淘寶耳機集中討論區(13)-窮撚耳機/DAP專用帖

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
燥底自己up圖算鳩數
天華7n單晶銅8絞 2.5 .78
8月10號落,特登早d落訂
原本係3.5,iphone+ex5 spotify轉moov,毒發買咗部dps1,咁我就換過2.5,再加單買個2.5轉插
不過9月10號先出貨,齊頭一個月
運程4日,但我第5日先攞到,差d第6日先到貨
垃圾順豐真係好垃圾,搵2個客服先即刻比我自取
順豐真係又on9又垃圾

不如你講下你用開咩機,聽開咩歌

本身用iphone6s ,耳機用hifiman re400
我算係乜歌都會聽 中英日文歌,純音樂,電子音樂都會聽(係咪叫雜食 )
如果主要想聽人聲既話推薦邊隻
筆直1000左右

建議試下銅雀en700pro,雜食性我覺得幾好

屌諗緊銅雀定1+2/ ex5算

如果你無筆直問題而又接受到個樣,我支持銅雀

係咪得我覺得銅雀個樣其實唔差

霧都巴有入銅雀,我諗佢都覺得唔差掛
做功配戴都舒服,不過個外表真心sad

我都收到啦
番到去同對zs5做下ab test

等你包膠啊巴打
點解我up唔到圖

你都係iphone?

好似iphone up唔到圖?

up到圖,iphone 同an機都試過用app up圖
dt2plus 耳機條線打柴,請問換邊條線好,謝謝

金鍊

我都收到啦
番到去同對zs5做下ab test

等你包膠啊巴打
點解我up唔到圖

你都係iphone?

好似iphone up唔到圖?

up到圖,iphone 同an機都試過用app up圖

打完包膠先整好
補圖先

其實我唔太識欣賞呢種織法(視覺上)

epc果邊好多人衝銅雀

BTW 肥佬果度有得試zs6未
始終1+2無人買紅色
入咗7n,聽日應該有得攞,諗緊入多條銅銀混編
可惜得6n銅先可以轉色

想買紅色1+2加6n銅銀混加dpx1a
6同7n 會唔會差好遠?

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

epc果邊好多人衝銅雀

BTW 肥佬果度有得試zs6未

未,今日去完
始終1+2無人買紅色
可惜得6n銅先可以轉色

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

我算係乜歌都會聽 中英日文歌,純音樂,電子音樂都會聽(係咪叫雜食 )
筆直1000左右

如果你無筆直問題而又接受到個樣,我支持銅雀

係咪得我覺得銅雀個樣其實唔差

留意返老闆個.78好粗,搞到換返原裝個陣好鬆
始終1+2無人買紅色
可惜得6n銅先可以轉色

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

一步一步黎,仲等得
但聽之前巴打講dp-x1a,2.5插位
係咪仲係好易壞

Mola Mola
話咁快就開發左,準備好失去左耳
始終1+2無人買紅色
可惜得6n銅先可以轉色

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

一步一步黎,仲等得
係咪仲係好易壞

同x1一鬼樣
dt2plus 耳機條線打柴,請問換邊條線好,謝謝

金鍊

有無淘仔LINK?謝謝

搜尋下亮點,見到880果條金銀線就係

Mola Mola
話咁快就開發左,準備好失去左耳

我會確保我左耳無事
我諗。。。

包膠來鳥
測試用器材:紫珊z2,DP-X1A,官方梅菜線
第一個感覺係易推左,個音量開少少已經好大聲 Zs5 唔用amp真係推唔郁 更莫講手機
音場比Zs5 大,同埋人聲比zs5貼耳
可能本身金屬殼關係,中高頻會比較清楚
整體都幾岩我口味 bass夠 幾punchy 低頻冇cum 過中高頻

換埋條梅菜線 分別都幾大 女聲即刻再近一截,中高音即刻上埋去 收番d低音 不過有d刺耳 但係好過低頻過哂龍

不如你講下你用開咩機,聽開咩歌

筆直1000左右

請問1+2 即係邊隻,淘寶search出左一大堆

同問 1+2 係咩 ?

屌你自己追po啦
呢個po無講就話姐
岩岩上一兩頁先講完都要問 on撚9

包膠來鳥
測試用器材:紫珊z2,DP-X1A,官方梅菜線
第一個感覺係易推左,個音量開少少已經好大聲 Zs5 唔用amp真係推唔郁 更莫講手機
音場比Zs5 大,同埋人聲比zs5貼耳
可能本身金屬殼關係,中高頻會比較清楚
整體都幾岩我口味 bass夠 幾punchy 低頻冇cum 過中高頻

換埋條梅菜線 分別都幾大 女聲即刻再近一截,中高音即刻上埋去 收番d低音 不過有d刺耳 但係好過低頻過哂龍

好似幾吸引,可惜香港未有得入手
換條7n銅入去試下先
始終1+2無人買紅色
可惜得6n銅先可以轉色

五色戰隊既最後一塊碎片

放到部國磚
就三樣野一齊入手

一步一步黎,仲等得
係咪仲係好易壞

同x1一鬼樣

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞