淘寶耳機集中討論區(13)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
岩岩聽左ex5 人聲好後 對比im50唔係幾夠清
死症 好險未祼買

ex5都後 1+2會唔會岩你多啲
佢人聲會比ex5前啲

1+2要我講 直頭係突出嚟
但EX5人聲會後過IM50同埋冇IM50清..唔係掛?

面貼面唱歌

都唔知點換2.5頭
入咗條天華,打算唔啱聽就留比zs6試下

講開天華線有d尷尬

本身淘左條6n單晶銅未到,

諗住俾zs5用,

但我而家main 銅雀 佢條原裝銅銀混又唔差,

咁條線到左可以做咩

銅雀係咪好過zs5好多?
有d心郁想買銅雀

同zs5比較?
不如同ex5/老忠比較下
搵日試下個ctz3先

因為我得隻zs5同k3係到
但我自己中意聽zs5多d k3人聲有d太後
聽你咁講屌打zs5添喎

之前有巴打話可以屌打ex5
當然都有巴打話215屌打ex5同zs5啦

不過易唔易推?
因為我用iphone推
死症 好險未祼買

佢人聲會比ex5前啲

面貼面唱歌

其實正確嘅定位應該係個歌手喺你面前嘅stage嗰度而唔會面貼面過喎
真係想嘅話試吓將eq調到w型咁,1~2,3k左右盡量升睇吓得唔得
死症 好險未祼買

佢人聲會比ex5前啲

面貼面唱歌

其實正確嘅定位應該係個歌手喺你面前嘅stage嗰度而唔會面貼面過喎
真係想嘅話試吓將eq調到w型咁,1~2,3k左右盡量升睇吓得唔得

我講下笑咋

港人巴試左?

咁港人巴

出份專業d既包膠啦
死症 好險未祼買

佢人聲會比ex5前啲

面貼面唱歌

我講下笑咋

我知,但咁多人想人聲前我即管提議吓啫

港人巴試左?

咁港人巴

出份專業d既包膠啦

有無巴打入過隻ctz,好似好吸引咁

港人巴試左?

咁港人巴

出份專業d既包膠啦

自己聽開EX5 上次試聽咗兔子335 覺得EX5正d
兔子低頻唔夠ex5 人聲無ex5咁清
個bass無咁重(可能聽慣咁ex5個重bass)
有冇聽過既巴打講下心得
本身一直想ex5升級335

無聽過兔子335
btw,無諗過ex5好過兔子335
不如巴打去試下銅雀
上次有巴打講係ex5嘅進化

仲有兔子335人聲就少好多齒音

巴打係邊樹試隻335?
兔仔335俾我感覺人聲比EX5豐富好多,包圍感都正好多
音場都闊好多。原全係兩個級數既耳機

EX5係1000 內對手得ZS5 / X11 同未聽過既E3000/ZS6

鍾意清聲底嘅話
EX5原裝線真係好啱, 平價都難搵到清過佢

不過換完線就會冇咁清, 佢個聲底好靠條原裝線
對於為左追清聲而入EX5嘅巴打, 唔好諗換線啦, 最多諗換2.5頭好啦

原來係咁 唔該曬巴打 仲諗住入條天華試試去

照入都得嘅
反正遲早都唔止一隻iem

都唔知點換2.5頭

條線係四芯可以上平衡
識diy有辣雞有架餐的話 網上好多焊平衡頭教材
唔識diy又有部出到2.5bal嘅dap心郁想試的話
就搵人搞換頭啦

其實佢個實心整得好靚
但個面板同牌子..
淨全透唔上色唔整金屬Logo仲好睇

其實佢個實心整得好靚
但個面板同牌子..
淨全透唔上色唔整金屬Logo仲好睇

個金屬logo真係駁唔到
但紅藍個種我覺得ok喎

都唔知點換2.5頭

條線係四芯可以上平衡
識diy有辣雞有架餐的話 網上好多焊平衡頭教材
唔識diy又有部出到2.5bal嘅dap心郁想試的話
就搵人搞換頭啦

普通哥都唔錯, 舒服度有提升.M碼啱啱好.
下次去日本, 買超級哥
下次去日本, 買超級哥

巴打幾時去
下次去日本, 買超級哥

巴打幾時去

可以跟機嘛?

港人巴試左?

咁港人巴

出份專業d既包膠啦

zs6有得試未
下次去日本, 買超級哥

巴打幾時去

可以跟機嘛?

勁好彩 你地一介紹超級哥咁岩有fd係日本幫我買左
下次去日本, 買超級哥

巴打幾時去

可以跟機嘛?

可以幫買多set?
下次去日本, 買超級哥

巴打幾時去

可以跟機嘛?

可以幫買多set?

人已走sor ar a巴
下次去日本, 買超級哥

巴打幾時去

可以跟機嘛?

可以幫買多set?

人已走sor ar a巴

NVM
我又唔識野喇
銅雀又姐係邊間出既野
我又唔識野喇
銅雀又姐係邊間出既野

SIMGOT興戈銅雀en700 pro
詳情google幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞