淘寶耳機集中討論區(13)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
大家點睇im70 vs KZ zs5
因為本身有im70 仲考慮緊入唔入zs5/6

我覺得其實zs5 6基本上可以盲入
都係二三百蚊 當多個後備耳機
不過建議等多陣睇下首批zs6既包膠先

但係比起im70
ZS5 煲起左整體質素係唔係都仲有少少距離?

圈同圈鐵係兩個世界嘅嘢,你鐘意清聲,高解析力嘅話,圈係冇得比嘅

ex5真係好特別

EX5 5舊水未捨得入住
我呢D新手木耳都係入左KZ玩下先再考慮升級

跟住就會升極都覺得唔夠

[推人入坑]campfire一步到位

Justear啦咁

但係比起im70

圈同圈鐵係兩個世界嘅嘢,你鐘意清聲,高解析力嘅話,圈係冇得比嘅

ex5真係好特別

跟住就會升極都覺得唔夠

Justear啦咁

試哂淘仔最多人果堆再去玩老正,跟著再玩返淘仔

ex5真係好特別

跟住就會升極都覺得唔夠

Justear啦咁

試哂淘仔最多人果堆再去玩老正,跟著再玩返淘仔

無限輪迴
有冇巴打買完6n 7n銅之後
想賣左條天華8絞鍍銀佢
我想直接同巴打收
唔想等成一個月
0.78頭 & 3.5mm
大家點睇im70 vs KZ zs5
因為本身有im70 仲考慮緊入唔入zs5/6

我覺得其實zs5 6基本上可以盲入
都係二三百蚊 當多個後備耳機
不過建議等多陣睇下首批zs6既包膠先

但係比起im70

明白 咁我睇左包膠先再睇下入邊隻
係唔係建議跟多一條天華6晶銅銀?

好多人咁做,但我個人經驗係吉唔入zs5, 監生吉嘅話驚會整鬆晒,我隻zst就係咁。依家用住原裝銀線算
想賣左條天華8絞鍍銀佢
我想直接同巴打收
唔想等成一個月

鍍銀線唔洗等一個月. 之前2日就發貨.
放二手線唔會低於原價,
因為天華線係手工造, 獨一無二
想賣左條天華8絞鍍銀佢
我想直接同巴打收
唔想等成一個月

係咪味出7n之前果條
可以放比你呀 不過唔知係果批係咁定點
佢織得好緊 你有冇tg
屌,我仲等緊我條線
開始有d放棄想退款
lm
屌,我仲等緊我條線
開始有d放棄想退款

如果真係特登等, 真係要 一個月,
我啱啱買咗個轉頭, 4號運到依家都未到廣東
要運5日先到. 果到好遠. ...你重要計個運輸時間,
我上次用順豐直送到自取點, 要5日時間到香港.
7月尾等到 8月尾差幾日開學時間.
屌,我仲等緊我條線
開始有d放棄想退款

我諗我買定zs6等佢條線都仲得
仲有2日就會超過一個月
真係原本都無咁急
家陣有dap想玩2.5
屌,我仲等緊我條線
開始有d放棄想退款

我諗我買定zs6等佢條線都仲得
仲有2日就會超過一個月
真係原本都無咁急
家陣有dap想玩2.5

其實每條單晶都好似係老闆自己整
每條都要2-3小時
不過估唔到老闆真係咁好生意
有冇用iphone聽ex5話我知
想問你地開幾多格音量
之前聽4格 而家6格 係因為煲過定耳仔問題
耳仔聽力又唔覺有問題
準備買老忠A4
有無話咩線比較夾?
準備買老忠A4
有無話咩線比較夾?

金鍊
不過隻耳機本身有得調音組合,玩完調音先去換線喇

想問下降噪耳機大家巴打有冇心得
小弟都成日出差坐飛機,想買對降噪
Bose個d太貴
有冇1000左右推介,邊到買
屌,我仲等緊我條線
開始有d放棄想退款

買銅線?
可以考慮188銅線架,都係8編都有2.5頭
準備買老忠A4
有無話咩線比較夾?

準備買老忠A4
有無話咩線比較夾?

金鍊

金鍊係指亮點嗰條?
想問下大家如果自己織線都係上淘買料定街買,新手想學下玩
同埋見47 amp 好似都幾易焊有無人有試過
準備買老忠A4
有無話咩線比較夾?

金鍊

金鍊係指亮點嗰條?

係亮點$880果條
今日去試
Dm5 ex5 zs5
仲有咩值得一試?
想問下1+2係邊隻
google完都搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞