[IA] 入境事務助理員 2017 10

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
講到喺入面操到死咁濟,仲唔要唔夠訓都要喺咁上堂好似好辛苦咁

初頭辛苦je
後尾晚晚開大食會,玩3國殺

咁開心
不過一開放要適應真係會好辛苦想知有冇人一開始頂唔順走左
我想問下大家group in 多唔多人換suit ?
另外如果我唔帶suit 既話咁我係著番同一套三定係可以換便服去考?

當時有2至3個有換
我同大部份人都係著番ft套衫,換黎又唔會話特別加分

初頭辛苦je

咁開心

入境唔會喇 入得去都有大學學歷 背野同讀書其實都好輕鬆姐

有得入去辛苦我都想啊

如果諗住出班之後嘅將來就梗係想
但講到喺裏面好辛苦就打左個突

當你出返黎你就會懷念果三個月,人地貼全糧比你讀書,咩都唔洗做,幫你減肥練大隻,出面係你比錢人同人操

喺學堂裏面受訓緊都仲有糧收?

緊係有,仲記得第一份既人工係在學堂教官將寫好既支票比我地

有得入去辛苦我都想啊

如果諗住出班之後嘅將來就梗係想
但講到喺裏面好辛苦就打左個突

辛苦三月 可以話一世安穩
值唔值 自己衡量
每個人既價值觀都唔同既

初頭辛苦je

咁開心

緊係有

諗番轉頭覺得所有野都好搞笑 好好既回憶
企係度都訓得著
22號fib 今日先開始溫 好撚多

想知係班入面體能要操d咩

本身911果班,但受傷申請延期,係咪避過一劫

可以申請改期?
晏晝收fc bc call,後日check,佢叫我18/9番工
但冇講入班即係唔知幾時先入班
我1月尾結婚撞到正真係唔知點算

咁應該做住文職野等入班,但咁快通知你返工就少見啲,anyway congratulations ~

應該係因為之前佢比我老闆填果份野我老闆搞左勁耐先send番過去先咁急

師兄幾時fib?

29/5
晏晝收fc bc call,後日check,佢叫我18/9番工
但冇講入班即係唔知幾時先入班
我1月尾結婚撞到正真係唔知點算

咁應該做住文職野等入班,但咁快通知你返工就少見啲,anyway congratulations ~

應該係因為之前佢比我老闆填果份野我老闆搞左勁耐先send番過去先咁急

師兄幾時fib?

29/5

有冇人會去飛個短髮去fib?

長短唔係太大問題 最緊要見到額頭

整齊企理 望落精神 就ok
今日有無人收到Fib?
本身背野唔叻 好撚廢 得個found dip 去考
你地fib 溫個網站係咪都係靠背?

爸打係咪收到fib?

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

9月22先岩
有冇人會去飛個短髮去fib?

本身留長頭髮
為左面試剪左

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

9月22先岩

幾時gi嫁你
我都係found dip
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞