[IA] 入境事務助理員 2017 10

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
816fib BL 80分 今日收vetting call
想問係咪帶齊ID Passport 正副本 GF200 就可以? 衣著普通就ok?

佢無話要ID正副本喎
btw工作證明上次無對到
聽日又無叫你帶
咁到底幾時先對呢

咁真係唔知 我聽到就係有ID Passport 學歷證明 畢業證書 正副本 本身叫我聽日去vetting但我轉左22號

但學歷證明 畢業證書上次唔係已經對左咩?

唔理喇 帶埋去啦 帶多好過帶少 btw完全估唔到竟然今日收到call

咁又係 帶多好過帶少

等係好痛苦 我由收fib email
到收call話請 足足半年咁耐

hi地球巴打 想問收到vetting call其實係咪90%有offer?

身家清白 只希望bc希望乜事都無
vetting係咪便服就可以了? 同埋vetting完大約幾時會安排做bc?

fc bc我果陣係同一日 依加唔知係咪

hi地球巴打 想問收到vetting call其實係咪90%有offer?

身家清白 只希望bc希望乜事都無
vetting係咪便服就可以了? 同埋vetting完大約幾時會安排做bc?

fc bc我果陣係同一日 依加唔知係咪

想問係咪帶齊ID Passport 正副本 GF200 就可以? 衣著普通就ok?

佢無話要ID正副本喎
聽日又無叫你帶
咁到底幾時先對呢

咁真係唔知 我聽到就係有ID Passport 學歷證明 畢業證書 正副本 本身叫我聽日去vetting但我轉左22號

唔理喇 帶埋去啦 帶多好過帶少 btw完全估唔到竟然今日收到call

咁又係 帶多好過帶少

我都聽唔清楚ID 同Passport 洗唔洗影印

而加應該快左好多lu我估
申app到ft ft到fib 連fib到vetting每一個stage都唔洗1個月
收到call既巴打係咪都收到bl test result?
有無29/8 fib既巴打收到call啦?

收到call既巴打係咪都收到bl test result?
有無29/8 fib既巴打收到call啦?

我都想問係咪一定收左BL Result先會收到call
哎 815FIB收唔到Call 😢

你ft幾時考

我都係

我都係

你地幾時考ft

我都係

你地幾時考ft

7/7

你ft幾時考

7月7

我都係

你地幾時考ft

7/7

相認

我都係

你地幾時考ft

7/7

相認

唉 都收拾心情 等半年
到底有冇人係唔識資料題 但最尾係請咗佢

係你?

佢無話要ID正副本喎
聽日又無叫你帶
咁到底幾時先對呢

咁又係 帶多好過帶少

我都聽唔清楚ID 同Passport 洗唔洗影印

同問... 屋企無passport 副本
聽到既係學歷正副
如果所有文件正副 應該會講所有文件?
今日上去交GF200
我屋企人係十幾歲嘅時候因為玩pair牌比人捉左
告聚賭 罰左唔知幾多百蚊 冇坐過 不過係刑事record 之後一直都冇其他野 而家已經50幾歲..
收到vetting call只係上去博一博
如果收唔到fc bc call即係代表我可以永遠唔洗再報

請問vetting過唔到 佢會唔會出返fail letter比你架?幾耐左右如果會

另外fc要銀行户口同信用卡幾多個月嘅statements? 會唔會話個交易過左某一個數要比receipt佢咁?

問政府借錢讀書又有冇咩文件要証明咁?
今日上去交GF200
我屋企人係十幾歲嘅時候因為玩pair牌比人捉左
告聚賭 罰左唔知幾多百蚊 冇坐過 不過係刑事record 之後一直都冇其他野 而家已經50幾歲..
收到vetting call只係上去博一博
如果收唔到fc bc call即係代表我可以永遠唔洗再報

請問vetting過唔到 佢會唔會出返fail letter比你架?幾耐左右如果會

另外fc要銀行户口同信用卡幾多個月嘅statements? 會唔會話個交易過左某一個數要比receipt佢咁?

問政府借錢讀書又有冇咩文件要証明咁?

Btw 我7月11 group in, 8月21 fib的
同埋有冇現職巴打可以分享下入面體能既訓練同要求呀? 我係女仔,唔係做開regular運動

係你?

巴打好似係俾sir話建議佢番去睇清楚個網果位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞