[IA] 入境事務助理員 2017 10

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
本身背野唔叻 好撚廢 得個found dip 去考
你地fib 溫個網站係咪都係靠背?

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

9月22先岩

我都9月22 fib真係唔知點溫好
知唔知
高級入境事務助理員個point係幾多至幾多?

好似係13去到23
知唔知

好似係13去到23

其實點先升到去sia架?
依家fail gp in 會有fail 信?wtsapp gp 見人話收到
依家fail gp in 會有fail 信?wtsapp gp 見人話收到

但點解有d人又話唔會收到?
正路三個星期內收唔到fib email應係fail左

未必! 如果有爬POST就會見到,有人7月11號GI,都係最近先收到FIB

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

9月22先岩

巴打有無買天書 我諗住溫部門同理念 加預備自身問題
知唔知

好似係13去到23

係一定升到,請番黎就預你坐control point
太大需求

做幾多年升?
知唔知

好似係13去到23

太大需求

做幾多年升?

fib完
如果屋企人有案底,係咪要填落gf200到? 無位填寫係簽名上面?
知唔知

好似係13去到23

太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

想知係班入面體能要操d咩

本身911果班,但受傷申請延期,係咪避過一劫

可以申請改期?

我有醫生紙
知唔知

好似係13去到23

太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
未正式升職之前會叫你署任SIA
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

未必! 如果有爬POST就會見到,有人7月11號GI,都係最近先收到FIB

依個未確認真定假
fib完
如果屋企人有案底,係咪要填落gf200到? 無位填寫係簽名上面?

巴打想問你多唔多問入境問題

肯定係尻up啦個條友 比盡一個月收唔到都收皮啦

傻仔何其多
今個星期收唔到FIB就GG了

好似係13去到23

太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

咁撚正

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

9月22先岩

巴打有無買天書 我諗住溫部門同理念 加預備自身問題

冇買,覺得買黎幫助唔大。個個買左咪個個pass
我都係諗住溫你講哥啲,但覺得應該唔夠
呢排仲有冇7月vetting既人收er
fib完

巴打想問你多唔多問入境問題

多,但問得唔深
時事唔只問immd,問埋其他紀律部隊,最近仲要温書完全唔識答
fib 派到幾號?
呢排仲有冇7月vetting既人收er

31號收到
到今日仲等緊
知唔知

好似係13去到23

太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數
即係做4年後就會由pt6跳到pt13
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞