見大家成日煩俾幾錢家用 整個表俾大家參考下

534 回覆
1274 Like 31 Dislike
$5000
我真係好幸福,多謝老豆老母
中晒六樣
俾緊一萬
不過老豆冇命享
6000,但家母叫我唔洗比家用
上面個表中晒
Fg月入24k 俾12k 家用連儲錢
老豆老母話第時幫我俾首期 唔知真定假
首先開始係一蚊都唔俾 再根據下面中幾多樣黎決定俾幾多

1.由細到大都俾夠零用錢你洗 放學有得買下M記 唔洗on99睇住人食 (+$1000)

2.除左必要開支仲會洗錢係你身上 例如報下興趣班 玩下課外活動 俾錢你去下exchange 交流團etc (+$1000)

3.每逢過年新衫新鞋走唔甩,隔唔中都會買下野送俾你 (+$1000)

4.細個d利是錢到大個拎得返 無俾父母落格 ($+1000)

5.讀大學幫你出學費 自己返pt之餘但隔唔中都會問你夠唔夠錢洗 唔洗你掛住返工無哂u life (+$1000)

6.由細到大通情達理 唔會下下同你講錢
彼此關係良好 (+$1000)

利申:窮撚父母 由細到大都R鳩我著數 下下講錢
依家搵$20K一蚊家用都唔撚俾

得1,4
正能量post
小朋友童年時父母對佢地好唔好真係記一世
d仆街父母害人不淺

問題係我而家搵幾多都買唔返我童年 (雖然真係搵唔多)
成日都諗 不如當年射我埋牆算啦

唉屌
3K
1k
依個Post害人不淺,年年都俾XG01翻炒一次
屋企人依家追討返咁多年嘅差價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞