲做咗幾年嘢仲信呢啲人我只會覺得蠢到冇葯醫

作為個人唔需要睇得自己咁大,改變乜乜物物,只要對自己屋企負責就得,對將來唔睇好,移民最低成本,亦最可行

睇加泰隆尼亞獨立
真係

中國近代史改朝換代全部用武力,香港冇得咁搞,成本高到離譜,亦唔知往後帶領去邊,最簡單係保住現有等變,而唔係玩革命,係適當時候用武力,香港一班政棍不論左中右保皇講獨只想撈政治油水,嘥撚氣,上咗25歲做咗幾年嘢仲信呢啲人我只會覺得蠢到冇葯醫

作為個人唔需要睇得自己咁大,改變乜乜物物,只要對自己屋企負責就得,對將來唔睇好,移民最低成本,亦最可行

唔係咁點拉近香港深圳既距離呀。 大佬,說算香港深圳同步發展,步伐一致、2047果陣一定會有大堆人唔肯變深港
政府唔係唔發展,而係步置緊之後既事。
改變唔到咪順從囉,反正我心態都係跟住個遊戲規則,搵夠就走。

我就未必見到,不過我諗唔會,現行嘅方式唔會大改,主要喺香港實驗新加坡模式,強國必須有一個後門,同一個外資信賴制度及貨幣,全球各地喺香港都有投資,亦未必想太大改變,搞成強國沿海城市對共匪亦冇好處,除非個坐館佢癡線嘅

而家都講緊股市用人仔計價。美金又係咁印 如果真係實行,我覺得港元好快消失 到時大陸可能唔再需要香港,因為上海都做到同樣既野

嗰啲只係擦鞋仔講,冇人理佢,港幣就係美金影子貨幣,喺外地兌換店,冥幣未必兌到錢,港幣多數OK,冥幣有人信都係美金,只不過冇公開落鈎,人哋都係睇住佢嘅美債做生意,共匪走佬都係要美金/港幣,邊有咁on9帶冥幣,股市最少有一隻用冥幣交易87001,佢都on99嘅

唔係咁點拉近香港深圳既距離呀。 大佬,說算香港深圳同步發展,步伐一致、2047果陣一定會有大堆人唔肯變深港

我就未必見到,不過我諗唔會,現行嘅方式唔會大改,主要喺香港實驗新加坡模式,強國必須有一個後門,同一個外資信賴制度及貨幣,全球各地喺香港都有投資,亦未必想太大改變,搞成強國沿海城市對共匪亦冇好處,除非個坐館佢癡線嘅

而家都講緊股市用人仔計價。美金又係咁印 如果真係實行,我覺得港元好快消失 到時大陸可能唔再需要香港,因為上海都做到同樣既野

嗰啲只係擦鞋仔講,冇人理佢,港幣就係美金影子貨幣,喺外地兌換店,冥幣未必兌到錢,港幣多數OK,冥幣有人信都係美金,只不過冇公開落鈎,人哋都係睇住佢嘅美債做生意,共匪走佬都係要美金/港幣,邊有咁on9帶冥幣,股市最少有一隻用冥幣交易87001,佢都on99嘅

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞