[IA] 入境事務助理員 2017 10

1001 回覆
2 Like 6 Dislike

其實點先升到去sia架?

係一定升到,請番黎就預你坐control point
太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
未正式升職之前會叫你署任SIA
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數
即係做4年後就會由pt6跳到pt13

太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數

頭180日收90%,180日後收全數
9月1 gi到依家都未收到email係咪收左皮

9月1 號 8點 預左收皮

9月1 號 8點 預左收皮

我11點30

太大需求

做幾多年升?

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數

咁聽落都好撚正喎
依家fib 派到幾時?
依家fib 派到幾時?

派哂啦

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數

咁聽落都好撚正喎

所以散仔黎講
入境無得輸
聽個海關fd講,佢十世都唔會升

睇編制就知道
IA同SIA比例係1:2,點可能唔升
海關就好似係2.5:1左右

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數

咁聽落都好撚正喎

所以散仔黎講
入境無得輸

海關平均都廿年
最快可能1x頭

正裝係咩意思?

正裝=正式升職
會照計返SIA人工比你
通常4年左右開始署任

原來署任都收全數

咁聽落都好撚正喎

所以散仔黎講
入境無得輸

睇編制就知道
IA同SIA比例係1:2,點可能唔升
海關就好似係2.5:1左右

睇黎如果有offer都要狗衝好
fib完
如果屋企人有案底,係咪要填落gf200到? 無位填寫係簽名上面?

巴打想問你多唔多問入境問題

多,但問得唔深
時事唔只問immd,問埋其他紀律部隊,最近仲要温書完全唔識答

我想知你睇個網睇得熟唔熟
有冇人知其實bl幾分先係合格
本身背野唔叻 好撚廢 得個found dip 去考
你地fib 溫個網站係咪都係靠背?

爸打係咪收到fib?

8月22 fib

9月22先岩

我都9月22 fib真係唔知點溫好

巴打有無買天書 我諗住溫部門同理念 加預備自身問題

冇買,覺得買黎幫助唔大。個個買左咪個個pass
我都係諗住溫你講哥啲,但覺得應該唔夠

盡力啦大家 留個telegram 一齊傾下
https://t.me/stanley104
請問fib完要等幾耐先收到vetting call架?

收到 sir
大家溫網頁會溫中定英
做ia頭幾年有冇可能讀到parttime master ?
依2日係咪都無er call?
依2日係咪都無er call?

ytd收到er
大家溫網頁會溫中定英

點解唔溫晒 其實concept清左睇番中文好快入腦
大家溫網頁會溫中定英

大家溫網頁會溫中定英

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞