淘寶耳機集中討論區(13)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

不如你講下你用開咩機,聽開咩歌

本身用iphone6s ,耳機用hifiman re400
我算係乜歌都會聽 中英日文歌,純音樂,電子音樂都會聽(係咪叫雜食 )
如果主要想聽人聲既話推薦邊隻
筆直1000左右

建議試下銅雀en700pro,雜食性我覺得幾好

屌諗緊銅雀定1+2/ ex5算

請問1+2 即係邊隻,淘寶search出左一大堆

同問 1+2 係咩 ?

咪臭係 個post頭已經講緊 post唔追介紹又唔睇
成日問完又問返同一個問題

本身用iphone6s ,耳機用hifiman re400
我算係乜歌都會聽 中英日文歌,純音樂,電子音樂都會聽(係咪叫雜食 )
如果主要想聽人聲既話推薦邊隻
筆直1000左右

同問 1+2 係咩 ?

包膠來鳥
測試用器材:紫珊z2,DP-X1A,官方梅菜線
第一個感覺係易推左,個音量開少少已經好大聲 Zs5 唔用amp真係推唔郁 更莫講手機
音場比Zs5 大,同埋人聲比zs5貼耳
可能本身金屬殼關係,中高頻會比較清楚
整體都幾岩我口味 bass夠 幾punchy 低頻冇cum 過中高頻

換埋條梅菜線 分別都幾大 女聲即刻再近一截,中高音即刻上埋去 收番d低音 不過有d刺耳 但係好過低頻過哂龍

如果iphone夠推?

同問 1+2 係咩 ?

同問 1+2 係咩 ?

同問 1+2 係咩 ?

做咩串me

想買紅色1+2加6n銅銀混加dpx1a
6同7n 會唔會差好遠?

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

一步一步黎,仲等得
但聽之前巴打講dp-x1a,2.5插位
係咪仲係好易壞

同x1一鬼樣

咁有冇聽講過300r有無同樣問題?
去DMA試部X1A鬆到落左潤滑劑咁
想問下點買落黎?想淘耳機但係唔支持國際轉運
利申: 新手

有部分鋪都肯直接送到香港
仲有一部分係香港買到會平d之外仲有保養添

想買紅色1+2加6n銅銀混加dpx1a
6同7n 會唔會差好遠?

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

一步一步黎,仲等得
係咪仲係好易壞

同x1一鬼樣

真係要諗諗買唔買x1a

放到部國磚
就三樣野一齊入手

一步一步黎,仲等得
係咪仲係好易壞

同x1一鬼樣

真係要諗諗買唔買x1a

300r都見過人甩頭,除左設計問題,user都有責任,唔好跌機係必須嘅,因為插著2.5果邊著地真係好易中

官集都得喇,順豐直郵都可以架

咩玩法...要點處理 完全冇通知
amazon個邊又顯示運送中
單係買左部 dp s1 其他乜都冇買

好似要日本銀行嘅先得
有無巴打淘過升級線但lightning頭?

非官方lightning頭唔少人反映過有底噪問題, 唔建議
一係用返jer仔
一係畀多少少aaw有出lightning mmcx線, 應該有得試..?
有無巴打淘過升級線但lightning頭?

非官方lightning頭唔少人反映過有底噪問題, 唔建議
一係用返jer仔
一係畀多少少aaw有出lightning mmcx線, 應該有得試..?

週經,可置頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞